Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
То и без да познаваш собственика се познава, че е обръщана по салона (ръчката на облегалката на вече шофьорската седалка)
Регистрирана е преди месец... нещо бързо иска да се отърве
Регистрирана е преди месец... нещо бързо иска да се отърве

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Колата е хубава, но чак перфектна.. 
За обръщана англичанка парите са много. От М пакета, само волан има. Запазена кола но на тази цена, не благодаря ще отида лично от острова да си я взема, ще и обърна волана и ще съм отгоре.

За обръщана англичанка парите са много. От М пакета, само волан има. Запазена кола но на тази цена, не благодаря ще отида лично от острова да си я взема, ще и обърна волана и ще съм отгоре.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Е то е пределно ясно, че тая цена в обявата е само ориентировъчна 
На място нещата са съвсем различни

На място нещата са съвсем различни

Si non confectus, non reficiat.
Nedialkov написа:Колата е хубава, но чак перфектна..
ти така го каза,все едно ще ходиш до перник....или пловдив.Не е лесна работа,нито се наема всеки за такова начинание,дори и да си нагоре няма да е фрапантна разликата,ще си отделил адски много време(трябва и работата да ти позволява).Пак казвам ако двигателя наистина е наред с малък коментар всичко става перфектно

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
TauCaHa написа:Nedialkov написа:Колата е хубава, но чак перфектна..
ти така го каза,все едно ще ходиш до перник....или пловдив.Не е лесна работа,нито се наема всеки за такова начинание,дори и да си нагоре няма да е фрапантна разликата,ще си отделил адски много време(трябва и работата да ти позволява).Пак казвам ако двигателя наистина е наред с малък коментар всичко става перфектно
Никак не е сложно и трудно да отидеш до Англия да вземеш кола и да се прибереш с нея.
Такава кола може да се намери за малко над 2500 паунда (имам познати там и знам цените как са). Колата се купува и прехвърля за 1-2 дни макс (бил съм там и съм купувал кола да си ползвам там) точно. Цялата история по прехвърлянето струва точно една пощенска марка и пощенски плик

Вече тук в БГ имаш 2 бона за местене на волана и можеш да направиш сметка едно такова бмв колко пари може да ти излезе.
Ясно е , че ще има занимавка, ясно е, че ще хвърлиш нерви, но е ясно и че колата ще ти излезе с едно 5000 лева по-малко.
Да направим сметката:
2500 паунда - за колата ~ 6000лв.
50 паунда застраховка! - 120лв.
500лв. за път с разходи за 1 нощувка и храна!
Обръщане с части ~ 2000лв.
Други допълнителни разходи 500лв.
ТОТАЛ:
~ 9 200лв.
Това е максималното, което може да ти излезе, при положение, че виждаш какви разходи съм слагал в сметката.
Да не говорим, че колата ще си я избереш сам - цвят екстри, ще видиш на колко реални мили е, ще видиш състоянието, ще видиш дали има MOT(мн важно за да се движиш из Англия).
Моля, ако бъркам някъде да ме поправите, но така ги виждам нещата.
Тая цена, за купето ако говорим, е супер висока!!! Освен, ако не ти свали 2 000лв. от цената, ми се вижда доста зле тая цена.
Последна промяна cHaunepucTa на 14 Май 2012, 10:37, променена общо 1 път
cHaunepucTa написа:Такава кола може да се намери за малко над 2500 паунда (имам познати там и знам цените как са). Колата се купува и прехвърля за 1-2 дни макс (бил съм там и съм купувал кола да си ползвам там) точно. Цялата история по прехвърлянето струва точно една пощенска марка и пощенски пликЗастраховка ще си направиш за около 50 паунда.
Връщането ще ти излезе макс 400-500 български лева с такса да минеш под ламанша и гориво. Ако тръгнете 2ма човека и се сменяте, може само 1 нощувка да направите.
Вече тук в БГ имаш 2 бона за местене на волана и можеш да направиш сметка едно такова бмв колко пари може да ти излезе.
Ясно е , че ще има занимавка, ясно е, че ще хвърлиш нерви, но е ясно и че колата ще ти излезе с едно 5000 лева по-малко.
Да направим сметката:
2500 паунда - за колата ~ 6000лв.
50 паунда застраховка! - 120лв.
500лв. за път с разходи за 1 нощувка и храна!
Обръщане с части ~ 2000лв.
Други допълнителни разходи 500лв.
ТОТАЛ:
~ 9 200лв.
Това е максималното, което може да ти излезе...
Бих казал, че купе като горе посоченото може да се намери за малко над 3500 паунда (читава)! Пример http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p (най-евтиното в аутотрейда)
Връщане 400-500лв ????? Майтапиш ли се ???? Само 100 евро ти е таксата в Сърбия, да не говорим за др винетки, фериботи, храна и напитки по пътя и на последно място горивото, което според зависи как караш мисля, че ще ти легне повече от парите които си обявил за докарване. А пък изобщо няма да коментирам нощувките, самолетните билети, разходи в Англия докато намериш колата, да мине сервиз, застраховка и разходи докато излезнеш от там. Та ... направи пак сметката да видим колко ще излезне. Няма как да докараш сметката до 5 бона по-малко с всички разходи и обръщането !!!
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
cHaunepucTa написа:Връщането ще ти излезе макс 400-500 български лева с такса да минеш под ламанша и гориво
От къде се връщаш с 400-500лв бе колега

