Е46 - Разход гориво!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Re: Е46 - Разход гориво!

Мнение от Красимир! » 23 Апр 2011, 9:27

Gh0s7 написа:Разхода е започнал от 0, защото сте го нулирали в движение, когато колата е била на скорост по инерция.
Аз от Априлци до Търново стигнах с 5.2/100 АБСОЛЮТНО РЕАЛЕН разход - 330Ci

По Тракия с 60 км/ч и на мен ми дава толкова колега. Ама на същото място най - често ми дава и стой на 10-12+ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 23 Апр 2011, 13:54

За всички, които им се струва супер невероятно, ето разход по колонка ->

Gh0s7 написа:Сега след Е46 срещата, темата ще стане доста обективна.. :)
Прехода който изминах -
Изображение
Варна - Бургас - Стара Загора - Казанлък - Калофер - Шипка - Габрово - Априлци - Севлиево - Велико Търново - Варна (и предвид, че се лутах и загубих 3-4 пъти около Калофер и околните села) = ~840км с 61л. гориво = ~7.3/100 среден разход :)
Колата е 330, бензин, купе, ръчни скорости, а шофирането според/и около ограниченията, без магистралите, където 160-180км/ч

И не знам кое е чудното да даде 5.2 по междуселски път, където 80-90 км/ч е висока скорост, предимно надолнище е и не махам 5-та... :kuku:
А тези, които ми иронизират поста с това че печките и 20-ките им горяли колкото 330-ка бензин, колко са се били набутали.. Да набутали сте се, ако наистина колата ви гори колкото 330-ка...

boXeer написа:Още ли не сте разбрали ,че големите зверове се различават само по вървежа от малките си братя. :ok:
...

Ами да ->

K_Ilkov написа:
kalkana написа:Тоест колкото и невероятно да звучи по-големия двигател харчи грубо едно и също с по-малките си събратя :mrgreen: .

малко цифри в подкрепа на това мнение:

320i - min 8.3 max 15.0 avg 11.4
330i - min 8.8 max 15.8 avg 12.5 (от началото на 2011-та 11.7)

числата са общо за всички изминати километри
за мен разликата си заслужава :yes:

Човека е имал и 20-ка и 30-ка... Ами сега? :kuku:

п.п. За протокола само: Преди 330-ката съм имал и 20-ка дизел и знам за какво става въпрос.
Освен това не си хваля колата, че ми е дала нисък разход, тъй като най-малкото вече не е моя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Апр 2011, 14:13

Да беше казал, че е по нанадолно то тогава може да отиде и към 0/100. Само ми е чудно колко време си карал с 160-180 км/ч да не се окаже че си ги вдигнал за малко по нанадолното на магистралата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 23 Апр 2011, 18:36

:ok: Колега не съм тръгнал да те иронизирам или имам време да се занимавам със хлапешки истории!И моята 320д по надолнище когато се пускам от Карандила и после се включа на магистралата в Стара Загора за 100км пробег от Карандила до Стара Загора ми е давало разход 3л РЕАЛНИ ама дай да си говорим обиктивно погледнато!Не съм казал,че не можеш да постигнеш и 5,0л на 100км със 330 ката си и за това си чукам главата за дет не съм си взел някоя бензинка :bang: Аз се радвам че даже и немците които са я произвели тая 330 ще им скриеш топката със тоя разход щото по каталог едва ли е със такъв а ти си паднал даже и под тия стойности пред което аз ти се :bowdown:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 23 Апр 2011, 19:05

Eто колко е разхода по каталог и каране с 90км/ч http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1211.html

