Кормилна рейка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от djiv » 21 Окт 2008, 1:33

Имам същият проблем, откогато минах през един бордюр. Качих се на тротоара. Смених носачи и т.н. Остана да хлопа и тропа нещо. Разбрах че е от рейката. Някой знае ли в Пловдив къде се рециклира?
Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 523i

Мнение от Dani Dupeto » 21 Окт 2008, 21:25

mili4uk написа:аз я оправих моята при жан - рециклирах я и съм доста доволен засега : до тук около 2К км но да видим до кога ще издържи ...
засега съм адски доволен ... срещу 350 лв някъде

НИКАКЪВ ЖАН!
След като доста години печели от тези работи вече започна да се олива и с цени и с качество!
ПРЕПОРЪЧВАМ сервиза на Симеоновско шосе и бул.Г.М.Димитров. Има сервиз за рециклиране в паркинга на UNICORNO.
Рециклираха ми реъката за 260лв. и ми дадоха гаранция 6 месеца.
Мом4ето което ми ги препоръча кара 1 година без проблемно ;)
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 21 Окт 2008, 22:42

Добре де колеги. Някой замислял ли се е как се рециклира рейка. Моята не чука но съм имал проблеми с рейките на други автомобили. Та цялата работа е във втулките, които направляват движението на рейката. Те най-вероятно са от тефлон или могат да се изработят от тефлон. Системата с рециклирането е просто подмяната им. Ако е износено зъбното зацепване нищо не може да се направи, но това е малко вероятно по обясними причини. Та ако някой успепее да разглоби рейката рециклирането се състои в подмяната на две втулки, които могат да бъдат направени от среднокадърен стругар за около 10 лева. Най-голямата тънкост при разглобяването на една рейка е да не се наранят семерингите, които работят при високо налягане и една драскотина е достатъчна за да протече после масло. За тази цел частта на която са зъбите се увива с тиксо и няма проблем. При сглобяването също се ползва тиксо. Това е чалъма да не се съсипе една ейка при разглобяването. Имайте предвид че самата рейка е доста прост мехнизъм изпълнен с изключително висококачествени детайли(заради голямото налягане на което работи) и затова е скъпа. Пак акзвам че на БМВ не съм разглобявал но едва ли е нещо по-различно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 22 Окт 2008, 11:08

"...Та цялата работа е във втулките, които направляват движението на рейката. Те най-вероятно са от тефлон или могат да се изработят от тефлон. Системата с рециклирането е просто подмяната им. Ако е износено зъбното зацепване нищо не може да се направи, но това е малко вероятно по обясними причини..."

Колега, какво говориш, точно 2та зъба посредата, където се кара през повечето време заминават...А и с тези наши пътища - не разбирам за кви обясними причини говориш. Въпросът е, че някои рециклират и зъбите като слагат материал там, а е опасно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 22 Окт 2008, 13:09

Сори, не знаех че заминават и зъбите. На предишният ми автомобил Рено :uups: само втулките се скапваха. Наваряването на зъбите наистина може и да е опасно защото се променя структурата на метала. Но като си помисля, зъбите се закаляват само повърхостно та най вероятно рециклираните зъби и тези покрай тях може да се износят просто по-бързо. Въпреки всичко съм със смесени чувства относно рециклирането на важни за безопасността системи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 24 Окт 2008, 16:14

Dani Dupeto написа:НИКАКЪВ ЖАН!
След като доста години печели от тези работи вече започна да се олива и с цени и с качество!
ПРЕПОРЪЧВАМ сервиза на Симеоновско шосе и бул.Г.М.Димитров. Има сервиз за рециклиране в паркинга на UNICORNO.
Мом4ето което ми ги препоръча кара 1 година без проблемно ;)

И аз чувам такива неща за този Жан.Утре ще си взема моята кола от едно сервизче и ще изкажа впечатления за рециклираната ми рейка също така и колко пари ми е струвало удоволствието ;)
от свинята лебед не става...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 25 Окт 2008, 23:32

Днес си взех мойта печка от сервиза с рециклирана рейчица и съм много доволен от усещането на волана.Друг е въпросът колко ще изкара,щото мойта беше тотал щета,но пак я направиха.момчетата са повече от точни и коректни.Ако някой се интересува каде им е сервиза да ми пише с радост ще го упътя ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 26 Окт 2008, 1:54

Пиши адреса и тел., че незнам кога ще ми потрябва и на мен, нещо притропва ми се струва. :conf:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 26 Окт 2008, 14:44

И колко те удрусаха колега, и за колко време я направиха

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 27 Окт 2008, 11:27

направиха ми я за два дни,а ми взеха 380лв., но мойта рейка беше тотал-щета,много зависи дали коя част на рейката е развалена,дали е рециклирана вече и т.н.
Най-добрия вариант е отиваш на място и си говориш с момчетата.Много са точни ;)
Последна промяна gugichamp на 27 Окт 2008, 21:15, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 523i

Мнение от Dani Dupeto » 27 Окт 2008, 11:48

ето така изглеждаше моята рейка преди ремонта :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от zasko » 29 Окт 2008, 16:04

В Пловдив рейки рециклират в село Скутаре. Тези дни ще водя и моята за ремонт. Досега не съм водил бмв-то там, но на един приятел с 320д му взеха около 130лв., но беше преди време и дано не лъжа, но беше горе долу толкова. Водил съм на родителите ми пежото и останах много доволен. Пежото е 306 и ремонта беше 80лв. обаче преди доста време. За гаранция не помня дали даваха.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 29 Окт 2008, 19:29

Нищо лично ,Просто бизнес !

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 10 Дек 2008, 18:23

i4koo написа:http://www.avtochasti-online.bg/shop/productdetail.jsp?id=8a80882f09b0c6040109b681724a1be2&typId=8a80882f096cd8a301096d1818002a8c&baugruppeId=8a80882f096cd8a301096d25e9993563 :winky:

ОК, но това е за Е39 ... те еднакви ли са?!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46

Re: Кормилна рейка

Мнение от dimo_atanasov » 17 Яну 2012, 11:08

Здравейте, моята я ремонтираха общо /труд+рециклиране/ за 320 лв. В Пловдив в Автосервиз Христов на Карловско шосе. Усещането на волана е перфектно, колата се държи чудесно, но въпреки това на паваж или по неравности има съвсем леко глухо потропване. Собственика на сервиза /който ми е приятел/ ме успокоява че това е нормално при рециклирането и да карам и да не се притеснявам щом ме е пуснал на пътя, но все пак се замислям за нова рейка :).
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46