Разход на нашите автомобили
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Re: Разход на нашите автомобили
В Добрич е нормално. Най-дългото разстояние в града е 5,6 км ... Тя колата не е загряла и трябва да я гасиш, после сущата процедура.
Последна промяна acidburn-525tds на 06 Яну 2015, 13:19, променена общо 1 път
acidburn-525tds написа:В Добрич е нормално. Най-дулгото разстояние в града е 5,6 км ... Тя колата не е загряла и трябва да я гасиш, после сущата процедура.
Така е ама аз я паля на място и я загрявам докато обърне на гази пак да даде такъв разход

- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Нормално е колега. Момчето ти написа за късите разстояния, ама ти не смяташ и това, че стоиш на едно място запалена докато загрее. Реално за това стоене и подгряване на място изгаряш дадено количество гориво за 0 изминати километри. И това със подгряването на място не мисля, че е много уместно, т.е. държиш я 2-3 мин максимум да ти стабилизира оборотите и тръгвай да караш. Тя по бързо ще загрее, когато е в движение, отколкото на място.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не я оставяй да работи на място, ще загрява по-бързо, а току-виж и разхода ти падне 

Never mistake motion for action...
Leon написа:Не я оставяй да работи на място, ще загрява по-бързо, а току-виж и разхода ти падне
Да но значи като запаля и тръгна на бензин тя обръща след 4 км на газ, а при нас както каза колегата в града най-голямото разстояние е 5-6 км.И то като сметнеш все едно я карам само на бензин.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Аз имам опасения отдавна че доста гориво заминава като стои на място запален мотора.
Няколко пъти тази зима си настройвах фаровете на запален мотор и за 35-40 мин. на място без човек в купето да пипа педалите - мисля че заминаха над 2 л. газ.
И това на доста топъл мотор.
Няколко пъти тази зима си настройвах фаровете на запален мотор и за 35-40 мин. на място без човек в купето да пипа педалите - мисля че заминаха над 2 л. газ.
И това на доста топъл мотор.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Leon
- старши ентусиаст
-
Manuel написа:Leon написа:Не я оставяй да работи на място, ще загрява по-бързо, а току-виж и разхода ти падне
Да но значи като запаля и тръгна на бензин тя обръща след 4 км на газ, а при нас както каза колегата в града най-голямото разстояние е 5-6 км.И то като сметнеш все едно я карам само на бензин.
Бензинова кола вдига 40 градуса за километър, може и по-бързо, не се притеснявай

Leon написа:Manuel написа:Leon написа:Не я оставяй да работи на място, ще загрява по-бързо, а току-виж и разхода ти падне
Бензинова кола вдига 40 градуса за километър, може и по-бързо, не се притеснявай
Колега в това време при тези ниско температури си отиват повечко км ама може и да греша не споря!

- Демирев
- ентусиаст
-
40 градуса за километър в лудогорието в момента с лютият северен вятър на кукуво лято!
Утре сутрин минус 10 усещат се като минус 17....не 1 ми 5 км. няма да стигнат.
Утре сутрин минус 10 усещат се като минус 17....не 1 ми 5 км. няма да стигнат.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Leon
- старши ентусиаст
-
Вие като че ли жигули карате... Както и да е, няма да спорим. Мислълта ми беше, че работата на място е по-лош вариант и за двигателя, и за икономията.
- Демирев
- ентусиаст
-
Leon написа: работата на място е по-лош вариант и за двигателя, и за икономията.
Така е. Дори ми се струва че Бмв харчи на място повечко от някои други марки. А и по инерция на нулева пак подава гориво.

Демирев написа:Leon написа: работата на място е по-лош вариант и за двигателя, и за икономията.
Така е. Дори ми се струва че Бмв харчи на място повечко от някои други марки. А и по инерция на нулева пак подава гориво.
Засичал съм със старото извън градско да карам като я пускам по инерция и след това същия маршрут без да я изключвам от скорост разход същия, че дори да не кажа, че ми даде по-малък без да я пускам по инерция, пък за времето да не говорим колко по бързо се прибрах!
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Демирев написа:Leon написа: работата на място е по-лош вариант и за двигателя, и за икономията.
Всяка кола която не е на скорост подава гориво. Независимо дали в движение или не. В движение даже има вариант да е повечко от това на място.
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Аз със мойто пенсионерско каране съм между 7 и 8 литра смесено, рядко качва до 9 ако е повечко градското. Дългото ми движение е с 80-100 км/ч. В час пик не карам по центъра ако не се налага, ако съм за Младост или Люлин има околовръстно и те така.
Зависи и какви лайна ще ми наточат в резервоара. Накой път просто стрелката за горивото се движи по-бързо без значение къде и как карам.
Зависи и какви лайна ще ми наточат в резервоара. Накой път просто стрелката за горивото се движи по-бързо без значение къде и как карам.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Абе какви разходи гоните зимата, не мога да разбера. Моята 10 си ги стига и си ги минава даже на тези температури...
Извън града е около 7 в това време.