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 23 Апр 2011, 19:56

Абе, аз ли я карам тая кола или вие, че ми обяснявате колко е разхода?
@adovet: Това е разхода на кабриото - ето ти по каталог с 90км/ч на купе -> http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... 330Ci.html и е абсолютно 1:1 ако сложа темпомат с 90 и се движа по горе-долу равен път без изкачвания и спускания или ако има такива да са еднакъв брой... Примерно отиване и връщане до някъде.
А пък споменах за отсечката Априлци - В.Търново, тъй като някой преди мен се беше учудил защо разхода на дизела му е 3.6 ли какво беше... Отговора е: защото е предимно надолнище и пътя е такъв, че не се кара бързо => и за това моята 30-ка също даде разход под този, който от BMW са обявили за извънградски с 90.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 23 Апр 2011, 20:07

Здравейте Колеги,
понеже виждам че се заформя спор около разхода на 330-ката, да ви дам и аз малко данни за сравнение. Преди пътувах доста често Испания-България, което ще рече само магистрали и зареждане пълно-пълно без дори да изстива мотора(за мен това е най точното засичане за разход). Общо взето да се свали разхода под 8л./100км. е мисия невъзможна. Тук разбира се говорим за разумно каране, 140-150км/ч без излишни изцепки.
Сега правил съм си експерименти,при доста спускания,изключване от скорост,каране с 90-100км/ч и т.н. пада до към 7,5л./100км. но това не е нормална експлоатация на автомобила според мен.
Поздрави!!!
П.С. Имайте в предвид че кабриото, колкото и абсурдно да звучи е доста по-тежко от купето

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 23 Апр 2011, 20:17

ros1977 написа:Здравейте Колеги,
понеже виждам че се заформя спор около разхода на 330-ката, да ви дам и аз малко данни за сравнение. Преди пътувах доста често Испания-България, което ще рече само магистрали и зареждане пълно-пълно без дори да изстива мотора(за мен това е най точното засичане за разход). Общо взето да се свали разхода под 8л./100км. е мисия невъзможна. Тук разбира се говорим за разумно каране, 140-150км/ч без излижни изцепки.
Сега правил съм си експерименти,при доста спускания,изключване от скорост,каране с 90-100км/ч и т.н. пада до към 7,5л./100км. но това не е нормална експлоатация на автомобила според мен.
Поздрави!!!
П.С. Имайте в предвид че кабриото, колкото и абсурдно да звучи е доста по-тежко от купето

:yes:
Щом кабриото пада до 7.5, не виждам нищо нереално купето да падне на 7.3

Ако става въпрос пък за висок разход, пътувал съм Варна - Шумен на 14/100 разход + тва газта не е била баш до края.
п.п. От 240 като се даде цялата газ, моментния показва 40-45/100 и дори се покачва, като стрелката почва да преобръща скоростомера...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 23 Апр 2011, 20:30

Gh0s7 написа:Само за протокола ще вметна, че тази вечер ми се разхождаше с колата и отидох тук до една панорама, на един баир край Варна (на 15км е) и реших на връщане да поставям рекорд за нисък разход.. :lol:
Занулих борда, като тръгнах надолу, карах с 50-55 на 5-та без газ в продължение на около 2-3км после законтрих темпомата на 55 и го пусках само от време на време да поддържа скоростта, там където не е достатъчно стръмно за да се движи на 5-та без да губи скорост, така в продължение на 5-6км от началото на теста.. До тук всичко беше що годе надолнище. След това карах към 4км права отсечка по магистралата на темпомат 55км/ч и на входа на града имах разход 2.6/100 (това за 10км преход) :mhihi: Спря ме един светофар точно на входа, седях 40тина секунди за червено, после тръгнах и набрах 55 и пак пуснах темпомата, до вкъщи стигнах само по един прав булевард (около 4-5км) който навсякъде е със знак "главен път", само накрая преди вкъщи имам 3-4 завоя по пресечки.. Точно преди да паркирам, разхода беше 3.7/100 :mhihi: :mhihi: :mhihi: Същата глупост, по същия маршрут, съм я правил преди година и нещо с 320d, но не помня какъв беше резултата, предполагам че съвсем нищо няма да е изгорило..
И все пак да отбележа, че не става въпрос за нормално каране, тъй като тея 15км ги пътувах малко повече от 15минути и действието се развива в ранните часове на денонощието, когато трафик изобщо няма :lol:

