Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Re: Софтуер
Ivo_Borisov написа:Ето, преди го имах този плеър, но преинсталирах уиндоуса и сега не мога да го инсталирам наново.
Случайно да се опитваш да инсталираш 64 битова версия на някакъв стар процесор?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами процесора е 1.86 гигахерца, двуядрен. Ама преди малко инсталнах версия 3.0.0. build и нещата станаха. Явно трябва с по старите да се почне и след това да се ъпдейтва. Макар че аз пробвах най различни но не и точно тази
Както и да е, проблема е решен

Както и да е, проблема е решен

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Някой ако може да сподели от къде мога да намеря NCS expert?
Има някаква папка в инпа-та ,но ми дава грешка като се опитам да стартирам...ако някой може да удари едно рамо
Мерси предварително
Има някаква папка в инпа-та ,но ми дава грешка като се опитам да стартирам...ако някой може да удари едно рамо

Мерси предварително
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
По принцип мисля че NCS Expert самостоятелно го няма, част от инсталацията на INPA е, възможно е при твоята инсталация да не се е копирал правилно.
Ето един линк където има 2 версии на INPA:
http://www.4shared.com/dir/LfFoCBq2/An_ ... chine.html
Паролата е: bimmerforums
Дърпаш едната или двете INPA инсталации и я стартираш като чекваш да ти инсталира само експерта и би трябвало да е ок..а може би не ти се стартира зарари 64 битов уиндоус, мисля че имаше някаква врътка там защото експерта е 16 битова програма до колкото съм чувал.
Ето един линк където има 2 версии на INPA:
http://www.4shared.com/dir/LfFoCBq2/An_ ... chine.html
Паролата е: bimmerforums
Дърпаш едната или двете INPA инсталации и я стартираш като чекваш да ти инсталира само експерта и би трябвало да е ок..а може би не ти се стартира зарари 64 битов уиндоус, мисля че имаше някаква врътка там защото експерта е 16 битова програма до колкото съм чувал.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Пак сме на гребена на вълната "Софтуер"
Един много полезен линк с информация и линкове към почти всичко необходимо, което е нужно да се знае при програмиране, диагностиране и тем подобни.
На английски език, но е разбираемо и за не особено навътре в езика:
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=561237

