проблем с печката.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
До като колата работи нормално е там да е топло , но не трябва ли да топли когато още колата не е запалена , нали при температура под - 3 градуса печката била се включвала автоматично , а мойта направо е ледена . как да разберем дали печката изобщо работи ?IvaN66 написа:Сложих си ръката на нея и топли.Предполагам спомага загряването

АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Ами моята си работи перфектно. Тя си е нафтова и се чува бученето и още докато колата е в синиото вътре след 2-3 мин почва да си духа топличко дори и на място. А ако съм карал 1км. си духа направо доволно топло. Но не съм пипал печката дали самата тя е топла. А понеже съм влизал с сайта им печките Webasto трябва да топлят водната с-ма и купето на колата. т.е нещо като "Юнга" едва ли трябва да е топла Юнгата за да топли минаващата през нея вода!!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
А бре пичове, доколкото съм запознат с Вебасто, горивото с което работят печките им е: бензин, дизел и газ за камионите. Електрическа досега не съм видял. То е вярно, че отиват само кабели и няколко тръби в печката, но не е електрическа, електричеството в колата спомага да работи печката.
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Щом ти казваме,че е електрическа значи е
.Нали ако е с гориво трябва да има поне горивопровод до нея?

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Бах я печката, къде е сметката тогаз, колко акумулатора сменяте годишно /зимата/
, на колегата печката която ми даде за ремонт вече фучи, вие и топли яко, само дето не съм си я монтирал на каляската,
. Та става и без много набутване при "супер разбирачи" събрали всичко в един чип и няколко транзистора, ако разбирах колкото тях щях да си сглобя НЛО
. Айде със здраве и късмет в ремонта на печката.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Читава помпа и все още работеща за тестовете които съм провел е от ЗАЗ, т.е. от неговата печка
, бах я помпата на 30 год. и все още работи.

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
NikiNikolov написа:Читава помпа и все още работеща за тестовете които съм провел е от ЗАЗ, т.е. от неговата печка, бах я помпата на 30 год. и все още работи.
Абе адаш, гледам си се ровил в кюмбето. Кажи как да разбера дали работи. Ако я пипна, топла ли трябва да е? Иначе бучи, помпата щрака, но не пуши от комина.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Здравей, щом е печка трябва да е топла, но и трябва малко време да се стопли като се има в предвид колко антифриз трябва да извърти, доста време ще и трябва, но предполагам около 20 мин. ще и стигнат да дигне някаква температура, че да се усети на ръка.
- ivo_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d-136-99g
- Мечтае да кара: M5
здравеите одеве свалях трабичката за нафтата и неходи нафта до печката надувам трабичката ама е запушена един приятел ми каза че може да се е запушила трабичката от студеното време вазможно ли е?
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
- ivo_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d-136-99g
- Мечтае да кара: M5
- milennyc
-
-