Масло за Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Каква марка масло използвате

Кастрол
706
38%
БМВ
601
32%
Мотул
176
9%
Лики Моли
45
2%
Мобил
77
4%
Елф
15
1%
Селения
7
0%
Друго
242
13%

Общо гласове : 1869
старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Масло за Е46

Мнение от dr.peshev » 23 Ное 2016, 19:41

Слагаш във фризера на -18оС за една нощ и ако на сутринта е течливо , най-вероятно е истинско!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 24 Ное 2016, 4:37

iNfoster` написа: Сложих Castrol 5W30 Edge, това дали е менте или не не мога да споделя. Някой ако знае как се познава оригинала от ментето нека сподели. 30 лв. литъра се пада. А и според мен и до колкото съм прочел в форума е грях такова масло да го смениш на по- малко от 15 хиляди километра при положение, че го дават за 30 хиляди. :)

Много хора знаят как се определя оригинала от ментака. Напиши в "чичко" google: Проверка на подлинность масла Castrol а и за всички други. Ще се изненадаш колко е писано по въпроса. Руснаците са толкова парени с ментета, че инфото е много и повечето на руски език. От 01.08.2016г Castrol имат нова програма за защита с 12 цифров холограмен код - Проверката е с четири нови способа: чрез SMS на определен номер, чрез мобилно приложение, онлайн проверка на официалният уебсайт и по телефон на гореща линия. Новата холограма е поставена на всички 4 и 5 литрови туби Castrol EDGE и Castrol MAGNATEC произведени след 1 август. Пълно инфо на руски език тук: http://www.castrol-original.ru/checking
Аз само ще добавя - крайно време беше :bowdown:
Ето още два любопитни линка: http://www.nertis96.ru/page/kak-otlichit-poddelku http://fishki.net/auto/1728581-proverka ... e-fst.html

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 25 Ное 2016, 6:56

nikola59 написа:
iNfoster` написа: Сложих Castrol 5W30 Edge, това дали е менте или не не мога да споделя. Някой ако знае как се познава оригинала от ментето нека сподели. 30 лв. литъра се пада. А и според мен и до колкото съм прочел в форума е грях такова масло да го смениш на по- малко от 15 хиляди километра при положение, че го дават за 30 хиляди. :)

Много хора знаят как се определя оригинала от ментака. Напиши в "чичко" google: Проверка на подлинность масла Castrol а и за всички други. Ще се изненадаш колко е писано по въпроса. Руснаците са толкова парени с ментета, че инфото е много и повечето на руски език. От 01.08.2016г Castrol имат нова програма за защита с 12 цифров холограмен код - Проверката е с четири нови способа: чрез SMS на определен номер, чрез мобилно приложение, онлайн проверка на официалният уебсайт и по телефон на гореща линия. Новата холограма е поставена на всички 4 и 5 литрови туби Castrol EDGE и Castrol MAGNATEC произведени след 1 август. Пълно инфо на руски език тук: http://www.castrol-original.ru/checking
Ето още два любопитни линка: http://www.nertis96.ru/page/kak-otlichit-poddelku http://fishki.net/auto/1728581-proverka ... e-fst.html

Вече ще карам с Кастрол :clap:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 25 Ное 2016, 19:30

Да добавя, че оригиналният Castrol Edge мирише приятно - на нещо като боровинка. Не изключвам, обаче фалшификаторите да добавят аромат - идентичен с оригиналния. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 26 Ное 2016, 4:01

NGneer4eto написа:Да добавя, че оригиналният Castrol Edge мирише приятно - на нещо като боровинка. Не изключвам, обаче фалшификаторите да добавят аромат - идентичен с оригиналния. :mhihi:

И свети на ултравиолет даже, мисля от миналата година премахнаха лазерната гравировка на тубите на партидния номер/месеца/годината и държавата на производство. Всичкото това е релефно на самата туба. Даже се учудвам че толкова късно въвеждат този метод на проверка. За SHELL HELIX между другото също го имат гледам (при тях кода е 16 цифри). Сега като се заплеснахме по ментаците се сещам че и ATE имат холограма с код за проверка на официалният им уебсайт :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: M5 E60,F90

Мнение от iNfoster` » 28 Ное 2016, 1:45

nikola59 написа:

Проверих за тази холограма, нямам е но и маслото е произведено през Юли месец.
Това е доста полезно, за напред първо ще си проверяваме маслото чрез кода и тогава ще купуваме!
А за това със мириса на боровинки, сериозен ли си? Защото за първи път чувам масло да има някакъв мирис различен от този на маслото.
Не съм го помирисал моето, но не вярвам да има мирис на боровинки. Някой друг колега, да има такива наблюдения?

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 29 Ное 2016, 0:39

Така е. Като отвориш тубата мирише сравнително приятно, а не на типично масло. След това, разбира се катопокараш и го помиришеш от щеката за проверка на нивото си мирише като обикновено масло. Не знам на какво се дължи, но ми казаха,че по тази миризма се познавал истинския Кастрол. Иначе дали е боровинка или не, не мога да определя, но има нещо общо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 29 Ное 2016, 1:54

NGneer4eto написа:Така е. Като отвориш тубата мирише сравнително приятно, а не на типично масло. След това, разбира се катопокараш и го помиришеш от щеката за проверка на нивото си мирише като обикновено масло. Не знам на какво се дължи, но ми казаха,че по тази миризма се познавал истинския Кастрол. Иначе дали е боровинка или не, не мога да определя, но има нещо общо.

