Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Правилно са те насочили, с този бюджет си за Е36. 

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
katil_katil написа:Здравейте! бих искал да се обърна за съвет към хора с опит в света на BMW.
Препоръчаха ми да си взема BMW 3-та серия Е36, а не Е46 понеже Е46 се разваляли по-лесно и били по-некачествени и частите им стрували повече.
Аз търся BMW 3-та серия до 6000 лв. Бих се радвал на мнения и коментари! Благодаря предварително!
Ако разполагаш с 6'000 лв общо за закупуване, регистрация и обслужване си определено за Е36 и правилно са те насочили

Е46 - ците остаряха и им паднаха цените доста

Успех с покупката

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
6000лв са достатъчно пари за покупка на постна Е46ца , без рег/застрах/обслужване .
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
acho.rs написа:6000лв са достатъчно пари за покупка на постна Е46ца , без рег/застрах/обслужване .
3500лв. , приятелчето 5ти месец се вози с нея и яд няма
черен седан

п.с. важното е да уцелиш

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Абе много сте ми интересни. Това, че някой си е взел Е46 за без пари и няма проблем, не значи, че 99% от другите купувачи на евтини 46-ци няма да имат
Вичо, Ачо, знаете много добре ,че евтино и здраво - трудно. За тоя бюджет, ако няма нищо друго заделено ще му дойде нагорно на колегата. Сложи едно каско 400лв, застраховка 200, обслужване, дори и от форума е към 200лв и то с компромиси. А ако недай си боже ти изскочи да правиш турбо или дюзи или ГНП, отиваш на 1,5-2Клв само да я постегнеш и то без ходова част
Вичо, това че твоя познат нищо не е правил, значи ли, че и на другите 46-ци няма да се прави, все пак си е главно късмет, колкото и диагностики да направиш

Вичо, това че твоя познат нищо не е правил, значи ли, че и на другите 46-ци няма да се прави, все пак си е главно късмет, колкото и диагностики да направиш

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
outworld написа:Абе много сте ми интересни. Това, че някой си е взел Е46 за без пари и няма проблем, не значи, че 99% от другите купувачи на евтини 46-ци няма да иматВичо, Ачо, знаете много добре ,че евтино и здраво - трудно. За тоя бюджет, ако няма нищо друго заделено ще му дойде нагорно на колегата. Сложи едно каско 400лв, застраховка 200, обслужване, дори и от форума е към 200лв и то с компромиси. А ако недай си боже ти изскочи да правиш турбо или дюзи или ГНП, отиваш на 1,5-2Клв само да я постегнеш и то без ходова част
![]()
Аз казах , че 6000 лв без обслужването са напълно достатъчни са постна Е46ца 98-99. Това е добър съвет , за предстоящи купувачи , не да ги връзват с по 7-8000 лева за голи 316ки и 318ки 98ма година

И за какви дюзи и турбо говориш баце - какво е това

- outworld
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:outworld написа:Абе много сте ми интересни. Това, че някой си е взел Е46 за без пари и няма проблем, не значи, че 99% от другите купувачи на евтини 46-ци няма да иматВичо, Ачо, знаете много добре ,че евтино и здраво - трудно. За тоя бюджет, ако няма нищо друго заделено ще му дойде нагорно на колегата. Сложи едно каско 400лв, застраховка 200, обслужване, дори и от форума е към 200лв и то с компромиси. А ако недай си боже ти изскочи да правиш турбо или дюзи или ГНП, отиваш на 1,5-2Клв само да я постегнеш и то без ходова част
![]()
Аз казах , че 6000 лв без обслужването са напълно достатъчни са постна Е46ца 98-99. Това е добър съвет , за предстоящи купувачи , не да ги връзват с по 7-8000 лева за голи 316ки и 318ки 98ма година![]()
И за какви дюзи и турбо говориш баце - какво е това
Ачо, не хитрей. Дизелите са 80% от пазара на Е46 в момента, според мен. А тея дето дават 7-8К за 16-ки, те си преценяват. Както вика Вичо, има и за 3.5Клв некви дизели

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
80% - запри с нафтата баце
Дали има и половината . Особено зимата процента се променя и да не кажа че над половината търсят бензин/газ пред дизел . Така поне си мисля аз , според моите наблюдения .
Аз ако търсех 318и бих заделил 5500-6000 (за пазарна цена) . Това е което имам да кажа по темата .

