таралеж или крайното стъпало на вентилатора
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: таралеж или крайното стъпало на вентилатора
cHaunepucTa написа:BMW 318 CI Coupe написа:cHaunepucTa написа:Айде и аз в клуба...
Като пусна да духа, оборотите на вентилатора ми работят някак насечено, тръгват да се усилват, намалят, усилват се, насечено на по 1 секунда. Това ли е въпросното менене на оборотите на вентилатора. Това го прави на най-малката степен на духане, а примерно като е на средата или на най-силната, няма проблем.
Таралежа ли е тръгнал или може да е от друго?
По същия начин ми правеха оборотите на вентилатора се меняха,сякаш насечено, след като сложихме новия таралеж. Оказа се буксата - беше клеясала, а и трябва да се размърда малко. След това всичко беше 6
Значи може и само с буксата да мина
Преди да я откачиш буксата я размърдай ако тръгне таралежа откачи буксата напръскай я с контактен спрей и натисни малко пинчетата така, че да влиза буксата плътно в пиновете на таралежа ката я погледнеш ще се ориентираш в това което ти пиша.
Не се ли оправи от нея значи проблема е в таралежа т.е в транзисторите на ежко.
За да не пускам нова тема реших и аз да попитам проблемите които имам с климатроника от таралежа ли са. А те се изразяват в следното: Пускам климатроника, работи си нормално около 15 мин. След това спира да духа студено, а компресора и перките понякога се чува че работят, понякога не, но студен въздух в купето не влиза. Усилвам на почти на максимум, без резултат. Едва когато дам на макс духалката почва да духа студено, но за минути и после пак спира. Дори и да изключа климатроника и да го оставя да вкарва само въздух, такъв не влиза в купето. Нов таралеж ли да си купувам или може да е нещо от клапите? Гледам че колегата oci е доста компетентен, дано и той се включи с някой отговор 

- oci
- старши ентусиаст
-
cip написа:За да не пускам нова тема реших и аз да попитам проблемите които имам с климатроника от таралежа ли са. А те се изразяват в следното: Пускам климатроника, работи си нормално около 15 мин. След това спира да духа студено, а компресора и перките понякога се чува че работят, понякога не, но студен въздух в купето не влиза. Усилвам на почти на максимум, без резултат. Едва когато дам на макс духалката почва да духа студено, но за минути и после пак спира. Дори и да изключа климатроника и да го оставя да вкарва само въздух, такъв не влиза в купето. Нов таралеж ли да си купувам или може да е нещо от клапите? Гледам че колегата oci е доста компетентен, дано и той се включи с някой отговор
Най вероятно проблема ти е в таралежа щом не ти работи вентилатора или пък тръгва и спира когато си иска.
Аз ги ремонтирам за сега доста успешно ако искаш пиши на ЛС ще ти помогна.
- vencislav86
- Потребител
-
- Кара: 320d 136к.с.
- Мечтае да кара: M6 G-power или трактор
- Детайли за колата: от всичко по-малко
да от таралежа е на мен го правеше същото и си го рециклирах и вече 6 месеца работи идеално 

- the__bull
- Потребител
-
- Кара: на нафталин
- Мечтае да кара: Нещо с М преди цифрата
- Детайли за колата: Има си кастфон,жанти туй-онуй.
Колеги.......... oci e масторче по тез таралежаци.Понеже аз преебах моя да се правя на разбирач той ми даде нов (рециклиран де)и сега си имам и климатроник в колата
))

- oci
- старши ентусиаст
-
the__bull написа:Колеги.......... oci e масторче по тез таралежаци.Понеже аз преебах моя да се правя на разбирач той ми даде нов (рециклиран де)и сега си имам и климатроник в колата))
Радвам се, че съм ти помогнал.