п.п.: А и най-важното забравих, става въпрос за е46 330Ci :mhihi:

п.п. 2: Няма нужда да ме храните сега, знам че колата ми не е от най-икономичните, просто се кефя че минах 15км за без пари.. макар и по надолнище, бях забравил какво е разхода на дизел :mhihi:
Ок колега ясно ни е че си я караш ти колата,обаче ако експериментите ти са такава всеки път както си ги описал тука да спорим е излишно!Това не ти е първия пост със такъв разход ето на чичо гугъл като написах 330Ci разход и не знам защо излезе това твое мнение в БМВ форума :mhihi: Ти значи всеки път ни се хвалиш тука и се от някъде се спускаш :mhihi: На всички ни е ясно че така и на керосин да е БМВ-то пак ще ти гори малко колата!Тоя начин ПОРЕДЕН който ни описваш и дизелак ще ти гори 2-3 на 100км.
:winky:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 23 Апр 2011, 21:32

Предполагам, че повечето знаете за съществуването на www.spritmonitor.de , в който можете да си водите статистика на разхода си, а също така и да сравните с разхода на други автомобили. Вместо да спорите за глупости всеки може да провери среден разход на определен модел и да си направи собствени изводи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 23 Апр 2011, 21:39

stilko написа:Предполагам, че повечето знаете за съществуването на http://www.spritmonitor.de , в който можете да си водите статистика на разхода си, а също така и да сравните с разхода на други автомобили. Вместо да спорите за глупости всеки може да провери среден разход на определен модел и да си направи собствени изводи.

Аз лично не знаех, много ми беше полезен :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 24 Апр 2011, 1:59

shark1986 написа:
Gh0s7 написа:...
Ок колега ясно ни е че си я караш ти колата,обаче ако експериментите ти са такава всеки път както си ги описал тука да спорим е излишно!Това не ти е първия пост със такъв разход ето на чичо гугъл като написах 330Ci разход и не знам защо излезе това твое мнение в БМВ форума :mhihi: Ти значи всеки път ни се хвалиш тука и се от някъде се спускаш :mhihi: На всички ни е ясно че така и на керосин да е БМВ-то пак ще ти гори малко колата!Тоя начин ПОРЕДЕН който ни описваш и дизелак ще ти гори 2-3 на 100км.
:winky:

А по-горния ми пост, който сам си цитирах, където пише, че съм изминал 840км с 61 литра, пак ли съм се спускал някъде цели 840км? Че даже и трак на маршрута със спускането съм приложил... :shock:
Няма нужда да си търсиш повод да се заядеш, а пък от offtopic още повече няма нужда :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 24 Апр 2011, 9:23

Koлега този разход е реален, който си дал за големият преход, ама си се мъкнал като черво, а не както казваш че си карал 160-180.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 24 Апр 2011, 12:03

Добре, последно ти отговарям, че сигурно вече дразним мод-овете...
Не е ли близко до акъла, че щом е имало дълги преходи (явно спускания, като това от Априлци към В.Търново) с разход около 5/100, то дори и 15/100 да е бил средния разход по време на движение по магистрала(а то не е чак толкова много като се поддържа скоростта), средния разход за целия преход не би могъл да е 7.3, така ли? При условие, че магистралите са няма и 20% от прехода...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 24 Апр 2011, 20:15

makaveli316 написа::OT: Лек офф
Колко литра побира точно е46 320д 2002 фейска/150коня?
Аз все се каня да гледам и да засичам и все забравям.
Миналия месец на път към Германия минах 630км с половин резервоар с нормално каране. Бях заредил до горе докато не щракне и точно когато стрелката беше на 1/2, на борда който го бях занулил на бензиностанцията, ми даваше че съм изминал 630 км, та за това питам.

65 литра мисля че е резервара!

ПредишнаСледваща

Назад към E46