DIY Скъсени вакуум пътища.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: DIY Скъсени вакуум пътища.
Хъмм... Много странно... При мен определено няма ефект. Освен рязкото натоварване на турбото.
Май трябва да сменям всички маркучи за вакуума
Някой може ли да препоръча магазин от където да си взема маркучета с шермовка, както оригиналните, а не голи маркучета?
Май трябва да сменям всички маркучи за вакуума

Някой може ли да препоръча магазин от където да си взема маркучета с шермовка, както оригиналните, а не голи маркучета?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
В Надежда по Ломското има едно магазинче само за маркучи, но и там няма такива с външна уплетка.
Вземи си такива - те имат вътрешна уплетка и няма нищо да им стане; освен това са и маслоустойчиви.
Вземи си такива - те имат вътрешна уплетка и няма нищо да им стане; освен това са и маслоустойчиви.
Si non confectus, non reficiat.
между другото и моят към егр започнал да се разплита, от много слагане и махане и сега ще търся нов
имам съмнения, че ако са без външна оплетка ще са прекалено меки
имам съмнения, че ако са без външна оплетка ще са прекалено меки

- Zagy
- нафтения
-
Хич не са меки - повярвай ми. Аз моите ги смених барабар с тези за обратната нафта - малко профилактика и превантивно действие не вредят 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
pazokolarov написа:Хъмм... Много странно... При мен определено няма ефект. Освен рязкото натоварване на турбото.
Май трябва да сменям всички маркучи за вакуума![]()
На Симеон - 100-и някой си номер беше магазинчето - имат на "Семперит" - добри са!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Dimitroff написа:pazokolarov написа:Хъмм... Много странно... При мен определено няма ефект. Освен рязкото натоварване на турбото.
Май трябва да сменям всички маркучи за вакуума![]()
На Симеон - 100-и някой си номер беше магазинчето - имат на "Семперит" - добри са!
Аз бих му препоръчал на "Гейтс"- голи са

От 2 години карам с такива и няма никакви признаци за стареене, и за обратната нафта и за вакумите...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Абе колко са тези маркучи за вакума (като бройка) че да ги сменя и аз,много ще се радвам на една примерна картинка,че ми писна от майстори и все талантливи
Сърдечно ви благодаря предварително 

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
VRPerformance написа:айде и аз да напиша едно мнение (с което не задължавам никой) за тази операция,мнението ми е че тя не е правилна и ефекта от нея е никакъв,даже напротив отрицателен е!първи се сети за това LUCIFER защото го е пробвал и знае какво да гледа,RETROFIT също е дал добри мнения и е в правилната насокаТова е моето мнение ако искате колата да ви върви като хората,оставете вакуумния резервоар да си работи коректно
Моето мнение съвпада с това на VRPerformance.
След ремонта на турбината в сервиза ми бяха махнали изцяло този резервоар. Определено не ми харесваше вървежа на колата и определено няма никакъв смисъл според мен от цялата работа. Върнах се след 2-3 дена, сложиха ми маркучетата, вакумния резервоар, включиха ми AGR-a и колата си върви идеално и в ниски и във високи обороти.
Лично аз повече никога няма да изолирам нищо по колата.
Ванка, специално за Митко Турбото, аз лично също говорих с него и той ме посъветва да си махна чипа и да си включа всичко както си е оригинално за да нямам проблеми.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
jivko2828 написа:VRPerformance написа:айде и аз да напиша едно мнение (с което не задължавам никой) за тази операция,мнението ми е че тя не е правилна и ефекта от нея е никакъв,даже напротив отрицателен е!първи се сети за това LUCIFER защото го е пробвал и знае какво да гледа,RETROFIT също е дал добри мнения и е в правилната насокаТова е моето мнение ако искате колата да ви върви като хората,оставете вакуумния резервоар да си работи коректно
Моето мнение съвпада с това на VRPerformance.
След ремонта на турбината в сервиза ми бяха махнали изцяло този резервоар. Определено не ми харесваше вървежа на колата и определено няма никакъв смисъл според мен от цялата работа. Върнах се след 2-3 дена, сложиха ми маркучетата, вакумния резервоар, включиха ми AGR-a и колата си върви идеално и в ниски и във високи обороти.
Лично аз повече никога няма да изолирам нищо по колата.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
didomax написа:днес прочетох темата сутринта и в 8 часа имахме резултат.
Резултат в смисъл ?Колега дай малко повече инфо,какви са тези тиизъри

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Zagy
- нафтения
-
Аз също си направих експеримент и върнах за един ден вакумния резервоар в играта - определено без него колата се държи по-добре и е по-отзивчива. По-бързо сработва геометрията и колата по-рано се изстрелва.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Zagy написа:Аз също си направих експеримент и върнах за един ден вакумния резервоар в играта - определено без него колата се държи по-добре и е по-отзивчива. По-бързо сработва геометрията и колата по-рано се изстрелва.
Това и аз го забелязах,но засега няма да пипам нищо.Върнах си нещата покарах доста време и нямам оплаквания никакви наитна се усещаше разликата..но тъй или иначе съм се насочил към ремап и смяна на всичките консумативи мисля с хубави филтри особено въздушния и горивния,ще се отпуши още

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- cstefanova
- кандидат ентусиаст
-
Трябва ли да се маха колектора за да се сменят вакумните маркучи?
- Zagy
- нафтения
-