Смяна на маховик Е46 320d с 6-степенна ск.кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Re: Смяна на маховик Е46 320d с 6-степенна ск.кутия
От днес вече съм с ново съединителче ЛУК. Много благодаря за полезната тема, спести ми доста разходи. При мен се оказа, че колата е на 200 000 реални км и това беше оригиналния съединител. Маховика яко се беше разхлопал. Закупих комплекта съединител и притискател от Интеркар (да се счита за информация, а не реклама).

- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
chris_barnes написа:От днес вече съм с ново съединителче ЛУК. Много благодаря за полезната тема, спести ми доста разходи. При мен се оказа, че колата е на 200 000 реални км и това беше оригиналния съединител. Маховика яко се беше разхлопал. Закупих комплекта съединител и притискател от Интеркар (да се счита за информация, а не реклама).
Добре, а след като смени съединителя, защо пропусна маховика, при положение, че се е разхлопал или има все още живот в него ?
Питам, тъй като съм в същата ситуация, на 207к км реални, с проблем в съединителя (предполагам лагерче) и си го карам така вече година (без никакви проблеми).
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Извинявам се, не съм се изразил правилно. Смених и маховика, тъй като не обичам да правя компромис с колата си. Имаха си нужда от смяна. Цената за 6-скоростният вариант е поносима и не си струва човек да прави компромис, според мен.

- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Колеги при мен случая е този в който имам притрисане при гасене и по-леко при палене. Видях че двама човека са описали същите симптоми, но така и не ми стана ясно това маховик ли е или демферна шайба, защото не са писали сменили ли са в крайна сметка маховик. Според вас може ли да е от маховик това?
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Маховика е компонент, който изисква да се свали скоростната кутия и да се диагностицира
"head to head", вс друго е предположения и чешане на езици

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
adko001 написа:Маховика е компонент, който изисква да се свали скоростната кутия и да се диагностицира
Също така има много компоненти, от които може да има вибрации при гасене и палене. Описани са в другите теми и трябва хубаво да огледаш тях и тогава да се насочиш към маховика.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Колеги искам да попитам този маховик с Лук номер 415 0374 10 става ли за Е90 с ръчни скорости 163 коня и имат ли Е90-ките разлика в скоростните кутии и маховиците или е един и същ на всичките.Става въпрос за кола 2005 или 2006 година.
Извинявам се колеги, но не мога да разбера от кои модели ми става маховик за моята е46 320д 150 коня 6скорости 2004г.
Номера на моя свален от автомобила маховик е 21217519484.
Доколкото разбрах ми става от 118Д ръчка 6 скорости, Е90 320 163 коня 6скорости ръчка. така ли е или не е така ? и кои са номерата на заместителите за маховици които отговарят на моя ??? Моля за отговор. Благодаря ви предварително.
Номера на моя свален от автомобила маховик е 21217519484.
Доколкото разбрах ми става от 118Д ръчка 6 скорости, Е90 320 163 коня 6скорости ръчка. така ли е или не е така ? и кои са номерата на заместителите за маховици които отговарят на моя ??? Моля за отговор. Благодаря ви предварително.
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Колеги , може ли от маховик който има лек луфт радиално, да се чува тракане ? (напред-назад като го пробва майстора каза ,че няма луфт)Видях се в чудо, двигателя свалях, поради съмнение за скъсан колянов вал, обаче е здрав..) Уж всичко здраво ,пък накрая се чува едно тракане.. 2-ра седмица в бокса не може да открие от къде идва проблема
Като натисна съединителя тракането си го има само става 1 идея "по-тъпо"това тракне. Има и разтрисане на двигателя при гасене,но демферната шайба поне външно няма никакъв признак ,че е сдала багажа!
Тракането се увеличава с увеличаването на оборотите !
320д 136 коня

Тракането се увеличава с увеличаването на оборотите !
320д 136 коня
- chris_barnes
- ентусиаст
-
@A-style - колега, тук темата е за 6-степенните кутии, а те са само на фейслифта => твоят маховик не е като този описан тук.
По въпроса ти - едва ли е маховик, защото при мен беше много разбит а тракания не съм имал.
По въпроса ти - едва ли е маховик, защото при мен беше много разбит а тракания не съм имал.

- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
Четох цялата тема но конкретно за 330д 6 скорости не разбрах каква е актуалната цена и като цяло освен от Х3 с 3.0д друго от какви коли е съвместим.Моля някой колега който е сменял са сподели ,че сложих твърд маховик и си трака на празен ход иначе няма други минуси 

- Smuut
- Потребител
-
- Кара: 08' e92 m3
При мен явно има същият проблем.Надявам се да е лагер ,но се готвя за маховик.Звукът е далеч по слаб от този на колегата adko001 и нямаше изобщо да го усетя ако случайно майсторът ми не се беше качил да види за свистене на ремък.Та... въпросът ми е:Какво може да стане при прекомерно изосване на маховика?Тъй като по-нагоре колегата беше казал за скъсан колянов вал и доста ме стресна.Предполагам това става само в много крайни случай,след като има това тресене за което говорихте?При мен няма тренесене при тръгване, само леко тракане(почти незабележимо като имаме предвид че все пак е дизел,слива се с шумът на двигателя) при средно положение на съединителя, така че за момента ще карам така.Надявам се ще изкара 2-3000 километра.

- stas
- Потребител
-
- Кара: BMW 318d; E46;
- Мечтае да кара: Mercedes
Smuut написа:При мен явно има същият проблем.Надявам се да е лагер ,но се готвя за маховик.Звукът е далеч по слаб от този на колегата adko001 и нямаше изобщо да го усетя ако случайно майсторът ми не се беше качил да види за свистене на ремък.Та... въпросът ми е:Какво може да стане при прекомерно изосване на маховика?Тъй като по-нагоре колегата беше казал за скъсан колянов вал и доста ме стресна.Предполагам това става само в много крайни случай,след като има това тресене за което говорихте?При мен няма тренесене при тръгване, само леко тракане(почти незабележимо като имаме предвид че все пак е дизел,слива се с шумът на двигателя) при средно положение на съединителя, така че за момента ще карам така.Надявам се ще изкара 2-3000 километра.![]()
Ако съдя по моите симптоми за маховик, май не си за такъв още. Търси проблема другаде.
- stas
- Потребител
-
- Кара: BMW 318d; E46;
- Мечтае да кара: Mercedes
Колеги, мога ли да разбера какъв е номера на маховика и на съединителя ( ако има такъв) без да ги свалям и дали са съвместими с 320Д 136к.с. Колата е 318Д 2002г, 5 степенна кутия?
Колеги при мене няма тропане и чаткане,никакъв шум,колата е на към 250 260 хиляди,при бавно отпускане на съединителя няма тласъци или претрисания,но понякога усещам как ме ритва леко,това начални симптоми ли са ?