- BMW 318 CI Coupe
- Потребител
-
oci написа:cHaunepucTa написа:BMW 318 CI Coupe написа:cHaunepucTa написа:Айде и аз в клуба...
Като пусна да духа, оборотите на вентилатора ми работят някак насечено, тръгват да се усилват, намалят, усилват се, насечено на по 1 секунда. Това ли е въпросното менене на оборотите на вентилатора. Това го прави на най-малката степен на духане, а примерно като е на средата или на най-силната, няма проблем.
Таралежа ли е тръгнал или може да е от друго?
По същия начин ми правеха оборотите на вентилатора се меняха,сякаш насечено, след като сложихме новия таралеж. Оказа се буксата - беше клеясала, а и трябва да се размърда малко. След това всичко беше 6
Значи може и само с буксата да мина
Преди да я откачиш буксата я размърдай ако тръгне таралежа откачи буксата напръскай я с контактен спрей и натисни малко пинчетата така, че да влиза буксата плътно в пиновете на таралежа ката я погледнеш ще се ориентираш в това което ти пиша.
Не се ли оправи от нея значи проблема е в таралежа т.е в транзисторите на ежко.
Оказа се,че на моята кола не може да работи правилно рециклирания таралеж, който купих от колегата oci. Разбрахме се да се чуем и да го върна,както се разбрахме още отначалото или сам да види за какво става на въпрос, че наистина не работи както трябва. Още си чакам да се видим, дори дойдох в София ... направо супер колегиалност, няма що!
Купих си нов таралеж след последното писмо,което му изпратих и на което не получих отговор... нямам думи като почнете да вършите работа с жена,да си я мотаете, пък после искате коректност!!! (Ако бях мъж,щях да покажа по друг начин,че не съм маймуна,но при този случай едва ли колегата би ме карал да го чакам 2 месеца!)
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Колежке, не със лошо! За тази работа си има...телефон.
На ЛС може и да не е видял.
Колегата Оси е помогнал на полвината форум и то почити за без пари!!! Сигурен съм, че ще си оправите отношенията.

Колегата Оси е помогнал на полвината форум и то почити за без пари!!! Сигурен съм, че ще си оправите отношенията.

