Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Re: Софтуер
Колеги аз дори на Vista си ги подкарвам... 

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
До aqa_boy-
,,Re: Софтуер
Мнениеот NikVanov » 13 Май 2012, 20:46
Щом си с кабел от склад66, нещо бъркаш при инсталацията. Там няма цялата вирт. машина, а само плейър и не се занимаваш с IP-та, само внимаваш за виртуалния com-порт. Деинсталирай всичко и преинсталирай, като внимателно четеш всичко.''
Щом си с кабел от склад66, нещо бъркаш при инсталацията. Там няма цялата вирт. машина, а само плейър и не се занимаваш с IP-та, само внимаваш за виртуалния com-порт. Деинсталирай всичко и преинсталирай, като внимателно четеш всичко.''
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
NikVanov написа:До aqa_boy-
Еми добре, сега ще махна vmware Workstation и ще видя какво ще се случи

Значи днес резултата е такъв.
Тая грешка с ИНПА-та пак си я дава, но работи.
За заобиколката с Windows 7.
Това са стъпките, през които аз минах, не знам дали всички са задължителни!
Трябва да се деинсталират всички версии на Vmware Workstation и/или vmware Player.
След това се ресва компютъра.
Отива се в папката C:\Program Files\BMW Diagnostic Head Emulator
Вътре има едно .ехе ... на него му се дава с десен бутон Send to и се избира Desktop.
Гасят се всички видове Firewall-ове (аз ползвам нод смарт секюрити, мога с него да помогна как се изключва).
(на мен винаги като пусна DiagHead и след това RUN ми дава, че няма нещо си зададено с адрес 192.168.68, аз пускам пак онзи SetupNetwork.cmd от папка Tools от ДВДто и се оправя)
Натискам с дясно копче върху линка, който се е създал на десктопа (трябва да се казва "DiagHead.exe - Shortcut" или нещо от този род) и давам Run as Administrator.
След това си се избира RUN и лично на мене дава това:
Started...
Detected SystemName: TRAIN_MAN
Using Network Adapter: [00000011] VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet1
IP:192.168.68.1 MASK:255.255.255.0 GW:0.0.0.0
Sending CMD_MT_FREE
Sending CMD_MT_FREE
..........................
..........................
след това върху netman server (той си излиза на десктопа с ИНПА-та) пак цъкам с дясно копче - Run as Administrator.
отварям си някой от двата имиджа от десктопа и всичко върви много добре, с изключение на това, че ако дам Measurements ми дава грешка 500.(нещо си), но не знам това дали е нормално.
А и като пускам втората машина ДИС 55 + coding ми дава, че имидж файла ТИС_2007.исо липсва.
Много благодарности на NikVanov

От гъзария се умира!
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
trezeg00l написа:Оказа се че нямам втора(кръгла) букса, а разполагам само с тази в купето(ако не са завряли кръглата на друго място).
Писах на Стоян от склада и чакам отговор, а същевременно ситуацията е същата - живи данни - има, а връзка с модулите - йок
абсолютно същата ситуация е и при мен . Нямам кръгла 20 пинова букса , а само ОБД в купето. Към двигателя се връзва и не намира никакви други модули. 330Д 2001г. преди фейса 184к.с.
Кабелчето ми е е преправяно от ваг-ком , като в първия пост едно към едно. Чета 320д1999г. без никакви пропуски през кръглата букса с прехоник който аз съм правил и работи и кодирането дори (разпознава кога си на контакт).
Проблема в кабела ли е или когато има само ОБД нещо не стават нещата

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
За да си отговориш на въпроса най-сигурен и сравнително прост е кръстосания тест- с твоя кабел на друга кола само с OBD и с друг кабел на твойта кола.
Колеги аз да питам
От къде мога да си изтегля NCS Expert и да го подкарам, че искам да си активирам сензора за дъжд
Имам Дис-Импа, ама не става

От къде мога да си изтегля NCS Expert и да го подкарам, че искам да си активирам сензора за дъжд