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Бил ли си там на място...защо търсиш кола от аутотрейдър-а ??? Това ти излезе като първо търсене в гуугъл ли?
Колко пари ще дадеш за гориво??? Добре, малко са 400-500лв. за път, но виж за другите неща какви разходи съм сложил. Да ги сложим двойно повече...и колко излиза сметката.
А тая кола, това купенце, ако не е било перфектно? Ако е имало проблем? За колко ще го продадат...само ще ти кажа, че 2007ма година съм купувал шкода фабиа 1.4 бензин за 100 паунда от там. Айде сега отвори аутотрейдър и виж дали ще намериш такава кола за толкова пари дори и сега.
Това са цени от представителства, автокъщи..., друго е като купуваш от човек.
Другото, което ще ти кажа е ,че по твоята сметка, човека е докарал колата от Англия, обърнал й е волана(със всичките нерви), регистрирал я е, обслужил я е и я продава без никаква печалба или с няква минимална печалба от 500-600лв...
Мислиш ли, че ще се занимава за толкова пари ?
Ако беше толкова трудно и скъпо, нямаше да е залят пазара с англичанки.
Колко пари ще дадеш за гориво??? Добре, малко са 400-500лв. за път, но виж за другите неща какви разходи съм сложил. Да ги сложим двойно повече...и колко излиза сметката.
А тая кола, това купенце, ако не е било перфектно? Ако е имало проблем? За колко ще го продадат...само ще ти кажа, че 2007ма година съм купувал шкода фабиа 1.4 бензин за 100 паунда от там. Айде сега отвори аутотрейдър и виж дали ще намериш такава кола за толкова пари дори и сега.
Това са цени от представителства, автокъщи..., друго е като купуваш от човек.
Другото, което ще ти кажа е ,че по твоята сметка, човека е докарал колата от Англия, обърнал й е волана(със всичките нерви), регистрирал я е, обслужил я е и я продава без никаква печалба или с няква минимална печалба от 500-600лв...
Мислиш ли, че ще се занимава за толкова пари ?
Ако беше толкова трудно и скъпо, нямаше да е залят пазара с англичанки.
Не съм купувал една и две коли от там та да се налага да търся в гоогле и да си мисля, че само в трейдъра мога да гледам.....
Няма да влизам в
да споря за шкодички и др. Според мен колата му е дошла към 11/11,5 и я продава за 13600. Има ли смисъл да се занимава 1-2 седмици с всичките докарвания обръщания и т.н. за 2 бона ???????

Няма да влизам в

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
latrel написа:Не съм купувал една и две коли от там та да се налага да търся в гоогле и да си мисля, че само в трейдъра мога да гледам.....
Няма да влизам вда споря за шкодички и др. Според мен колата му е дошла към 11/11,5 и я продава за 13600. Има ли смисъл да се занимава 1-2 седмици с всичките докарвания обръщания и т.н. за 2 бона ???????
![]()
![]()

Съгласен съм. Прав си.
Просто исках да дам идея за това горе долу колко излиза(може да е +1000лв от това, което написах), ако ти знаеш по-добре от мен, моля обясни

А и с БГ "търговци" не ми се спори.
Съжалявам за спама, ако решите изтрийте ми мненията от тая тема.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Момчета дайте мнение за колата на пръв поглед има ли нещо което да ви привлича вниманието.. и за тази цена дали си заслужава купенцето... няма мулти волан но.... живот и здраве може да му се сложи един .
http://www.cars.bg/u669162
cHaunepucTa написа:Бил ли си там на място...защо търсиш кола от аутотрейдър-а ??? Това ти излезе като първо търсене в гуугъл ли?
А като ти е за сефте да отидеш до Англия, какво, ще наемеш хотел за 1 седмица и ще почнеш да обикаляш улиците да търсиш е46 330Ci фейс с 6ст. ръчка ли?
От къде тогава да търси ?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
hacker4eto1 написа:Момчета дайте мнение за колата на пръв поглед има ли нещо което да ви привлича вниманието.. и за тази цена дали си заслужава купенцето... няма мулти волан но.... живот и здраве може да му се сложи един .
"кърпена" е шофьорската седалка в долната част и то много грозно.
Предната броня съм почти сигурен, че е пребоядисвана.
Интересно защо лаистните само на таблото са облепене с карбоново фолио.
Само не разбирам какво имаш предвит "дали си заслужава за тази цена", според мен 320ЦД читаво д някоя екстра от 13хил нагоре.

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Колеги,
какво ще кажете за тези? http://www.cars.bg/u599664
IceMan_SF написа:Колеги,
минала е покрай всичките екстри и поръчкови изпълнения, а разхода няма да го коментирам