E46 318i / E46 320d - facelift?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 118i LCI

Мнение от PSiderov » 10 Мар 2009, 19:14

Да, но 320i (2,2l) e 170 к.с... акциз :(

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Мар 2009, 19:17

amd написа:Ясно е, че който е патил с дизела ще реве и който му е здрава колата все още, ще го хвали! Аз също бях очарован как върви, докато не се скапа помпата и днес примерно, вместо да си пална бавареца, аз се боря с виелицата и чакам по 1 час пропадналия Икарус да благоволи да вземе измръзналите пътници :roll: С парите за ремонта на дизелов двигател, ще отремонтираш няколко бензинови :help:

2 години вече не съм патил
мисля че му е достатъчно, психически съм подготвен да избие нещо :mhihi:
между другото на тъй железния М50В20 съм правил два пъти основен, но не знам на колко хил. км беше :mhihi:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 10 Мар 2009, 19:24

Koй какъвто карък е :weed: Едно е да не ти върви, друго е общата тенденция за очаквани проблеми от даден двигател. При дизела общата тенденция е нафтова помпа / турбо /дюзи евентуално, което е по-сложен проблем за разрешаване, да не говорим за ремонт на карантиите, отколкото е един 4 цилиндров, бензинов дригател.
Е, ако е късметлия супер - върви страхотно, дава икономия.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото има
Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto

Мнение от Dakataaa » 10 Мар 2009, 22:16

Ако караш много дизела е твоя автомобил , като притежател на 2 модела дизел...единия 136 другия 150 коня мога да кажа ,че са прекрасни автомобили сьчетаващи приличен разход и добьр вьрвеж. Но от друга страна...леко сьм наплашен от ценовите списьци на частите , защото не са никьк ефтини , но ,за да искаш да караш такьв автомобил си изисква и жертви :mhihi: Като цяло бензина е по непретенциозен , издьржа на по-душманско каране и цените при евентуален ремонт не са чак толкова фрапиращи. И като заключение на това което сьм написал , намериш ли добьр и запазен автомобил в повечето случаи няма да се разочароваш било то с дизелов и бензинов агрегат. Успех надявам се да сьм ти помогнал до някьде в избора ти на Е46 ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 118i LCI

Мнение от PSiderov » 12 Мар 2009, 16:24

Благодаря на всички за коментарите. Ще се похваля като се сдобия с така желаната бензинова колица :).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: другите да се усмихват :)

Мнение от JENATA NA 6EFA » 12 Мар 2009, 18:06

amd написа:Бензиновата, наистина силно те съветвам да е тя! Защото дизела по принцип е по-бърз, много приятен въртящ момент има и тръгва от доста ниски обороти, но с агресивен стил на каране не знам колко ще издържи колата, мязат ми на доста по-калпави мотори от бензиновите си братя :roll:

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от brabusbg » 12 Мар 2009, 20:25

moni76 написа:въпреки, че в момента съм с дизел препоръчвам бензиновия мотор, но се напъни малко и си вземи 6-цилиндров мотор, няма да съжаляваш!!!

Aбсолютно подържам изказването на колегата. Много харесвам дизели, карам дизел в момента, но... тази икономия от говриво където я правим ми излезе през оная работа вече не знам колко пъти. Следващата ми кола ще е бензин със сигурност .. или поне НЕ е46 дизел със сигурност.
Изображение

Предишна

Назад към E46