Въпрос относно шайба колянов вал Е46 320д Автомат.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lino_Velev » 17 Окт 2008, 15:44

И аз имах този проблем преди 2 месеца. Само че мен ми се случи докато бях на почивка на морето и то петък вечер и беше доста неприятно, докато намеря сервиз в който могат да я сменят ...
Иначе цената от Камор тогава беше 460 лв доколкото помня. Разпитай по магазините те така или иначе от всякъде може да я пратят.
Иначе се сменя сравнително лесно махат се ремъците и пластмасовите кори около перката и самата шайба е закачена с един болт за коляновия вал. Проблема е че този болт е много стегнат и в моя случай в 4 сервиза в които пробвах не успяха да го развият с наличните инструменти, след това отидох в един сервиз на ситроен и там завариха един болт за шайбата и го блъскаха с чук докато се разви. После пак трябва хубаво да се затегне.

Беше интересен ден 8 часа обикалях в жегата и с един приятел влачихме колата от сервиз в сервиз където крайния резултат беше репликата:
Бах мааму къф е тоя болт бе !?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 14 Ное 2008, 14:40

Lino_Velev написа:И аз имах този проблем преди 2 месеца. Само че мен ми се случи докато бях на почивка на морето и то петък вечер и беше доста неприятно, докато намеря сервиз в който могат да я сменят ...
Иначе цената от Камор тогава беше 460 лв доколкото помня. Разпитай по магазините те така или иначе от всякъде може да я пратят.
Иначе се сменя сравнително лесно махат се ремъците и пластмасовите кори около перката и самата шайба е закачена с един болт за коляновия вал. Проблема е че този болт е много стегнат и в моя случай в 4 сервиза в които пробвах не успяха да го развият с наличните инструменти, след това отидох в един сервиз на ситроен и там завариха един болт за шайбата и го блъскаха с чук докато се разви. После пак трябва хубаво да се затегне.

Беше интересен ден 8 часа обикалях в жегата и с един приятел влачихме колата от сервиз в сервиз където крайния резултат беше репликата:
Бах мааму къф е тоя болт бе !?

Колега този болт при мене лично беше адски стегнат.Моята кола е автоматик отзад се маха едно капаче кадето почват скоростите и там се вижда зъбното колело на коляновия вал .На самото зъбно колело има дупки кръгли .Хванахме там контра и тогава вече болта се разви.

Предишна

Назад към E46