Един много полезен линк с информация и линкове към почти всичко необходимо, което е нужно да се знае при програмиране, диагностиране и тем подобни.
На английски език, но е разбираемо и за не особено навътре в езика:
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=561237
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
pazokolarov написа:За любознателните непрофесоналисти и желаещи да се гмурнат в дебрите на опциите програмирането и да омаскарят тотално и до неузнаваемост софтуера на "любимата":
NCS Dummy - Taking the expert out of NCS Expert
След тази картинка е даден линка за теглене на програмата
Цитираният линк вече не работи.
Ето нова препратка към темата:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1553779
- Pashaliiski
- Потребител
-
- Кара: E39 '01 525d Touring, E91'06 320d
Здравейте колеги. Моля за малко съдействие и съвети. Та...
От колегата Иво Борисов имам ИНПА и ДИС (директно инсталирана за виртуалната машина - ползвам VMPlayer) на склад 66. Инсталирам всичко както трябва на 2 лаптопа - с уиндоус 7 и с ХР. С ИНПА-та нямам проблеми и на двата, а за ДИС-а си пускам diag head emulator и NETMAN server-a. На 7-цата обаче ДИС-а постоянно иска да ми ъпдейтне диагностичната глава. Днес това съобщение ми го изкара и на ХР-то, но само веднъж, а на 7-цата постоянно го вади и неможе да се работи с ДИС-а. Естествено прави опит за ъпдейт, но неуспешен. Има ли значение в емулатора на глава в настройки каква версия ще задам (под процентите на сигнала)? Това е единия ми проблем - някой знае ли как се решава той?
Втория проблем най-вероятно е свързан с колата ми 525 D 2001 година. С ДИС (на ХР-то) не ми я разпознава автоматично в диагностиката - дава ми, че няма връзка с EWS-а. С ръчно избиране влизам и чета данни - не съм пробвал много неща, но все пак. Заради EWS-а обаче не мога да влезна и в KEY MEMORY и в CAR MEMORY. Оказа се, че и през ИНПА ми дава, че няма връзка с този модул. Та - знам, че километрите на колата са връщани, може ли да са сменили EWS-а или нещо подобно, поради което сега да не го разпознават програмите? В ДИС-а, в кодирането вижам, че има нещо като запознаване на EWS-a с DDE-то. Ако пусна това кодиране дали ще се оправят нещата? Някакви тънкости по тази процедура?
Надявам се да можете да помогнете и за двата проблема, че компа с ХР е много стар, и ако не си оправя другия ДИС, ще се поболея да работя на стария лаптоп.
От колегата Иво Борисов имам ИНПА и ДИС (директно инсталирана за виртуалната машина - ползвам VMPlayer) на склад 66. Инсталирам всичко както трябва на 2 лаптопа - с уиндоус 7 и с ХР. С ИНПА-та нямам проблеми и на двата, а за ДИС-а си пускам diag head emulator и NETMAN server-a. На 7-цата обаче ДИС-а постоянно иска да ми ъпдейтне диагностичната глава. Днес това съобщение ми го изкара и на ХР-то, но само веднъж, а на 7-цата постоянно го вади и неможе да се работи с ДИС-а. Естествено прави опит за ъпдейт, но неуспешен. Има ли значение в емулатора на глава в настройки каква версия ще задам (под процентите на сигнала)? Това е единия ми проблем - някой знае ли как се решава той?
Втория проблем най-вероятно е свързан с колата ми 525 D 2001 година. С ДИС (на ХР-то) не ми я разпознава автоматично в диагностиката - дава ми, че няма връзка с EWS-а. С ръчно избиране влизам и чета данни - не съм пробвал много неща, но все пак. Заради EWS-а обаче не мога да влезна и в KEY MEMORY и в CAR MEMORY. Оказа се, че и през ИНПА ми дава, че няма връзка с този модул. Та - знам, че километрите на колата са връщани, може ли да са сменили EWS-а или нещо подобно, поради което сега да не го разпознават програмите? В ДИС-а, в кодирането вижам, че има нещо като запознаване на EWS-a с DDE-то. Ако пусна това кодиране дали ще се оправят нещата? Някакви тънкости по тази процедура?
Надявам се да можете да помогнете и за двата проблема, че компа с ХР е много стар, и ако не си оправя другия ДИС, ще се поболея да работя на стария лаптоп.
- unid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 218
Колеги не мога да я подкарам тая Инпа.Кабела е ваг ком и с Мпрог го промених както пише по напред .Чете двигател и скоростна кутия и за другите контролери дава тая грешка :IFH-0009 no responce from controlunit.Battery е черна точка ,a игнишън не става черна.Някви идеи 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
unid написа:Колеги не мога да я подкарам тая Инпа.Кабела е ваг ком и с Мпрог го промених както пише по напред .Чете двигател и скоростна кутия и за другите контролери дава тая грешка :IFH-0009 no responce from controlunit.Battery е черна точка ,a игнишън не става черна.Някви идеи
Настроил ли си ком-порта? Най добре ако можеш го настрой на 1 порт. Работи от 1 до 4. Може да пробваме и с моя кабел дали ще върви.
W201 написа:Здравейте колеги. Моля за малко съдействие и съвети. Та...
Ако искаш, като идвам мога да ти дам да пробваш с моя кабел, защото ми се струва че може и затова да не можеш да влизаш в CAR u Key memory - то.
На склад66 кабела е идеален, ама за други може и да не стават някои неща без преправяне

- unid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 218
Настроих го на ком1 още в началото няма да е от това .Ще трябва да пробваме с твоя като си свободен ,че навигацията ми е на италиянски и искам да я направя на английски.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Може ли да ми препоръчате лесна и евтина програмка за диагностика за лично ползване на е39-тката ми. Колкото да си трия грешките и да мога да вида туй онуй. Само да е съместима с Windows 7 х64. Гледах една май се казваше INPA изглежда простичка и функционална дали ще върши работа? 

- alex70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
Това дали ще свърши работа като офертите на склад66
http://www.ebay.com/itm/110843646633?ss ... 1427.l2649
http://www.ebay.com/itm/110843646633?ss ... 1427.l2649
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Взех си OBD + INPA от склад66 искам да попитам понеже при инсталацията ми иска кей. За да го получа трябва да пратя серийния номер от кабела и Computer ID на склад66 по имайл и ти да ми върнат кей-а. Искам да попитам сега когато ми е инсталирана в D ако преинсталирам Windows преднсталирам само С ще се загуби ли лиценза и да трябва пак да им пращам имейл защото е малко досадно?
В диска има и GT1 DIS но гледам че се инсталира малко по-сложно, по функционална ли е от INPA за да знам дали има смисъл да я инсталирам и ако да то с какво е по функционална?
В диска има и GT1 DIS но гледам че се инсталира малко по-сложно, по функционална ли е от INPA за да знам дали има смисъл да я инсталирам и ако да то с какво е по функционална?

не знам дали тук е мястото
някой играл ли си е да пусне инпа,дис и т.н. на андроид ?
с това пускаме вина -> https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=bg
микроусб -> към усб преходник и.... би могло да тръгне :-)
някой играл ли си е да пусне инпа,дис и т.н. на андроид ?
с това пускаме вина -> https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=bg
микроусб -> към усб преходник и.... би могло да тръгне :-)