Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Софтуер
LuBo1 написа:И аз съм с същата грешка . . . някои да помага . . .
Някой ама никой не помага

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици
С една дума може да се опише това българска работа 80 страници и толкова постове и сега няма кой да помогне дори и да излъже нещо
и аз се опитах да ги инсталирам тези програми,защото ми изгърмя компа с които правя диагностика в един момент се получи но после от толкова инсталирани програми вече не знаех какво да направя и спрях, че ми писна да си преинсталирам компа
между другото аз си купих кабелна заедно с програмите не съм ги изтеглил
но това няма значение важното е да има кой да обясни как се прави
защото не е много лесно
но за какво му е на някой да обяснява след като той вече е разбрал 

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Да започнем отначало:
На какъв Windows се прави инсталацията, какъв е кабелът, програмата с него ли върви или е свалена от Интернет, дали е работила изобщо или грешката се получава още при първата инсталация? На кола с каква букса се пробва, само на една кола ли е пробвано, кабелът пробван ли е с INPA и т.н.
Какво значи това:
,,Първо нямаше връзка - оправих ИП-тата - тръгна...
После не може автоматично да открие колата ''
След оправянето на ИP-тата работеше ли или не можеше автоматично да открие колата? Вижда се, че главата се емулира, прави ли ръчно разпознаване или не?
Т.е.- без подробно описание на проблемите не може да очаквате помощ на секундата. Като начало пробвайте преинсталация на чисто с внимателно следване на инструкцията и записвайте как върви и къде точно се появяват грешките. Сигурно сте наясно, че при компютрите една точка не на място може да обърка всичко.
На какъв Windows се прави инсталацията, какъв е кабелът, програмата с него ли върви или е свалена от Интернет, дали е работила изобщо или грешката се получава още при първата инсталация? На кола с каква букса се пробва, само на една кола ли е пробвано, кабелът пробван ли е с INPA и т.н.
Какво значи това:
,,Първо нямаше връзка - оправих ИП-тата - тръгна...
После не може автоматично да открие колата ''
След оправянето на ИP-тата работеше ли или не можеше автоматично да открие колата? Вижда се, че главата се емулира, прави ли ръчно разпознаване или не?
Т.е.- без подробно описание на проблемите не може да очаквате помощ на секундата. Като начало пробвайте преинсталация на чисто с внимателно следване на инструкцията и записвайте как върви и къде точно се появяват грешките. Сигурно сте наясно, че при компютрите една точка не на място може да обърка всичко.
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици
Kолега благодаря за отзива
да поясня при мен как е положението,и да кажа че грам си нямам и на понятие от подобни инсталации и въпреки всичко стигнах далеч
аз си купих кабела и вътре имаше три диска с програмите,теглени са с сигурност
сега моят комп e c windows vista не знам дали това е добре или не,но на една от програмите ми пише че е за друг windows или не знам точно
така изтеглих я таз програма от едно място и после нещата се наредиха за малко но после пак всичко се срина и се отказах
моето питане е дали не може да инсталирам само inpata без никакви излишни програми и сложни операции и ако може как става
как се прави стъпка по стъпка
ще съм благодарен въпреки вече да не ми трябва толкова много 

- NikVanov
- ентусиаст
-
1. Според болшинството постове /да не кажа 99,9%/ на Vista нашите програми не вървят, най-стабилни са на XP, но ставали и на Win 7 /нямам личен опит/.
2. Периодично програмите /DIS, не INPA/ дефектират, най-вече при неправилно или неуспешно излизане от тях. Затова когато са на виртуални машини трябва след успешна инсталация да се прави копие на директорията с виртуалните машини и след дефектиране да се замества работната директория с копието, става за 10-15 мин. в зависимост от размера и компютъра.
3. По принцип INPA и DIS са различни програми, могат да се инсталират и ползват самостоятелно, но мисля, че DIS е в пъти по-полезна, ако човек я научи добре. Подчертавам, че говоря като любител, във форума има хора, които са много по-наясно с използването на програмите.
2. Периодично програмите /DIS, не INPA/ дефектират, най-вече при неправилно или неуспешно излизане от тях. Затова когато са на виртуални машини трябва след успешна инсталация да се прави копие на директорията с виртуалните машини и след дефектиране да се замества работната директория с копието, става за 10-15 мин. в зависимост от размера и компютъра.
3. По принцип INPA и DIS са различни програми, могат да се инсталират и ползват самостоятелно, но мисля, че DIS е в пъти по-полезна, ако човек я научи добре. Подчертавам, че говоря като любител, във форума има хора, които са много по-наясно с използването на програмите.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
NikVanov написа:1. Според болшинството постове /да не кажа 99,9%/ на Vista нашите програми не вървят, най-стабилни са на XP, но ставали и на Win 7 /нямам личен опит/.
win 7-ца
Инпа - работи идеално
Стартирам ДИС - има връзка с главата - промених портовете и една и съща грешка,по интересното е че вече няколко човека с нови кабели я имаме

Разбира се ДИС е на виртуална машина - някой ако има идеи да казва

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- NikVanov
- ентусиаст
-
С кабел от склад66 ли сте или с преправен саморъчно? При win7 има някаква опция за съвместимост с по-стари уиндоси, включвате ли я? Ако на няколко човека с еднакви кабели дава една и съща грешка може да има проблем с кабелите, да помагат хората, които разбират от хардуер.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
NikVanov написа:С кабел от склад66 ли сте или с преправен саморъчно? При win7 има някаква опция за съвместимост с по-стари уиндоси, включвате ли я? Ако на няколко човека с еднакви кабели дава една и съща грешка може да има проблем с кабелите, да помагат хората, които разбират от хардуер.
склад66 -точно - опцията за съвместимост едва ли е решение

- NikVanov
- ентусиаст
-
На сайта на склад66 има място за връзка по мейл, питайте, хората винаги отговарят, може да помогнат.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
NikVanov написа:На сайта на склад66 има място за връзка по мейл, питайте, хората винаги отговарят, може да помогнат.
Да ти кажа не им се занимава много....и аз си купих кабела от там.... иначе и инпа и дис трьгват на седмицата....
- NikVanov
- ентусиаст
-
Е, явно тръгва, ама не при всички. По-нагоре съм написал как се оправям, когато в началото всичко работи, после нещо се скапва, защото рано или късно все се появява проблем. Спасението без преинсталация е по два начина- или се вади копие на вирт. машина, или всичко се възстановява от image.
Последна промяна NikVanov на 06 Яну 2012, 18:35, променена общо 1 път
- komandos
- Потребител
-
- Кара: 320 ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 170 hp 2001 coupe
колеги да ви се пофалам подкарах DIS после 3 седмици
3 седмици мачих с мојот лаптоп, денеска пробах на лаптопа на башта ми и тргна всичко. лаптопите се иста марка само бојата не им е иста
. една очивидна разлика е на моја лаптоп в дивајс менаџера нема ја com port1. да напомена INPATA работи и на двата лаптопа...
мерси всички

3 седмици мачих с мојот лаптоп, денеска пробах на лаптопа на башта ми и тргна всичко. лаптопите се иста марка само бојата не им е иста

мерси всички
- NikVanov
- ентусиаст
-
Няма com port хардуерно или софтуерно? То затова на новите лаптопи се емулира през USB кабела.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
NikVanov написа:Няма com port хардуерно или софтуерно? То затова на новите лаптопи се емулира през USB кабела.
А да не би да има проблем с х64 битов ОС