DIY добавяне на бутон за борд компютър
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Сладур1 написа:това ще е забавно.ми предлагам да сложиш едно копче примерно на таблото до това за ASC пускаш кабела до там където трябва и ще си го сменяш от там.тая глупост дето ще пробиваш лостчето...направо се вкарваш в някакви филми.
Това няма как да стане колега, понеже платката към която трябва да се свърже копчето се намира във вътрешността на лостчето!
А междувременно пак проверих темата в която е описана процедурата и снимките този път са на линя (явно са ги били свалили за да им сложат водни знаци), така че за всички които мислят че няма да се получи ето ви нагледно как става :
http://www.bmwpassion.com/forum/showthread.php?t=103771
П.П. Колега pazokolarov, прав си, на петата снимка се вижда че се добавя допълнителен пин.
Успех на колегата ако се нагърби с тая интервенция и да пише после за резултата

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
pazokolarov написа:stanoi4o написа:Колегата кико е описал точно как да направиш друго не ти трябва направи това и си готов отиваш отключват ти компютъра и всичко е ок
Хубава би било когато човек чете и да разбира прочетеното! Колегата кико не го е написал точно, или по-скоро е забравил да напише нещо, за това си хабя и клавиатурата, някой после да не се хапе за задника, защо не бачка тоя БК.
Че но лостчето си е с 4 иглички е виж пак
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
Мерси на всички за помощтта.
До края на месеца съм много зает, но след това ще направя процедурата и ако е успешна ще пост-на материял стъпка по стъпка.

До края на месеца съм много зает, но след това ще направя процедурата и ако е успешна ще пост-на материял стъпка по стъпка.

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
А аз да попитам, кола без БК копчето на мигачите, ако се купи лостче ... възможно ли е то да няма кабелите за него .... т.е. питам ... защо ако колата си има борд компютър го няма това лостче фабрично ? И възможно ли е ако си купиш лостчето да не може пак да си ползваш БК ?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
ThE BeAsT написа:А аз да попитам, кола без БК копчето на мигачите, ако се купи лостче ... възможно ли е то да няма кабелите за него .... т.е. питам ... защо ако колата си има борд компютър го няма това лостче фабрично ? И възможно ли е ако си купиш лостчето да не може пак да си ползваш БК ?
Всички Е46 имат БК. За моделите до 320 вкл., без значение от типа на двигателя, БК-то се е поръчвало допълнително като екстра или се ретрофиткит-ва, а за моделите от 323 нагоре БК-то е стандартно оборудване (естесвено, винаги се намират изключения, но рядко). До колкото разбрах от Дарукар, има вероятност самото табло да не може да показва тази функция (БК), но не можах да схвана точно защо.
Ако таблото е с двете врътки -не трябва да има проблеми.
Next написа:pazokolarov написа:stanoi4o написа:Колегата кико е описал точно как да направиш друго не ти трябва направи това и си готов отиваш отключват ти компютъра и всичко е ок
Хубава би било когато човек чете и да разбира прочетеното! Колегата кико не го е написал точно, или по-скоро е забравил да напише нещо, за това си хабя и клавиатурата, някой после да не се хапе за задника, защо не бачка тоя БК.
Че но лостчето си е с 4 иглички е виж пак
По принцип не се занимавам с глупости, но това ще го направя от колегиална гледна точка:
1. Лост за мигачите на Е46 без бутон за БК е само с три пина.
2. Лост за мигачите на Е46 с бутон за БК е с четири пина.
Други заводски изпълнения не са известни за сега.
За да стане 1 на 2 "по метода на ТНТМ", на съвременен български език известен като "Do it yourself", трябва да се присади бутон и да се добави 4-я пин към буксата. Операцията се последва от активиране на функцията БК (препрограмиране).
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
stanoi4o написа:Колега pazokolarov аз на моя бутон за мигачите сложих само лостчето със бутон бк от едно развалено лосче и имам борд компютър на моето лосче си беше със 4 пина за другите не знам
и моето лостче без копче за борд и то е с 4 пина !!! то се продава вижте ми подписа
Eбати оселяняването искате да направите. Много сори, че така се изразявам, ама на тая логика дайте да си пробиеме и воланите и да наслагаме копчалъци, за да станат мулти.... Каква е тая тъпотия???Направи си го фабрично бе човек, после ще я продаваш сигурно тая кола. Аз ако съм и ако вида, че некой си е правил по нея тунинг пред блока нема да я взема никога!!!
Не искам да се меся на колегата дето е решил да си прави колата на кочина, но нопълно подкрепям колегата slitter ! Пък и от снимковия материал не ми стана ясно това копче как ще го задържиш в кухината на ръчката - тоалетна хартия ли ще напъхаш за да го закрепиш, абе въоще ..... " Хубава работа ама циганска " !!!
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
BMW_TO написа:Не искам да се меся на колегата дето е решил да си прави колата на кочина, но нопълно подкрепям колегата slitter ! Пък и от снимковия материал не ми стана ясно това копче как ще го задържиш в кухината на ръчката - тоалетна хартия ли ще напъхаш за да го закрепиш, абе въоще ..... " Хубава работа ама циганска " !!!
Аз никой не карам на сила да прави такава интервенция.Т.е аз го правя за мен,- не мисля че има разлика в едно бутон4е на мигача кято да е фрапираща.Според моето виждане ще стане перфектно.Не съм "марциняр" за да ги изпонакривя нещата нито пак мисля 4е ще стане грозно.Ако мислиш 4е колата ми ще стане кочина заради едно малко копченце в края на мигача-добре това е твое мение и го уважавам.
Айде успех.
Като направя интервенцията ще пусна снимки да видиме дали това нешо е направило колата "кочина"
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
- serpentiny
- Потребител
-
Re: DIY добавяне на бутон за борд компютър
Здравейте, колеги,
малко да съживя темата
с един въпрос. Имам въпрос относно BMW E46 compact 320td 2002 год., дали е с борд компютър и как да проверя това, при положение, че няма лост с бутон за БК? Защото като чета тук е само въпрос на смяна на лоста и активиране на фукцията, но преди да давам излишни пари за лост да проверя.
малко да съживя темата

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3