Имам Дис-Импа, ама не става

Като за начало е хубаво да попрочетеш повечко, защото с NCS-expert има как да омажеш нещата, ако не си подготвен... След като попрочетеш вероятно няма да пишеш ИМПА по този начин.
NCS expert обикновено е част от пакета програми заедно с INPA и в инсталационната папка трябва да имаш папка NCSEXPER, но ако при теб не е така - ето ти един линк където има цялата INPA + нцс-експерт: http://svetlio.org/inpa2/ (линкът ще е активен до утре)
Ще ти трябва доста четене и евентуално Fisters или Revtors профил: http://www.zhpmafia.com/forums/showthre ... -NCSEXPERT
NCS expert обикновено е част от пакета програми заедно с INPA и в инсталационната папка трябва да имаш папка NCSEXPER, но ако при теб не е така - ето ти един линк където има цялата INPA + нцс-експерт: http://svetlio.org/inpa2/ (линкът ще е активен до утре)
Ще ти трябва доста четене и евентуално Fisters или Revtors профил: http://www.zhpmafia.com/forums/showthre ... -NCSEXPERT
PeReZ написа:Като за начало е хубаво да попрочетеш повечко, защото с NCS-expert има как да омажеш нещата, ако не си подготвен... След като попрочетеш вероятно няма да пишеш ИМПА по този начин.
Това с иМпата

Иначе изглежда сложничко, но все от някъде трябва да се почне.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Благодарение на aqua_boy Дис тръгва за разлика от преди,НО ми изписва че няма напрежение на пин 15
случвало се е и преди като сме я чели колата,но от тогава не е имало проблем при ДИС.
Инпа работи прекрасно ,но ДИС не - някой от какво може да е или какво да проверя точно

Инпа работи прекрасно ,но ДИС не - някой от какво може да е или какво да проверя точно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
И аз последно като се мъчих ми изкарва тази грешка за този пин 15 ИНПА ми работи но този ДИС неможах да го подкарам все излиза някъква грешка
писна ми да се занимавам и зае...х всичко ислам да питам ако взема кабел от склад66 дали ще тръгне на 100% .Моя кабел беше от програматори.бг
и мисля че не е преправян за ДИС аз ужким го преправях както е описано но пак същата работа ИНПА работи ДИС-а не тръгва и сега съм решил да взема кабел от склад66 всички казват че с техните кабели нямало проблем и всичко върви без проблем
писна ми да се занимавам и зае...х всичко ислам да питам ако взема кабел от склад66 дали ще тръгне на 100% .Моя кабел беше от програматори.бг
и мисля че не е преправян за ДИС аз ужким го преправях както е описано но пак същата работа ИНПА работи ДИС-а не тръгва и сега съм решил да взема кабел от склад66 всички казват че с техните кабели нямало проблем и всичко върви без проблем
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
320 2.2 написа:И аз последно като се мъчих ми изкарва тази грешка за този пин 15 ИНПА ми работи но този ДИС неможах да го подкарам все излиза някъква грешка
Аз съм с кабел от склад66

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mitrax
- ентусиаст
-
аз да кажа за моя проблем с ОБД буксата :
Имах проблем с таблото и го смених ... резултата е че всичко си дойде на мястото , ГТ1 чете всички модули по колата . Гадното табло ми е събаряло цялата комуникация , от там е бил проблема. Двигателя е на друга шина явно.
Извода е че на кола само с ОБД букса , преработения ВАГ-КОМ работи ОК
Имах проблем с таблото и го смених ... резултата е че всичко си дойде на мястото , ГТ1 чете всички модули по колата . Гадното табло ми е събаряло цялата комуникация , от там е бил проблема. Двигателя е на друга шина явно.
Извода е че на кола само с ОБД букса , преработения ВАГ-КОМ работи ОК

Kолеги може ли да ми помогнете с точния път за ъпгрейд на ncs expert имам предвид за пълната версия на е89 v46 full
Тези папки къде трябва да са?
И копиране и заместване ли е най добрия начин за подмяна?
cfgdat
data
daten
ecu
format
kmmData
sgdat
Благодаря предварително!
Тези папки къде трябва да са?
И копиране и заместване ли е най добрия начин за подмяна?
cfgdat
data
daten
ecu
format
kmmData
sgdat
Благодаря предварително!
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Колеги, мъча се да изтегля GT1+inpa sklad66.iso от торентите, ала от седмици седи на 96.4%
и няма seed, ако може някой да помогне или линк от някъде другаде да изтегля) Инсталирах Инпа от руските сайтове, уж всичко мина наред, появиха ми се всички модели... освен Е46. Малко тъпо, че точно Е46 имам. Някаква идея къде греша?
Мерси предварително.
А между другото имам втори кабел ОБД-УСБ, ако някой си го търси в София.

Мерси предварително.
А между другото имам втори кабел ОБД-УСБ, ако някой си го търси в София.
- mitrax
- ентусиаст
-