Разход на нашите автомобили
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- dido_dulgiq
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 '04
- Мечтае да кара: BMW CSL 3.0
Re: Разход на нашите автомобили
Седан 2004 325i с каране до работа сутрин и обратно вечер(от понеделник до петък) и някои друг километър пак градско 15/100 газ и между 30 и 40лв бензин месечно. Сутрин се качвам паля и 10сек по-късно тръгвам. Дори в големия студ колата стопля за около километър. Извън града с нормално каране 100-120 гори 8/100, каране 150-160 около 9/100.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Демирев написа:Leon написа: работата на място е по-лош вариант и за двигателя, и за икономията.
Така е. Дори ми се струва че Бмв харчи на място повечко от някои други марки. А и по инерция на нулева пак подава гориво.
По инерция изключена от скорост харчи точно колкото да работи на празен ход на място

Never mistake motion for action...
Колеги джанти 17" на е46 318 118 коня как ще и са? Ще се мъчи ли и колко ще вдигне разхода?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Ако си с 16" надали ще има разлика в разхода и да има няма да я усетиш, слагай смело 

Nedko Anev написа:Ако си с 16" надали ще има разлика в разхода и да има няма да я усетиш, слагай смело
Да с 16" я карам. А да попитам ако са 17" задни 9ж как ще е?
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Зависи колко са тежки джантите. Аз на 18-ката бях с 18ки по-леки от зимните ми 

- Leon
- старши ентусиаст
-
Manuel написа:Колеги джанти 17" на е46 318 118 коня как ще и са? Ще се мъчи ли и колко ще вдигне разхода?
Зависи колко тежат и колко широки гуми ще сложиш, но като цяло ще я мъчат, да...
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Manuel написа:Колеги джанти 17" на е46 318 118 коня как ще и са? Ще се мъчи ли и колко ще вдигне разхода?
Да колега ще се мъчи колата с този малък мотор иначе разхода едва ли ще усетиш разлика
Ето 4 годишния разход на 330хд, разпределен по месеци. Основно градско:

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
.
Последна промяна dpopov на 09 Фев 2015, 9:33, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Колата е автоматик с М54Б22 мотор.
Каквото и да правя не мога да сваля разхода под 8,5!
Градско гори в зависимост от условията 11-13 на 100 бензин. Извън града разходът варира между 9 със 90-110 км/ч и 10 със 140-150 км/ч по магистралата. С темпомат дава около 0,5 литра икономия. Като я купих я карах с Екто 95 около половин година, след което започнах да зареждам само Екто 98. Разлика във вървежа има в ниските обороти, а и моторът стана малко по-тих. Разлика в разхода обаче не мога да хвана след минаването на 98 октана!
Изчетох цялата тема и виждам, че като цяло се вмествам в нормалните рамки, но все си мисля, че извънградското ми е доста далеч от каталожните данни. По принцип карам много спокойно и рядко си позволявам да я настъпя. Засичана е по метода пълно-празно.
Градско гори в зависимост от условията 11-13 на 100 бензин. Извън града разходът варира между 9 със 90-110 км/ч и 10 със 140-150 км/ч по магистралата. С темпомат дава около 0,5 литра икономия. Като я купих я карах с Екто 95 около половин година, след което започнах да зареждам само Екто 98. Разлика във вървежа има в ниските обороти, а и моторът стана малко по-тих. Разлика в разхода обаче не мога да хвана след минаването на 98 октана!
Изчетох цялата тема и виждам, че като цяло се вмествам в нормалните рамки, но все си мисля, че извънградското ми е доста далеч от каталожните данни. По принцип карам много спокойно и рядко си позволявам да я настъпя. Засичана е по метода пълно-празно.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
От една седмица я карам само на бензин Еко 95 Еконъми. За 350 км. почти всички в градски цикъл - център и околовръстно и пътят към Зл.Пясъци всеки ден.
Гледам в скритото меню - 8.3л. Това май ще да е ср.разход? Искам да си засека най-големия - изцяло градски разход - ама сложна работа. Уж го смятам 10.3л.
Tyres 205-55-16 цола Winter BF Goodrich.
Гледам в скритото меню - 8.3л. Това май ще да е ср.разход? Искам да си засека най-големия - изцяло градски разход - ама сложна работа. Уж го смятам 10.3л.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Leon
- старши ентусиаст
-
fancooler написа:Колата е автоматик с М54Б22 мотор.
Стига гледахте каталожни данни. 8,5 разход за 2л автомат е нормален на извънградско, с леко каране ще го свалиш и под 8, ако имаш нерви. В града ти е супер разхода, вероятно не стоиш по задръствания.
Демирев написа:От една седмица я карам само на бензин Еко 95 Еконъми. За 350 км. почти всички в градски цикъл - център и околовръстно и пътят към Зл.Пясъци всеки ден.
Дори и да караш до Златните, пак ти е добър разхода. Но реално това не е градско

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Ами не знам колко е добър разхода ми като се има предвид че съм с 1895 сс 118 к.с ръчка -
и при спазване на всички ограничения извънградско - не вдигам над 80 км в час/над 2900 об. и на отбивки намалям на 65 км в час и не падам под 8л.
- Гледам с 330-ките тук се хвалят че им харчела по 6.5л.
и при спазване на всички ограничения извънградско - не вдигам над 80 км в час/над 2900 об. и на отбивки намалям на 65 км в час и не падам под 8л.
- Гледам с 330-ките тук се хвалят че им харчела по 6.5л.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
Абеее не вярвай на всички тука. Повечето си гледат борд компютъра и си мислят, че е 100% верен.
гледам някви бензинки с не малък обем ми излизат по-икономични от мойта нафта :Д
е тва нема как да стане..
И все повече се убеждавам, че всъщност най-голяма роля в икономичността на автомобила има ... задкормилното устройство.
Е.. също и поддръжката на колата е доста важна ..
гледам някви бензинки с не малък обем ми излизат по-икономични от мойта нафта :Д
е тва нема как да стане..
И все повече се убеждавам, че всъщност най-голяма роля в икономичността на автомобила има ... задкормилното устройство.
Е.. също и поддръжката на колата е доста важна ..
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,