Дали има и половината . Особено зимата процента се променя и да не кажа че над половината търсят бензин/газ пред дизел . Така поне си мисля аз , според моите наблюдения .
Аз ако търсех 318и бих заделил 5500-6000 (за пазарна цена) . Това е което имам да кажа по темата .
- outworld
- младши ентусиаст
-
Dimitroff ще се кара, ама като потърсиш в мобилето дизелови и бензинови тройки Е46 и дизелаците са 2 пъти повече. Което пак не значи, че дизелите са повече, но пък и се продават повече. Според мен от Е46 нагоре търсенето на дизелаци се уваличава много.
Като казах за мненията... Ето ги и тях.
Колеги, как 6000лв за е36? Трябва да си луд да дадеш толкова пари за антика. Вече можеш и за 2000лв да вземеш такава. Човекът иска помощ, вие му давате лоши съвети. Ясно ми е, че сте дали по 10-12 000 за 46-ца, но вече не вървят по толкова.
Хората вече масово вадят по 5 бона и се обзавеждат с такава. Къде ги видяхте тия 400лв за каско. 4 вноски по 80-тина лева. Обслужването в София може да ви идва със зор 200лв, но в провинцията се намират съвсем кадърни сервизи, които ще го извършат не със зор, ами с радост за тия пари. Как 1500-2000 за ГНП, ще ги смениш помпата и турбото за малко над 1000лв.
Внасят се все повече 46-ци, а търсенето не е особено голямо напоследък, така че има широк избор и сериозна възможност за пазарлък.
6000лв хич не са малко... С 8000 можеш фейска да вземеш... Ако човекът не търси екстри съвсем спокойно ще намери кола за 5500 и ще я обслужи и стегне за до 6200. Той ако тръгне да заделя за извънредни нужди... за Е36 няма да му стигнат.
И аз проучвах във форума преди 3-4 месеца, та се бях наплашил, ама като излязох да поразгледам видях, че нещата не са толкова мрачни.
Колеги, как 6000лв за е36? Трябва да си луд да дадеш толкова пари за антика. Вече можеш и за 2000лв да вземеш такава. Човекът иска помощ, вие му давате лоши съвети. Ясно ми е, че сте дали по 10-12 000 за 46-ца, но вече не вървят по толкова.
Хората вече масово вадят по 5 бона и се обзавеждат с такава. Къде ги видяхте тия 400лв за каско. 4 вноски по 80-тина лева. Обслужването в София може да ви идва със зор 200лв, но в провинцията се намират съвсем кадърни сервизи, които ще го извършат не със зор, ами с радост за тия пари. Как 1500-2000 за ГНП, ще ги смениш помпата и турбото за малко над 1000лв.
Внасят се все повече 46-ци, а търсенето не е особено голямо напоследък, така че има широк избор и сериозна възможност за пазарлък.
6000лв хич не са малко... С 8000 можеш фейска да вземеш... Ако човекът не търси екстри съвсем спокойно ще намери кола за 5500 и ще я обслужи и стегне за до 6200. Той ако тръгне да заделя за извънредни нужди... за Е36 няма да му стигнат.
И аз проучвах във форума преди 3-4 месеца, та се бях наплашил, ама като излязох да поразгледам видях, че нещата не са толкова мрачни.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
3500лв. , приятелчето 5ти месец се вози с нея и яд няма
черен седан
п.с. важното е да уцелиш
[/quote]
Дай някоя снимка да го видим тоя седан за 3500.
Това,е като колата на баща ми
вика,от две години нищо не съм правил и няма ядове а тя тропа ли тропа
всеки момент ще се разпадне.
черен седан

п.с. важното е да уцелиш

Дай някоя снимка да го видим тоя седан за 3500.

новият ми номер: 0877787835
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колега,
Преди 2 седмици станах горд собственик на 318 td compact за 5600 лева. Колата е 11/2003 г.
Наистина обаче са необходими 600-700 за обслужване и регистрация и то без каско.
Е36 за 3500-4000 има супер запазени, но повечето са бензин и ще лети кеш за гориво.
Моя съвет е да търсиш по-спокойно и ще излезе добра оферта за Е46. Вярно е, че повечето на пазара са абсолютен кош, но
с търпение и още 1000 лева можеш да се кефиш на добър автомобил. За Е36 искам да кажа, че ако не си фен на модела няма да си с най-добрата инвестиция. Добра е колата, но модела остаря.
Преди 2 седмици станах горд собственик на 318 td compact за 5600 лева. Колата е 11/2003 г.
Наистина обаче са необходими 600-700 за обслужване и регистрация и то без каско.
Е36 за 3500-4000 има супер запазени, но повечето са бензин и ще лети кеш за гориво.
Моя съвет е да търсиш по-спокойно и ще излезе добра оферта за Е46. Вярно е, че повечето на пазара са абсолютен кош, но
с търпение и още 1000 лева можеш да се кефиш на добър автомобил. За Е36 искам да кажа, че ако не си фен на модела няма да си с най-добрата инвестиция. Добра е колата, но модела остаря.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
marto853. написа:Дай някоя снимка да го видим тоя седан за 3500.

окачването е бетон... забележки има по боята колкото щеш, ама нова боя е хилядарка и пак си идваме на тънки пари

не искам да убеждавам никой, че е46 са по 3-4 бона, но наистина 6000лв са разумна цена за кола на 13-14 години със слаб мотор

You said: "Time will change!" What if it changes you?
outworld написа:Вичо, това че твоя познат нищо не е правил, значи ли, че и на другите 46-ци няма да се прави, все пак си е главно късмет, колкото и диагностики да направиш
Това че нищо не е правил не значи, че няма за правене

Колкото до е36 за 6 бона, това е сигурно е кръга на шегата

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
jamesj написа:Като казах за мненията... Ето ги и тях.
Нека разграничим Е46 правилно - защото от 98 до 2004 че и малко след това разликата е фрапантна...тва да кажеш,все едно Е90 2004 да е на цената на Е90 2007 - разликата е голяма - така,че не вървят по толкова

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5