Демпферна шайба - проверявайте

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Re: Re:

Мнение от nedkoo » 27 Окт 2009, 18:21

nedkoo написа:
V-max написа:при мен пък тази шайба просто падна в движение , добре , че беше с 20км/ч и точно паркирах , та си останах паркиран в центъра на Варна :mhihi: :mhihi: Та една проверка никога няма да навреди :P Колега и на мен се слу4и това ама в центара на Париж спирам на сфетофара и се 4ува нещо как колата роди :ranting: Та да ви питам от бензинка Е46 става ли на дизелова Е46 тази демпферна шайба :cry: :help: :help: :help: :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Re: Демпферна шайба - проверявайте

Мнение от stilko » 27 Окт 2009, 18:30

Dimitroff написа:Към колегата stilko - аз с едни Кортего-та какъв го ядох...иде реч за тампони на мотора!!
Ами, че то това не е гума, баси!!
Твърдиии, твърдииии...още като извадих кутията и майстора ми вика - ше има ядове с Кортего-от сега ти казвам!!
Имаше ядове - чак облегалките за главата се тресяха леко от вибрацийте - рекламация и нови от V-max оригинални - заспа работата!!
Та...имай си едно на ум с това Кортего... :confused:

Тази която свалих с оригиналния номер по BMW също е Кортеко :) Не съм ти видял поста по-рано, а до тук съм навъртял 60 000км с тази и нямам оплаквания. И не тресе както преди.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от vanko0504 » 27 Окт 2009, 18:51

Случаино се заговорих с колега с е46 и тои ми каза че някакъв маистор му е заварил шаибата защото му прискърцвало като пали и гаси ,и от тогава колата му станала по тиха.Вие какво ще кажете по вапроса.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 27 Окт 2009, 19:32

vanko0504 написа:Случаино се заговорих с колега с е46 и тои ми каза че някакъв маистор му е заварил шаибата защото му прискърцвало като пали и гаси ,и от тогава колата му станала по тиха.Вие какво ще кажете по вапроса.

Има гума, има проблем. Няма гума, има вибрации.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 27 Окт 2009, 20:08

stilko написа:
Dimitroff написа:....

Тази която свалих с оригиналния номер по BMW също е Кортеко :) Не съм ти видял поста по-рано, а до тук съм навъртял 60 000км с тази и нямам оплаквания. И не тресе както преди.

Може, колега - просто споделям от опит с тампоните за мотора, а явно и в сервиза в който ми обслужват колата са запознати - още щом ги видяха и ме предупредиха, че ще тресе-оказаха се прави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nedkoo » 28 Окт 2009, 13:28

Та да ви питам от бензинова Е46 става ли на дизелова Е46 тази демпферна шайба Някои знаели нещо по въпроса

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 28 Окт 2009, 23:45

nedkoo написа:Та да ви питам от бензинова Е46 става ли на дизелова Е46 тази демпферна шайба Някои знаели нещо по въпроса

Нямат нищо общо.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320D touring

Мнение от nombre » 07 Дек 2009, 18:54

преди 3-4 дена смених демферна шаиба на моята Е46 дизел беше доста закъсана определено вибрациите са по малко сега и го няма това претрисане при паленето. намерих я на цена малко под 200 лв.
Искам да съм як, ама много як, абе направо бик и да работя като охрана на входа на някоя дискотека и да мажа пръстите на чалгарите с олио за да не могат да щракат

ентусиаст
Аватар

Мнение от stilko » 09 Дек 2009, 3:28

Само се хвалиш или ще споделиш от къде и каква?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nedkoo » 09 Дек 2009, 11:21

Има ли колеги от Пловдив с Някоя стара Дампферна шайба за да направи една Услуга МОЛЯ ВИ :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от valeri1980 » 12 Дек 2009, 20:36

купих я за 178лв. италянска, а има гума в средата защото обира вибрациите от коляновия вал, като се разбие започва да свири и двигателя ручи като трактор :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от plamen box » 27 Дек 2009, 13:13

вчера ми се случи голям проблем,прибирам колата в гаража и чувам ужасно свирене на ремък.на сутринта я закарах бавно до сервиза и там отварям капака давам леко ляв волан и ремака се откачи от ролките.започнахме да гледаме от какво мойе да е и ужас,амортесйорчето на обтяжната ролка се откъснало от блока.сега се питам дали това може да се завари или трябва да се копува нов блок.а и от какво може така да го откъсне?дали е демферната шайба причината незнам?ако има някой който да знае от какво може да е станало така нека пише.

Потребител
Аватар

Мнение от 6markozavar » 28 Дек 2009, 16:57

Здарвейет колеги ,проблем ,мойта шайба сдаде багажа ,колате Е28 524 ТД ,успях да махна болта ,но перката не успях да сваля без контра ключ кото държи шайбата на помпата неподвижна и ще се ходи на майстор ,но проблема е ДРУГ в евро 07 нямат за тази кола Шайби само за по нови с канали ,а мойта е без канал с обикновен трапецовиден ремък ,помогнете със съвети и тем подобни, от София съм дали не ги прават или рециклират тук някъде

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 05 Яну 2010, 18:41

За съжаление и мойта шайба се прецака. Падна на земята като завъртях да запаля... :conf: Та както и да е купих си нова но имам проблем при свалянето на останалата част от нея. Болта който я държи не иска да се развие понеже шайбата се върти :kuku: Та има ли някаква техника за свалянето й или се използва някакъв специален инструмент :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 06 Яну 2010, 7:56

принципно се заклинва двигателя откъм маховика със спец болт и тогава се отвива
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

ПредишнаСледваща

Назад към E46