- BMW 318 CI Coupe
- Потребител
-
vavilon написа:Колежке, не със лошо! За тази работа си има...телефон.На ЛС може и да не е видял.
Имаме си телефоните,говорихме поне 5-10пъти,но явно и този начин не върши работа. Мислиш ли колега,че не съм пробвала всички варианти,за да ми остане този - след 2 месеца да пиша тук.... колко още трябва да чакам....
Аз се обадих на колегата Оси само заради положителните коментари на колегите,които са останали доволни от него. Не знам дали на тях без пари им е правил,но на мен не е и не съм си правила устата за без пари...
- oci
- старши ентусиаст
-
BMW 318 CI Coupe написа:vavilon написа:Колежке, не със лошо! За тази работа си има...телефон.На ЛС може и да не е видял.
Имаме си телефоните,говорихме поне 5-10пъти,но явно и този начин не върши работа. Мислиш ли колега,че не съм пробвала всички варианти,за да ми остане този - след 2 месеца да пиша тук.... колко още трябва да чакам....
Аз се обадих на колегата Оси само заради положителните коментари на колегите,които са останали доволни от него. Не знам дали на тях без пари им е правил,но на мен не е и не съм си правила устата за без пари...
Е не така де явно е станало недоразумение аз лично предложих или да върна парите или да пратя други таралежи няколко мисля, че няма да го отречеш, а доколкото си спомням аз тогава заминах за Варна и след последното обаждане се разбрахме, че вие сте в София и ще ми се обадите.
Съжалявам, че така се е получило не съм го направил нарочно не съм за 20-30 лв всеки който ме познава от форума ще го каже колко безплатни неща съм правил и консултации по телофона по сред нощ.
Извинявам се на колежката публично.
- BMW 318 CI Coupe
- Потребител
-
oci написа:BMW 318 CI Coupe написа:vavilon написа:Колежке, не със лошо! За тази работа си има...телефон.На ЛС може и да не е видял.
Е не така де явно е станало недоразумение аз лично предложих или да върна парите или да пратя други таралежи няколко мисля, че няма да го отречеш, а доколкото си спомням аз тогава заминах за Варна и след последното обаждане се разбрахме, че вие сте в София и ще ми се обадите.
Съжалявам, че така се е получило не съм го направил нарочно не съм за 20-30 лв всеки който ме познава от форума ще го каже колко безплатни неща съм правил и консултации по телофона по сред нощ.
За какво недоразумение говорим,след като веднага ти се обадих,когато го сложихме и не работеше...каза,че си го пробвал,реши че буксата дава проблем, след което се чухме и ти казах,че явно няма да е от нея,защото таралежа не работеше както трябва отново. Разбрахме се за след Варна ти да се обадиш,а аз ти казах,че те чакам в София. Смених си телефона и отново ти се обадих да ти дам другия номер,на които можеш да ми се обадиш,когато се върнеш в София,защото до колкото си спомням ти не ми каза дата кога се връщаш.... Некоректно,определено,след като сега казваш,че мен си чакал - писах,обаждах се,ами то не остана вече какво.
Аз също не съм за 30-40лв, както си спомняш ти казах,че си поемам и бъдещите доставки на рециклираните таралежи, дори исках да купя оригиналния на 170лв... Идеята не беше парите, не съм казала нищо за тях,не си ги искам-халал да са ти... идеята беше да работи таралежа и да се спази уговорката!
Извинението ти тук ми е достатъчно,не си търся парите, таралежа или някаква друга изгода!
Аз също не исках публично да дискутираме случая,но само така привлякох вниманието ти...а повярвай ми съм човек,който не позволява такова отношение.... Ако съм била твърде остра,извини ме, но все пак 2 месеца съм чакала ,а от теб - ни звук,ни стон...
- oci
- старши ентусиаст
-
BMW 318 CI Coupe написа:oci написа:BMW 318 CI Coupe написа:vavilon написа:Колежке, не със лошо! За тази работа си има...телефон.На ЛС може и да не е видял.
За какво недоразумение говорим,след като веднага ти се обадих,когато го сложихме и не работеше...каза,че си го пробвал,реши че буксата дава проблем, след което се чухме и ти казах,че явно няма да е от нея,защото таралежа не работеше както трябва отново. Разбрахме се за след Варна ти да се обадиш,а аз ти казах,че те чакам в София. Смених си телефона и отново ти се обадих да ти дам другия номер,на които можеш да ми се обадиш,когато се върнеш в София,защото до колкото си спомням ти не ми каза дата кога се връщаш.... Некоректно,определено,след като сега казваш,че мен си чакал - писах,обаждах се,ами то не остана вече какво.
Аз също не съм за 30-40лв, както си спомняш ти казах,че си поемам и бъдещите доставки на рециклираните таралежи, дори исках да купя оригиналния на 170лв... Идеята не беше парите, не съм казала нищо за тях,не си ги искам-халал да са ти... идеята беше да работи таралежа и да се спази уговорката!
Извинението ти тук ми е достатъчно,не си търся парите, таралежа или някаква друга изгода!
Аз също не исках публично да дискутираме случая,но само така привлякох вниманието ти...а повярвай ми съм човек,който не позволява такова отношение.... Ако съм била твърде остра,извини ме, но все пак 2 месеца съм чакала ,а от теб - ни звук,ни стон...
Е добре то стана махленска работа аз затова писах на лично, но явно тук трябва да си изкараме нервите както и да е добре виновен съм признавам си и пак се извинявам то ганация няма аз затова на всеки на който съм правил таралежа казвам, че или пращам друг ако има проблем или връщам парите и с вас така подходих нали.
Предложих ти на ЛС да се компенсирам за нервите и загубеното време няма безгрешни хора явно сега съм сгрешил и аз.
- chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 628csi; Brabus Widestar GL
А крайното стъпало какво прави като е
Прецакано? Аз смених таралежа и пак като е студена
колата духа макс на2 само.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
chris написа:А крайното стъпало какво прави като е
При студена кола, първоначално климатроника на ауто започва от ниска степен и поетапно се увеличава със загряването на колата. Това е направено със цел по бързо да загре ДВГ-то. Иначе има настройка за топлите страни при начален старт, климатроника да духа на макс.

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Таралежът захранва само вентилатора на климатроника. А това за топлите страни е вярно, но естествено важи за само охлаждането. А за затопляне- когато е пасивно, докато не загрее колата няма откъде да дойде топло. Има елекрически печки вкл. с дистанционно включване, само пари да имате.