Въпрос за накладки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 24 Сеп 2008, 18:50

А каква е минималната допустима дебелина? Мойте ги погледнах през джантите и покритието е горе долу колкото металната част на накладката. На мен ми се струва, че имат още доста живот. Питам, защото колата влиза в сервиза в петък и се опасявам да не ми сменят накладките профилактично, без да има нужда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 24 Сеп 2008, 19:31

voodoo_child написа:А каква е минималната допустима дебелина? Мойте ги погледнах през джантите и покритието е горе долу колкото металната част на накладката. На мен ми се струва, че имат още доста живот. Питам, защото колата влиза в сервиза в петък и се опасявам да не ми сменят накладките профилактично, без да има нужда.

Щом ти е светнала лампата , трябва да ги смениш, също така и датчика. Ако ти се струват че има много от накладките, виж случайно задните да не са заминали :?:
ПП: вчера както си пишехме за накладки и т.н. след като се качих в колата и покарах 5км. ми светна лампата - резултатът :arrow: от утре ще съм с нови ТЕКСТАР ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 24 Сеп 2008, 19:37

Задните даже са в по-добро състояние. Мислия си, че е само датчика е зминал. 18000 км ми се струват твърде малко за да се изхабят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 24 Сеп 2008, 19:39

Да не останеш изненадан след като сложиш новия датчик и лампата не изгасне/или светне при първото натискане на спирачките/ :roll:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 24 Сеп 2008, 19:42

В петък ще кажат в сервиза. Но на майстора ще му е по-изгодно да са износенени и за това питам и тук.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 24 Сеп 2008, 22:49

voodoo_child написа:А каква е минималната допустима дебелина? Мойте ги погледнах през джантите и покритието е горе долу колкото металната част на накладката. На мен ми се струва, че имат още доста живот. Питам, защото колата влиза в сервиза в петък и се опасявам да не ми сменят накладките профилактично, без да има нужда.

Минималната допустима дебелина на накладките е 3мм, на предните дискове е 20,4мм а на задните - 17,4мм.
Ако сте си купували на скоро колите задължително проверете дебелината на дисковете. Някои тарикати продавачи ги стругават под минимално допустимата дебелина. На 5-та ми задните дискове са били струговани доста под допустимата дебелина и единият беше пукнат.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 01 Окт 2008, 23:47

Смених си датчиците , но индикацията не изгасна. Накладките ми са здрави. След колко км евентуално би трябвало да изгасне? Да пробвам ли да откача акумулатора за няколко минути?

Потребител
Аватар

Мнение от neznam » 02 Окт 2008, 0:28

Тия в сервиза не знаят ли какво трябва да се смени и да се направи?
Писна ми от некадърни майстори... сменят разни работи, а проблемът си стои - никой не носи отговорност за това че ме е накарал да сменя няколко здрави компонента докато улучим разваления - това тяхното си е тото.
Трябва повече натиск да им се оказва на тия, повече въпроси и недоволство - не ги жалете.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 02 Окт 2008, 1:36

voodoo_child написа:Смених си датчиците , но индикацията не изгасна. Накладките ми са здрави. След колко км евентуално би трябвало да изгасне? Да пробвам ли да откача акумулатора за няколко минути?

карай спокойно-ще изгасне 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 02 Окт 2008, 10:01

Да пробвам ли все пак. това с акумулатора. Имаше теми, в които се споменава, че помага.Страх ме е да не се омаже нещо по компютъра, ако го оставя толкова време без ток.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 02 Окт 2008, 10:48

Нищо няма да омаже, най-много да изчисти и други натрупани грешки който не са свързани със светване на лампи по таблото.Имай впредвид, че ако си с оригиналното радио ще ти трябва и код.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 02 Окт 2008, 10:59

voodoo_child написа:Да пробвам ли все пак. това с акумулатора. Имаше теми, в които се споменава, че помага.Страх ме е да не се омаже нещо по компютъра, ако го оставя толкова време без ток.

Колега ... не са ти поставили датчиците както трябва или някъде не правят контакт. Това с акумулатора си е откровена глупост.
Тази грешка не се записва в компютъра и ако е всичко наред трябва лампата да ти изгасне на секундата. Ако беше така
Това си е прост датчик в който или има отворена верига или няма.
Провери си буксите на датчиците, размести ги малко и ако всичко е както трябва 100% ще ти изгасне !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 02 Окт 2008, 12:30

Не ми се вярва да мога да ги проверя тия неща по-добре от майстора. Каза ми, че всичко е проверил и би трябвало да изгасне. На много места във форума се споmенава, че сам загасвал датчика след извесстно време или след като се изключи акумулатора и за това питам. От къде мога да разбера какъв ми е кода на радиото?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 03 Окт 2008, 13:43

voodoo_child написа:На много места във форума се споmенава, че сам загасвал датчика след извесстно време ..

А може би датчика изгасва сам след известно време защото му изгаря крушката :?: :roll:
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 03 Окт 2008, 16:27

tankishev написа:
voodoo_child написа:На много места във форума се споmенава, че сам загасвал датчика след извесстно време ..

А може би датчика изгасва сам след известно време защото му изгаря крушката :?: :roll:

Класираш се за фън раздела! :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към E46