Реални километри

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 07 Фев 2009, 9:31

Колега, в момента си продавам колата. Колата е на доста по-висока цена от това което ти предлагат, а дори и не искам да я продавам. Всъщност както са тръгнали нещата надявам се ако никой не прояви интерес ще я сваля от продажба в близките седмици..май има светлина в тунела :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Фев 2009, 10:09

Ако е връщано некадърно и в БГ - поне на едно от местата няма да е така, или ще има друг проблем. Като на мен - ключовете ми помнят едни километри и не мърдат - 158 400.
Километражът ми пък показваше 117 000 като я взех миналия април, сега стигнах до 136 900.

Което ми говори, че или са "замразили" броенето за ключовете, или са връщали некадърно и са прецакали ЕКУ-то. Та сега колата ми е на 136 000 по километраж, 158 400 по ключ и сигурно към 200 000 реални :mhihi: :mhihi:

От цялото писание става ясно едно - може да разбереш, че ти е бърникано по електрониката(то според мен в БГ няма да намериш някоя, на която да не е бърникано), но не може да разбереш по никакъв начин реалните километри.

А,да - и нямам никакви червени точки.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Фев 2009, 12:22

по принцип ключовете актуализират километрите веднага щом ги сложиш в стартера. Може пък да актуализират само нагоре и сега чакат да подминеш записаните километри? :D
За реални километри трябва сервизна книжка - немска и сравнително висока цена

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 07 Фев 2009, 12:47

Километрите се връщат и то от воле. Няма дизел на по малко от 150к и да е на пазара. Ако една кое е производство след 2006г. значи има най-малко 100к км.
Иначе километрите не са толкова важни ако колата е подържана както трябва.Нашите дизели при правилно експлатиране могат да изкарат до 500к км.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 07 Фев 2009, 14:21

© написа: За реални километри трябва сервизна книжка - немска и сравнително висока цена

:!:

Това е възможно най-точно казаното! Всичко останало е тракане по клавиатурите.....
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d Mpaket

Мнение от vladimirbr » 07 Фев 2009, 19:15

никой ли не е ходил на диагностика в камор?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 07 Фев 2009, 19:23

vladimirbr написа:никой ли не е ходил на диагностика в камор?

Такова нещо като "диагностициране на реални километри" няма.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 07 Фев 2009, 20:13

Във Варна-карс приемчика има едно синьо "нещо" и като вкара ключа в него му излиза всичко за колата+реалните км. Ако има манипулации някакви му изписва грешка. Обаче май са им хванали цаката и могат да се връщат.
Отиди в спец. сервиз.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 07 Фев 2009, 20:22

kronos написа:Във Варна-карс приемчика има едно синьо "нещо" и като вкара ключа в него му излиза всичко за колата+реалните км. Ако има манипулации някакви му изписва грешка. Обаче май са им хванали цаката и могат да се връщат.
Отиди в спец. сервиз.

Това синьо нещо е инфрачервен четец за ключа. Той просто прочита записаната на ключа информация. Реални километри няма как да се разберат, ако е връщано.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 07 Фев 2009, 22:29

Може да наблегнеш на следните 4асти по колата които са показателни колко е карана:
-дискове,
-волан-(ако е претапициран значи е на много км)
-ключ
-седалки(особено ако са кожени)
-стари лепенки за смяна на масо
-диагностика
-маншонче на скоростният лост
и като цяло самата работа на двигателя.

Примерно аз на скоро си купих е46 99та.Пише 4е е на 168 к аз мисля 4е е на около 200.(въпреки 4е е тъпо да връщат с 30к!?)
Волана ми не е претапициран ,двигателя работи много добре.
С бежова кожа съм и е е поизтрита но е много,-няма скъсано а и имаи предвид 4е на тъмна кожа много по малко си личат забележките от колкото на светла.последната ми лепенка за смяна на масло е от 2006 и пи6е 4е е на 123к тогава била.Самнявам се да е сложена лепенката за заблуда защото доказва е 40к километра не са сменяни масло и филтри-което е тъпо.Тези лепенки са много показателни за километрите.
За това моят савет е гледай тези неща и най вече дали е поддържана колата.Дори да е над 200к километра ако е добре поддържана за дизел си добре(разбира се ако цената ги оправдава).
Може да се ориентираш и по доста неща след като я купиш като знае6 колко е животат им,-например състояние на турбо,демпферна шайба,тампони,какво излиза от ауспоха и т.н(все неща които са слаби за модела и знаеш горе доло колко е живота им).

Ина4е може и да е на реални километри,-има различни хора едни карат 15к на година други 60к на година.А и според емн има и голямо зна4ение дали е карана предимно градско или извънградско.Според мен едно 100к градско се равняват на 150 извън(Лично мое мнение)

Айде успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d Mpaket

Мнение от vladimirbr » 08 Фев 2009, 11:19

Салона, скоростен лост, волан всичко е като ново, няма драскотинка..... :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от matematic » 08 Фев 2009, 12:00

Нали се сещаш, че и скоростния лост и волана могат да се сменят. Недей се осланя на тези неща. Ако я купуваш от автокъща бъди сигурен, че са и връткани километрите.
или
има удар и е позамазан от тук от там.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 08 Фев 2009, 17:29

Абе не е така,-аз като търсих е46 за мен видях поне 5 на коиот ясно си личеше 4е са претапицирани.Просто не може да е супер грапав без нито едно леко затъркване и да не е претапициран.И отзад много си личи на ръбовете кадето сваршва самата тапицерия.Така 4е ако е претапициран зна4и е на много 250к+.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 08 Фев 2009, 20:17

Ей пичове, само ако знаете каква е истината.... шапките ще ви хвръкнат! Колата я докарвам на 450 000км и след два дни я гледам на Горубляне на 78 000км и един с прошарени коси ми вика:" Друга такава нема." Направо ми стана смешно. Няма кола, която да е минала по-малко от 40 000км на година. Хората ги купуват да ги карат, а не да им стоят в гаражите. Смятай че "2004 година" сега е на над 160 000км. Отвори някой немски или италиански сайт и ще видиш за какво иде реч. Жал ми е за хора, които нямат достатъчно пари за хубава кола и се лъжат по шротовете от Европа. Съжалявам, че вече не докарвам коли, щото заради будалите няма смисъл. Ето Ви и друг случай: аз докарвам камиони и преди имах нужда всеки път да купя кола и с нея да си свърша работата. Все гледах някой да ми даде пари и да му докарам по поръчка. Та един ми поръчва Ситроен Ксара след 2000година. Отивам в Утрехт на пазара и му звъня: Ксара, 2001год, дизел, 270 000км, 1800евро - отговаря ми - Не. Казвам му още няколко такива и тоя все неще, а колите почват да изчезват. Викам - абе ако искаш - искаш, ако не искаш - казвай да взимам нещо пък после ще го мисля в Булгаристан на кой да го продавам, а парите ще ти върна като си дойда. Тоя кретен ми казва - еми много са им километрите.... С малко километри има само в Булгаристан! Това е. Дано не съм обидил някой, но пак ви казвам - идея си нямате за какви километри става въпрос. А пък лепенки и сервизни книжки може да ви попълни всеки европейски сервиз за кола за експорт само и само да я вземете. Върнат километраж на компютъра от 300 000км на 120 000км, а на таблото показва 100 000км - след проверка ти казват: Аааа, на 120 000км ти е колата и ти се радваш без да си представяш истината.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 08 Фев 2009, 20:21

Просто Нашенеца обича да бъде лъган,това му харесва ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46