Помощ за покупка на BMW 318i

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от allen » 28 Юли 2008, 14:22

kiko™ написа:Зимай тройката какво им се чудиш, самоче май май автопилот няма да има 3-та защото на тоя мотор газта е със жило :roll:

И аз така си мисля, ама го пише. Сега се появи и един 316 компакт 2001 ва на 150 000км. на същите пари

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rdk » 28 Юли 2008, 14:48

компакта леко мадамска го докарва
абе това 318 има ного готина визия няма кво да се чудиш
ако е читаво го отнасяй
5-цата малко "уморена" ми изглежда

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от _OSMICATA_ » 28 Юли 2008, 22:15

Азсъм карал Е39-525TDS и имам комшия които кара Е46-318i и сме ги мерили много пъти трябва да ти кажа че троиката върви много добре :!: разликата въобще нее голяма "един калник :mhihi:"

п.с. троиката изглежда добре и е с бели мигачи :winky: за контакт да не говорим :mhihi:
Come play with POWER

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от allen » 28 Юли 2008, 22:59

_OSMICATA_ написа:Азсъм карал Е39-525TDS и имам комшия които кара Е46-318i и сме ги мерили много пъти трябва да ти кажа че троиката върви много добре :!: разликата въобще нее голяма "един калник :mhihi:"

п.с. троиката изглежда добре и е с бели мигачи :winky: за контакт да не говорим :mhihi:

Колебая се, защото 5цата е 525Д 163 коня.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _OSMICATA_ » 28 Юли 2008, 23:49

Троиката върви добре ти казвам :!: нее 163 кобили ама впечетлява ;)
A мотора на петицата един госпот знае как е все пак турбо, помпи дюзи ...пази боже :mhihi:
- самата петица не ми харесва от вън с оранжевите мигачи тоя цвят син ли е? ;) Не искам да те обеждавам това ми е мнението аз пари нямам да поддържам дизелово BMW
Come play with POWER

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от demonazzz » 30 Юли 2008, 13:52

аз карам 318i, а близък познат има 525d. И двете коли си имат свойте предимства. Цената на консумативите и евентуалните ремонти по петицата няма да се избият с ниския разход ако караш само градско. Със сменени консумативи и прилично юркате докарвам около 10-11/100 на адския трафик в София. Отиване връщане до морето го засякох 7,4 по борд компютър. Не мисля, ч епетицата ще харчи по-малко с тоя шестак. И ако сметнем и поддръжка турбо, помпа дюзи... Мисли за какво ти е колата, в града много трудно ще се разкрие пълния потенциал на 525 и идва малко безмислена покупката му при все, че и поддръжката не е никак евтина. Тройката е по-удобна за паркиране, по-евтина...

Май не ти помогнах много. Чудни са и двете коли, завси за какво ти трябва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

трактор

Мнение от majstorapetkov » 30 Юли 2008, 16:19

За какво ти е този дизел? Само проблеми може да имаш, все пак не е чисто нов.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 30 Юли 2008, 17:39

_OSMICATA_ написа:Азсъм карал Е39-525TDS и имам комшия които кара Е46-318i и сме ги мерили много пъти трябва да ти кажа че троиката върви много добре :!: разликата въобще нее голяма "един калник :mhihi:"

Въпросната 5ца обаче е Д (163 коня) и е друга бира :mhihi: На тдс-ите и аз не им се оставям и само малко нещо да не им е у ред ми гледат лъскавия накрайник :mhihi:
Иначе колегите са прави, 4е е риск купуването на дизел на старо (аз съм го изпитвал и доста "париии" :mhihi: ). И цената като че ли и е малко съмнителна на тази петица с посоченото обурудване.
Тройката според мен е добра, има доста екстри и не мисля че кой знае колко Е46 отстъпва по комфорт на Е39. Със стандартното окачване си вози доста добре за класа си и може да се мери с по-големите коли на доста "премиум марки"

ПП : на колегата по горе, който написа за автопилота и жилото на газта :arrow: и 318и има тази екстра но се нарича темпомат (както при е36 и е на механичен принцип също )
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _OSMICATA_ » 01 Авг 2008, 0:29

demonazzz написа:аз карам 318i, а близък познат има 525d. И двете коли си имат свойте предимства. Цената на консумативите и евентуалните ремонти по петицата няма да се избият с ниския разход ако караш само градско. Със сменени консумативи и прилично юркате докарвам около 10-11/100 на адския трафик в София. Отиване връщане до морето го засякох 7,4 по борд компютър. Не мисля, ч епетицата ще харчи по-малко с тоя шестак. И ако сметнем и поддръжка турбо, помпа дюзи... Мисли за какво ти е колата, в града много трудно ще се разкрие пълния потенциал на 525 и идва малко безмислена покупката му при все, че и поддръжката не е никак евтина. Тройката е по-удобна за паркиране, по-евтина...

Май не ти помогнах много. Чудни са и двете коли, завси за какво ти трябва.

-Това имах в предвид :bowdown:
Come play with POWER

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: E92 M3

Мнение от Dacheff » 02 Авг 2008, 15:47

Оф и аз супер много време се чудех, но накрая си взех кола...От вчера съм горд собственик на 318и Е46...Изглежда много добре, да се надяваме че няма да ми отваря много работа по нея. Тъпото е, че сега съм в Германия, а не ми се ще да сменям всички консумативи тук, защото ще ми излезе много скъпо. Искам да се прибера до БГ и тогава. Ма пък това си е бая път, няма да пътувам спокойно...Не знам какво да правя...
Bayerische Motoren Werke...BMW...sonst nichts...

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: Е46 330

колега как си купи колата

Мнение от рилко » 24 Авг 2008, 0:44

колега как си купи колата и аз съм решил да си купя Е46 ама се чудя от къде и дали да търсия 4овек да ми я вкара или да си я взема от тук,кажи нещо помогни благодаря предварително

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 25 Авг 2008, 15:14

Имам едно като за теб :)

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=106062

Предишна

Назад към E46