Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Re: Re:
nedkoo написа:V-max написа:при мен пък тази шайба просто падна в движение , добре , че беше с 20км/ч и точно паркирах , та си останах паркиран в центъра на Варна![]()
Та една проверка никога няма да навреди
Колега и на мен се слу4и това ама в центара на Париж спирам на сфетофара и се 4ува нещо как колата роди
Та да ви питам от бензинка Е46 става ли на дизелова Е46 тази демпферна шайба
![]()
![]()
![]()
![]()
Re: Демпферна шайба - проверявайте
Dimitroff написа:Към колегата stilko - аз с едни Кортего-та какъв го ядох...иде реч за тампони на мотора!!
Ами, че то това не е гума, баси!!
Твърдиии, твърдииии...още като извадих кутията и майстора ми вика - ше има ядове с Кортего-от сега ти казвам!!
Имаше ядове - чак облегалките за главата се тресяха леко от вибрацийте - рекламация и нови от V-max оригинални - заспа работата!!
Та...имай си едно на ум с това Кортего...
Тази която свалих с оригиналния номер по BMW също е Кортеко

Случаино се заговорих с колега с е46 и тои ми каза че някакъв маистор му е заварил шаибата защото му прискърцвало като пали и гаси ,и от тогава колата му станала по тиха.Вие какво ще кажете по вапроса.
vanko0504 написа:Случаино се заговорих с колега с е46 и тои ми каза че някакъв маистор му е заварил шаибата защото му прискърцвало като пали и гаси ,и от тогава колата му станала по тиха.Вие какво ще кажете по вапроса.
Има гума, има проблем. Няма гума, има вибрации.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
stilko написа:Dimitroff написа:....
Тази която свалих с оригиналния номер по BMW също е КортекоНе съм ти видял поста по-рано, а до тук съм навъртял 60 000км с тази и нямам оплаквания. И не тресе както преди.
Може, колега - просто споделям от опит с тампоните за мотора, а явно и в сервиза в който ми обслужват колата са запознати - още щом ги видяха и ме предупредиха, че ще тресе-оказаха се прави.
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
Та да ви питам от бензинова Е46 става ли на дизелова Е46 тази демпферна шайба Някои знаели нещо по въпроса
nedkoo написа:Та да ви питам от бензинова Е46 става ли на дизелова Е46 тази демпферна шайба Някои знаели нещо по въпроса
Нямат нищо общо.
- nombre
- Потребител
-
- Кара: E46 320D touring
преди 3-4 дена смених демферна шаиба на моята Е46 дизел беше доста закъсана определено вибрациите са по малко сега и го няма това претрисане при паленето. намерих я на цена малко под 200 лв.
Искам да съм як, ама много як, абе направо бик и да работя като охрана на входа на някоя дискотека и да мажа пръстите на чалгарите с олио за да не могат да щракат
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
Има ли колеги от Пловдив с Някоя стара Дампферна шайба за да направи една Услуга МОЛЯ ВИ

- valeri1980
- Потребител
-
купих я за 178лв. италянска, а има гума в средата защото обира вибрациите от коляновия вал, като се разбие започва да свири и двигателя ручи като трактор 

- plamen box
- Потребител
-
вчера ми се случи голям проблем,прибирам колата в гаража и чувам ужасно свирене на ремък.на сутринта я закарах бавно до сервиза и там отварям капака давам леко ляв волан и ремака се откачи от ролките.започнахме да гледаме от какво мойе да е и ужас,амортесйорчето на обтяжната ролка се откъснало от блока.сега се питам дали това може да се завари или трябва да се копува нов блок.а и от какво може така да го откъсне?дали е демферната шайба причината незнам?ако има някой който да знае от какво може да е станало така нека пише.
- 6markozavar
- Потребител
-
Здарвейет колеги ,проблем ,мойта шайба сдаде багажа ,колате Е28 524 ТД ,успях да махна болта ,но перката не успях да сваля без контра ключ кото държи шайбата на помпата неподвижна и ще се ходи на майстор ,но проблема е ДРУГ в евро 07 нямат за тази кола Шайби само за по нови с канали ,а мойта е без канал с обикновен трапецовиден ремък ,помогнете със съвети и тем подобни, от София съм дали не ги прават или рециклират тук някъде
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
За съжаление и мойта шайба се прецака. Падна на земята като завъртях да запаля...
Та както и да е купих си нова но имам проблем при свалянето на останалата част от нея. Болта който я държи не иска да се развие понеже шайбата се върти
Та има ли някаква техника за свалянето й или се използва някакъв специален инструмент 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
принципно се заклинва двигателя откъм маховика със спец болт и тогава се отвива
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner