Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
От aliexpress.com не съм поръчвал до сега, има ли някаква особеност при пазаруване? За съжаление не откривам камера без диод
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
© написа:От aliexpress.com не съм поръчвал до сега, има ли някаква особеност при пазаруване? За съжаление не откривам камера без диод
Аз моята точно от там ще я взема (един приятел ми е поръчал). Сайта е хубав и има доста неща на добри цени

Доколкото помня ако се вземе захранване от светлините за камера с диод, правеше мизерии и като заключиш колата, осветлението на задния номер оставаше да свети известно време докато огасне. Нещо се обърква лайт модула. Тия диоди са малко безмислени.
Ако камерата е добра не и трябват диоди, вижда се достатъчно ясно от осветлението на колата.
Ако камерата е с диод/и трябва да се вземе захранването на камерата да е от друго място или да се мине през реле.
Ако камерата е добра не и трябват диоди, вижда се достатъчно ясно от осветлението на колата.
Ако камерата е с диод/и трябва да се вземе захранването на камерата да е от друго място или да се мине през реле.
Подкрепям, колкото по-малко диоди толкова по-добре - вкл. и за осветяване на номера не ми трябват, но май няма да мога да ги избегна. Хубавите CCD камери нямат нужда от допълнителни диоди за да виждаш вечерта. Задните светлини осветяват достатъчно за да виждаш перфектно. Има една камера CCD 520 tv lines http://www.aliexpress.com/item/CCD-HD-w ... 09812.html , която имам на на друга кола и вечерта се вижда идеално, направо невероятно за китайска камера. Щях да взема нея, ако я бях видял по-рано, но снощи поръчах една CCD от ибей и за сега ще се задоволя с нея
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Гледам има и някакви с уайърлес.Слави какво не им харесваш на диодите светят по добре от стандартните и използват по малко енергия.Също така имат и много приятен ефект 10тина минути след като изгасиш колата
.Някой знае ли каква трябва да е камерата за фабричният монитор NTSC или PAL?
Иначе тези ми се виждат според коментарите най-добри...
http://www.aliexpress.com/item/CCD-Car- ... 40766.html
http://www.aliexpress.com/item/For-Sony ... 71453.html
http://www.aliexpress.com/item/CCD-HD-C ... 47096.html

Иначе тези ми се виждат според коментарите най-добри...
http://www.aliexpress.com/item/CCD-Car- ... 40766.html
http://www.aliexpress.com/item/For-Sony ... 71453.html
http://www.aliexpress.com/item/CCD-HD-C ... 47096.html

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
И двете стават, по-важното е резолюцията и тв линиите макар, че може би всичко е просто търговски трик. Между другото в ибей цените на първите две са около 17-18 долара. Уайърлеса е тази камера плюс някаква джаджа която да прехвърли образа до друга джажда до устройството. Спестяваш 1 час прекарване на кабели, но пък ще захранваш две нови джаджи. Не съм ги ползвал, но си мисля, че е възможно да има смущения и в картината от време на време. Практиката показва, че по-сигурно от кабела няма
Плюс това при веднъж прекаран кабел само сменяш камерата, като се наложи, а и да - няма смущения.
Прекарването на чинчовия кабел от камерата до задника на навигацията не е кой знае каква философия и повечето хора могат да си го направят сами. А който го мързи, дава някой лев на жичкаджия да му го направи.
Не си усложнявайте живота с безжично предаване на видео сигнала, може да крие подводни камъни.
Не си усложнявайте живота с безжично предаване на видео сигнала, може да крие подводни камъни.
- diskoinferno
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: M4
lynx написа:Прекарването на чинчовия кабел от камерата до задника на навигацията не е кой знае каква философия и повечето хора могат да си го направят сами. А който го мързи, дава някой лев на жичкаджия да му го направи.
а връзва ли се по някакъв начин към задна скораст за да се включва автотично като вкл. задна и даваш назад
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ами зима се сигнал от светлените за задна скорост доколкото знам

Ако си фен на безжичното свързване този кабел може да го намери и отпред, иначе от светлините за задна скорост прекарваш всичко заедно
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
Аз вързах сега камерата към осветлението на номера. Като включа габаритите се захранва и камерата. Не се пуска автоматично - нито при вкарване на задна, нито като пусна габарити и къси. Но това не пречи. Важното е, че мога да я пускам по всяко време
Беше зор докато я сложа, защото естествено не пасваше както трябваше да е..но в крайна сметка се закрепи 

SheTrqa написа:Аз вързах сега камерата към осветлението на номера. Като включа габаритите се захранва и камерата. Не се пуска автоматично - нито при вкарване на задна, нито като пусна габарити и къси.
Нещо не разбрах?
Навигациите си взимат сигнал от компютъра на колата и като включиш на задна, ако има включена захранена камера във входа за камерата, трябва да се появи картина на екрана.
Защо не получаваш картина автоматично като включиш на задна?
Всички кабели ли са включени правилно?
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
И мен ме очуди това, че не се пуска от задна, защото от поста ти разбрах, че независимо от къде е захранването - трябва да е на автомат пускането. Но при мен не се пуска. Кабелите са си вързани както трябва. Всичко си работи нормално, както и бутоните от волана. Предполагам, че просто модела на Дайнавина ми е по-стар и това е проблема. Модела е Е46 D90 с WinCE 6.0. Не виждам от какво може да е друго 

При някои други марки автомобили може да взема информация от компютъра, някои китайски джаджи засичат наличието на видеосигнал и автоматично превключват на него, но при Dynavin за Е46 си има зелен /по спомени/ кабел на който трябва да пуснеш 12в за да ти изскочи образа от камерата на екрана и да изключи звука, каквото и да слушаш в момента. Отделно камерата може да си я захраниш постоянно за да може да я включваш и от менюто. Пускането на 12в на този зелен кабел всъщност спестява ровенето из менютата и натискането на бутон "камера"
казано накратко пускаш кабел от + на задните светлини към зеления кабел на устройството и камерата ще включва автоматично
казано накратко пускаш кабел от + на задните светлини към зеления кабел на устройството и камерата ще включва автоматично