Подгяващи свещи Проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 24 Мар 2009, 1:06

milenny написа:
IvaN66 написа:Цена на дребно на Бош дуратерм 28лв за бройка.

Днес ходих в Ауто + бяха 21лв

И като смъкваш колектора да не забравиш датчика който е отдолу и да дърпаш :winky: да му откачиш буксата,че иначе лошо :mhihi:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 24 Мар 2009, 8:47

Процедурата ще е интересна, мисля че имаше някаде във форума как се сваля колектора. Но това си е добре че ще почистя и колектора и ще си сменя свещите. А ако някой колега има снимки по тази процедура със колектора за е46 ще съм му мн благодарен да си качи някаде

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 24 Мар 2009, 9:09

аз сменях точно тези свещи- на втори цилиндър свеща. викат ми - смени ги всичките. почва се разглобяването- свааля се колектора- вижте темите за клапите- там пише как. стигаш до самата свещ. отвивам свеща, при което тя се КЪСА! :shock: не мога да извадя парчето от главата....какво дърпане падна - не е истина.- тамън си викам- край - сваляме и главата.....шибана история са тия свещи

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 24 Мар 2009, 10:39

отдели си поне 4-5 часа в добре затоплен гараж ;) действай бавно и се подсигурявай , запомняй много добре кое откъде е свалено , за да не остава накрая (то си е нормално де :))))

При отвиване на свещите наистина има голяма шанс да се скъса (ако никога досега не е отвивана), прави се с рязко и точно движение

Аватар

Мнение от milennyc » 24 Мар 2009, 10:45

V-max написа:отдели си поне 4-5 часа в добре затоплен гараж ;) действай бавно и се подсигурявай , запомняй много добре кое откъде е свалено , за да не остава накрая (то си е нормално де :))))

При отвиване на свещите наистина има голяма шанс да се скъса (ако никога досега не е отвивана), прави се с рязко и точно движение

Ето това ряско и точно движение ме плаши :), четох и по чужди сайтове че се правило така и само се развива не се пробвало на зад..... иначе става мазало и процедурата е грозна после. цялата глава се сваля. Като инфо го събрах, сега остава и смелост да не скъсам свеща

Аватар
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 24 Мар 2009, 10:50

ако може да те успокои - ако ще се къса няма майстор дет да не го скъса :D Пък в крайна сметка ще си обслужиш главата , нова гарнитура и давай газ още 5 години :)

Аватар

Мнение от milennyc » 24 Мар 2009, 10:53

V-max написа:ако може да те успокои - ако ще се къса няма майстор дет да не го скъса :D Пък в крайна сметка ще си обслужиш главата , нова гарнитура и давай газ още 5 години :)

Да колега тук си прав, няма 100% гаранция че няма да се скъса и на човек който го е правил 100 пъти. освен главата и колектора ще изчистя.... хем ще науча нещо повече. Благодаря много за съдействието на всички колеги

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 24 Мар 2009, 19:51

С тези грешки дето ти изкарва може и да е релето да знаеш и всички свещи да са си наред. Пробва ли да я изтриеш грешката да видиш пак ли излиза.
При мен си изкара направо кои свещи са заминали(1 и 2 цилиндър, но на снимката се вижда само грешката за 1).

Изображение

Аватар

Мнение от V-max » 24 Мар 2009, 20:26

jomby написа:С тези грешки дето ти изкарва може и да е релето да знаеш и всички свещи да са си наред. Пробва ли да я изтриеш грешката да видиш пак ли излиза.
При мен си изкара направо кои свещи са заминали(1 и 2 цилиндър, но на снимката се вижда само грешката за 1).

Изображение

съгласен за релето :idea:

Аватар

Мнение от milennyc » 24 Мар 2009, 21:22

V-max написа:
jomby написа:С тези грешки дето ти изкарва може и да е релето да знаеш и всички свещи да са си наред. Пробва ли да я изтриеш грешката да видиш пак ли излиза.

Изображение

съгласен за релето :idea:

Релето беше изтрих грешката и сега всичко е ОК :). Не се наложи смяна на подграяващите свещи.Но пак ще свалям колектора да се чисти

Аватар

Мнение от V-max » 24 Мар 2009, 22:41

ако пък са ти останали 4ри свещи аз търся в момента , че на БЕРУ бяха свършили, а за поръчка на оригинални няма време...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 26 Мар 2009, 13:45

Не е зле преди развиване да се напръскат свещите с WD40.Поне няма да навреди.

Предишна

Назад към E46