Скоростите малко трудно ...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 21 Мар 2009, 0:33

divna_ написа:Аз пак си изкарвам темата , защото забелязах, че когато включвам на 1-ва се чува отзад нещо като "туп" (все едно някой удря една лапа на багажника). На какво би могъл да се дължи този шум и дали има общо с негладкото влизане на различните скорости?
имах абсолютно същите проблеми ... смених маслото всичко е чук....само тупането продалжава някой път...и като запала колата първите 2-3 пъти 2ра скорост ми влиза точно така както вие описвате за пета....но след смяна на маслото е доста по добре и първа не ми излиза до нулево положение...но предавките понякой път наистина невлизат в лекота а все е чукват в нещо и после влизат се 1 не съм натиснал съединителя до край :) но определено след смяна на маслото цялата система е доста по добре...пробвай да го смениш ДОВОЛЕН ЩЕ ОСТАНЕШ :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 03 Юни 2009, 2:05

Може ли някой да ми каже, като се сменя съединител, какво по-точно се сменя, какво върви в комплект със съединителя?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 03 Юни 2009, 14:22

Съединителят върви в комплект с притискателен диск и лагер ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 06 Юни 2009, 20:40

BMW_TO написа:Аз го имам проблема - като трябва да включа на 5 та , трябва леко да чукна лостчето в дясно за да я вкарам - проблема е аналогичен на колежката описан по горе - ЛОСТОВАТА СИСТЕМА !!!
Моя проблем е подобен,само че когато е студена и изредя скоростите до 5та и после освободя-лоста в свободно положение ми стои малко изнесен е дясно между 3та и 5та,така че като дам напред за 3та или (удрям между скоростите) или влиза 5та. Когато загрее проблема изчезва.

Предишна

Назад към E46