Моето е 1:1 с това (зеленият маркер) http://fishki.net/auto/1728581-proverka ... e-fst.html и мирише на хубаво. От 4 години купувам всяка една част и всеки един консуматив само от един колега от форума и явно всичко което ми е продал до момента е напълно оригинално. :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 29 Ное 2016, 14:08

acidburn-525tds написа:
NGneer4eto написа:Така е. Като отвориш тубата мирише сравнително приятно, а не на типично масло. След това, разбира се катопокараш и го помиришеш от щеката за проверка на нивото си мирише като обикновено масло. Не знам на какво се дължи, но ми казаха,че по тази миризма се познавал истинския Кастрол. Иначе дали е боровинка или не, не мога да определя, но има нещо общо.

Моето е 1:1 с това (зеленият маркер) http://fishki.net/auto/1728581-proverka ... e-fst.html и мирише на хубаво. От 4 години купувам всяка една част и всеки един консуматив само от един колега от форума и явно всичко което ми е продал до момента е напълно оригинално. :bchug:

Проблемът е, че българските ментаци може и да се правят по-добре от руските ментаци и да се различават по-трудно. Пиши ми, моля те, ако е възможно на лично от кой колега поръчваш маслото, за да поръчам при следващата смяна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 29 Ное 2016, 17:59

eXed0 написа:Аз съм с Е36 и моля да ме извините, ако това не е правилното място да пиша, но искам да се изкажа по въпроса за маслата "менте" :ranting: .
Понеже вече е зима и температурите спаднаха доста, реших да сменя маслото с малко "по-добро" 0W40. По съвет на майстори колата я карах с 10W40 на Кастрол, но след като се поинтересувах и почетох за маслата реших, че за зимата ще е по-добре да сложа пълна синтетика. Насочих се към Liqui Moly - влезнах в техния сайт и намерих официалния вносител за БГ, след което си поръчах маслото. Значи преди това бях говорил с дилър на БМВ и ми гарантираха, че маслото, което те предлагат е оригинално, но поради някаква причина аз се отказах. Разликата в цената на двете масла беше много малка, но аз все пак реших да пробвам Liqui Moly. Така де, получих маслото и какво да видя - разни дефекти по тубата:
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Веднага си усъмних, че са ми пратили менте, понеже до колкото знам оригинална туба за масло не трябва да има дефекти, но нямаше как да върна маслото и затова го сипах в колата. Много добре помня как ми обясняваха, че при ниски температури 0W40 стигало критичните места в двигателя за 3 секунди, 5W40 за 6 секунди, 10W40 за 28 секунди и разни такива теории. Реших да си направя един експеримент и в две туби за минерална вода по 500 мл. напълних малко масло. В едната туба сипах въпросното 0W40, а в другата 10W40 на Кастрол, след което ги оставих във фризера за една нощ на -15 градуса. Това 0W40, което толкова много ми го хвалеха беше станало на грес и едвам се стичаше. Видимо нямаше никаква разлика в течливостта на двете масла в ниски температури. Като прибавим и това, че този код от последната снимка се изтри много лесно, сякаш беше написано с химикал + дефектите по тубата (стрелката на дъното да тубата от втората снимка едвам може да се разчете) съм сигурен, че маслото е менте :banghead: :banghead: . Смея да твърдя, че съм попаднал на менте понеже гледах масла на Liqui Moly на няколко места където се предлагат и нямаше никакви дефекти по тях! Нямам думи просто...

Пак казвам- най-лесен и безпогрешен е тестът във фризера! :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 30 Ное 2016, 16:08

Здравейте,

330xd, m57d30, до сега го карах с Wolf 5w30, ("модела", на маслото съм го забравил какъв е.).
Не съм забелязал проблеми(нямам датчици за температура и налягане на маслото), не мога да хвана да го гори(ако гори е много малко).
Предстои смяна и имам въпрос към Вас.
Колко литра всъщност събира този двигател, за да е на максимум ?
6.5 литра ще ми стигнат ли ?
Преди малко прочетох в книжката на колата, че от минимум до максимум на щеката е около 1 литър.
Също пише, че маслото се мери, когато колата е загряла(работна температура), гаси се и се изчаква около 5 минути и тогава се мери масло, разбира се трябва да е наравно.
Аз си мислех, че при студен двигател трябва да се мери, а то какво било.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 30 Ное 2016, 16:22

nikola59 написа:Сега като се заплеснахме по ментаците се сещам че и ATE имат холограма с код за проверка на официалният им уебсайт :D

:OT: Днес получих нови ATE дискове и накладки и се сетих за коментара ти. Реших да проверя в сайта на ATE и видях, че имат приложение за iPhone и андроид, с което да се сканира QR кода на кутията. Сканирах ги и пишеше, че са истински. След това трябва да сравниш кодовете с холограмите на кутиите и трябва да съвпадат.

Аз ги взех от официалния вносител, но все пак..

http://www.ate-brakes.com/services/prod ... rotection/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от acidburn-525tds » 30 Ное 2016, 19:41

Направих теста със фризера, но са съжаление моят фризер поддържа минимална температура -10 и няма как да го настроя на по-малка температура.
https://www.youtube.com/watch?v=l_X0yTa2fqc

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 30 Ное 2016, 20:29

Моето абсолютно същото 5-W40, но 1 литър и на -18С тече по същия начин като на клипа.
Колега acidburn-525tds, -10 не е добре за фризер. Под -15 трябва да е (-18 е препоръчителна). Ако нямаш врътка за регулация, извикай някой да го погледне, че тази кайма да не стане зян! :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от acidburn-525tds » 30 Ное 2016, 20:52

:OT: Като стане студено и както не отопляваме кухнята редовно и почва да прави мизерии, преди няколко години му сменихме компресора(пак по това време) и техника каза, че няма да издържи много защото какви им били там компресорите.

ПредишнаСледваща

Назад към E46