Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Софтуер
Няма диск зa TIS ? Това не е проблема..... проблема е защо не се свързва с колата
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Като начало изтриване на инсталацията и преинсталация с много внимателно следване на инструкцията. Има две-три важни неща, които лесно се пропускат. Ако пак не тръгне- снимки на проблемите да ги видим. И разбира се- кръгла букса или OBD II и т.н
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
SaRsEmA написа:Има ли някой сериозен човек който да разбира от ДИС и ИНПА да му дам едно разрешение със тимвюер да влезе да го настрои че със Рундев се мъчим вече от седмица и не става!Купих кабела от склад66 доиде си със ЦД инсталирано е всичко ДИС си върви инпа също обаче не иска да се свързва със колата.Ако има някой дори който е около нашия край (Сливен) идвам намясто със каса бира и компа под мишница!!!Ще чакам някой да се отзове на помощ.
Това е втория кабел и софт от склад 66 и днеска яската (sersema) анай накрая я е подкарал,обаче като се чухме по тела преди малко отново като с предния кабел,четеш грешки ала бала но влезеш ли в кар меморито и капут,грешката която по нагоре бях публикувал

и на двете коли ли ви дава грешка?
На едната до колкото разбрах е сменяно ЕКУ (с друг VIN вътре) и там ... не знам, може да е от това
Иначе по-добре си изтеглете т.е. разархивирайте тази форумната виртуална машина и пробвайте с нея. Или пък с руската от диска, да видим какво ще каже тя.
Иначе неговият кабел не би трябвало да има проблеми да влиза където и да е. Работи точно както при мен, но знае ли човек
На едната до колкото разбрах е сменяно ЕКУ (с друг VIN вътре) и там ... не знам, може да е от това
Иначе по-добре си изтеглете т.е. разархивирайте тази форумната виртуална машина и пробвайте с нея. Или пък с руската от диска, да видим какво ще каже тя.
Иначе неговият кабел не би трябвало да има проблеми да влиза където и да е. Работи точно както при мен, но знае ли човек
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
© написа:и на двете коли ли ви дава грешка?
Да и с двете коли е така,дори с е39-ката на "първия кабел" там пък влиза в кар мемори ама неможеш да запазиш нищо.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
И с двете версии на DIS от склада ли опитахте, по горе от ftp-то на omegart има качени и други версии едната е моя преди време съм работил с нея на моята Е39 и влизше в кар мемори
....какво по точно се опитвате да направите?
....какво по точно се опитвате да направите?
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Ако влиза в кар мемори трябва и да запазва, но там има една-две тънкости, описани във форума. При мен потвърждението трябва да се дава след изключване на контакта преди повторното включване.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Някои използва ли PCMCIA to COM?
Интересува ме как се подкарва и дали се настроива нещо допълнително
Интересува ме как се подкарва и дали се настроива нещо допълнително

Най-вероятно заради АДС интерфейса! Не би трябвало да има проблеми и да се налага да се прави кой знае какво с КОМ към PCMCA слота. Може би само драйверите като му сложиш и си готов, останалото би трябвало да е същото!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
slitter написа:Най-вероятно заради АДС интерфейса! Не би трябвало да има проблеми и да се налага да се прави кой знае какво с КОМ към PCMCA слота. Може би само драйверите като му сложиш и си готов, останалото би трябвало да е същото!
Значи, проблема ми е следния:
Имам настолен комп с КОМ порт на ,които ИНПАТА работи ок, имам АДС кутийка.
А ДИСА немога да го подкарам на него

На лаптопа ДИС-а го инсталирам и тръгва ок, обаче няма как да го вържа към колата

Взех един евтин кабел ЮСБ-КОМ ,не става. Търсих по качествен, не можах да намеря и реших да взема РСМСА от СКЛАД66
инсталирах драивърите ,настроих ком 1 ама нестава, немога да осъществя никаква комуникация
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
някой има ли представа защо като инсталирам втория файл от инструкцията ми дава:
A LZH Archive not found ;D:/INPA.LZH
иначе инсталацията на инпа-та минава успешно, рестартирам и до тук....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
alexsch написа:някой има ли представа защо като инсталирам втория файл от инструкцията ми дава:
Вероятно си extract-нал ISO-то и тогава си инсталира. ( ако става дума за моята инструкция )
Явно има няква защита и ме мързеше да търся кво що и как. Монтирай го във виртуално CD и инсталирай .
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
omegaart написа:cls6666 написа:
Мдам видях го другото FTP и бая друга информация главно от bimmerforums.
Ето ги всички необходими неща на едно място + обясненията и стъпка по стъпка.
Надявам се да са от ползва и да бъда извинен ако има допуснати граматически грешки или пък е неугледен файла. Ако имате предложение за корекция пишете ми лично съобщение и ще я направя.
user manual - > http://omegaart.megalan.bg/BMWINPAmanual.pdf
FTP - > ftp://bmwbg@omegaart.megalan.bg/
Ето и още един сайт ( в чужбина ) от където може да свалите и ПО-НОВИ версии на програмите - > http://bmwtools.dyndns-server.com/
юзър - > bmwbg
парола - > bmwbg
Ако имате проблем с пускането на виртуалките и грешката ви е такава
"Unable to open kernel device "\\.\vmci": The system cannot find the file specified."
отворете този линк - > http://computercamp.cdwilson.us/post/1606441390
Валидна е за Прозорец ХР
За хората дето не са сигурни дали могат да минат само с OBD + преходник ( т.е. VAG кабела и кръглата 20 пинова букса ).
трябва да НЯМАТ 15 пин в кръглия порт под капака
Ако го нямате всичко е ОК и може да процедирате без проблем с VAG кабела и преходника.
Ако го имате за съжаление ще се наложи да купувате ADS кутийка
Нещо като това ( може и същото ) - >
За него се изисква задължително РЕАЛЕН ком порт
Добре тръгнах да свалям от ФТП-то DIS-TIS V55 UK обаче тия логове не ми дава да ги свалям:
Файл:vmware-0.log 52 KB 26.8.2011 г. 00:00:00
Файл:vmware-1.log 54 KB 25.8.2011 г. 00:00:00
Файл:vmware-2.log 51 KB 25.8.2011 г. 00:00:00
Файл:vmware.log
Може ли без тях?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Nukem написа:Добре тръгнах да свалям от ФТП-то DIS-TIS V55 UK обаче тия логове не ми дава да ги свалям:
Файл:vmware-0.log 52 KB 26.8.2011 г. 00:00:00
Файл:vmware-1.log 54 KB 25.8.2011 г. 00:00:00
Файл:vmware-2.log 51 KB 25.8.2011 г. 00:00:00
Файл:vmware.log
Може ли без тях?
Може.
Вече на ФТП-то има и - > BMW.ETK.und.Preise.03-2011.ISO-PLZ