Настройка на ксенонови фарове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 11 Яну 2009, 1:18

cucko написа:..... .... Извод....не е задължително да си сменяш фаровете за да си сложиш ксенон-ксенон става на всички фарове... ;) А друг е въпроса че си избираш да си ги смениш по твой вкус..

Напротив не искам да слагам ксенон без лупа, отвратително е да заслепявам хората с/у мен, на мен не ми е хубаво да ме заслепяават даже е отвратително не искам да го правя и аз! :evil:

моите крушки сега са Н7- без ксенон. какви ще са ми за ксенон с лупа? :( :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 11 Яну 2009, 1:44

По-принцип щом си с лупа си с Н1 крушки...от тия по-малките...а без лупа са Н7 от по-големите...така че все пак провери защото на пасат 5 и ауди А4 с лупи са Н7 и аз се чудя защо... ;)

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Яну 2009, 8:37

Н1 беше при Е36, тук е Н7. Ако искаш оригинален ксенон с лупи сменяш целите фарове - в тях си е всичко необходимо - крушки, баласти и т.н. Предполагам е излишно да те убеждавам в предимствата им. Имат само един недостатък - цената.
Оригиналните ксенонови крушки са D2-S 35W

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 11 Яну 2009, 14:15

© написа:Н1 беше при Е36, тук е Н7. Ако искаш оригинален ксенон с лупи сменяш целите фарове - в тях си е всичко необходимо - крушки, баласти и т.н. Предполагам е излишно да те убеждавам в предимствата им. Имат само един недостатък - цената.

Точно за това питах. Ще сменя целите фарове но не с оригинални че мн цифра :uups: DEPO как са? Дано да не е трудна смяната и да става само с "Plug and Play".
Нищо не разбирам и ще давам пари за монтаж усещам :( :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520 D

Мнение от shaterhand » 11 Яну 2009, 15:13

Така и така сме отворили тази тема и аз имам питанка...

Десния ми фар не се наглася - като паля само левия прави хоп-хоп а десния ... йок.
Също не ми работи и пръскалката на тпзи фар. Някой има ли идея от какво е? може ли да е кабел, или нещо вътре се е разкачило?

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Яну 2009, 17:48

предполагам вътре моторчето нещо се е разкачило
за всеки случай провери буксата за за нивото - една малка с четири крачета

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 11 Яну 2009, 22:55

kaspar_ivo написа:
© написа:Н1 беше при Е36, тук е Н7. Ако искаш оригинален ксенон с лупи сменяш целите фарове - в тях си е всичко необходимо - крушки, баласти и т.н. Предполагам е излишно да те убеждавам в предимствата им. Имат само един недостатък - цената.

Точно за това питах. Ще сменя целите фарове но не с оригинални че мн цифра :uups: DEPO как са? Дано да не е трудна смяната и да става само с "Plug and Play".

като и качиш фарове ДЕПО замязва на бакшишка вектра ;) по-добре недей :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 12 Яну 2009, 13:12

V-max написа:
kaspar_ivo написа:

като и качиш фарове ДЕПО замязва на бакшишка вектра ;) по-добре недей :mhihi: :mhihi:

Аз само питах. А каква марка да купя след като оригинални са си цифра пари съответно няма да са оригиал. Марка??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 12 Яну 2009, 13:22

При Е36ците като по евтините коли има хиляди производства и десетина марки. Е46 все още е нов модел и не са пуснали толкова много фирми фарове за тях. Аз лично освен оригинални не мисля, че си заслужава да правиш друг компромис. По-добре изчакай известно време - половин година, събери достатъчно пари и сложи едни оригинални, няма да си разочарован. Докато каквито и други да сложиш - най-много в още разходи да те вкарат.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 12 Яну 2009, 16:38

kaspar_ivo написа:

Наистина още няма хубави афтърмаркет фарове за Е46. Поне прилично да седят също няма - направо са грозни....
Ако искаш малко да спестиш и да направиш като хората потърси втора употреба фарове с лупи (оригинални) , които в интерес на истината са доста голяма рядкост и си сложи един китайски ксенон кит 4300к - 5000к и положението заспива.
Е няма да имаш система за измиване на фаровете, но се преживява някак си ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 01 Фев 2009, 10:25

Добре аз имам един въпрос. Защо имам система за миене на фаровете а нямам ксенон. И ксенона и системата заедно ли вървят или не ?
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Фев 2009, 13:53

ludia написа:Добре аз имам един въпрос. Защо имам система за миене на фаровете а нямам ксенон. И ксенона и системата заедно ли вървят или не ?

аз си мисля, че вървят заедно, не съм сигурен
а ти може би някога си имал ксенон
виж с какви екстри ти е излязла колата и ще разбереш

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 01 Фев 2009, 15:16

ludia написа:Добре аз имам един въпрос. Защо имам система за миене на фаровете а нямам ксенон. И ксенона и системата заедно ли вървят или не ?

Когато си поръчаш с ксенон системата за миене задължително върви с него, но може да не си поръчаш ксенон, а само системата за миене. Както е при теб.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 02 Фев 2009, 2:09

искам и аз да вметна нещо че, можеш да си сложиш ксенон на рефлекторен фар и без да заслипяваш хората с-у теб има специален ксенон на луксима води се че, е за рефлекторни фарове Лампите имат специално покритие отдолу и отстрани, което да реже отблясъците и да не заслепява насрещно движещите се водачи. има разлика в крушката сами може да сравните http://luxima.bg/index.php?&tid=1&vid=&pid=49
Изображение

Предишна

Назад към E46