Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от lynx » 30 Юли 2014, 19:19

Напоследък наизлезнаха най-различни работещи версии на Гармин Стрийт Пилот за Андроид.
Някой с андроидски Динавин успя ли да го подкара Гармина?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 31 Юли 2014, 1:50

acho-bacho написа:мой приятел си сложи такова устройство и е много доволен от него. Казва, че не е имал никакви проблеми до сега. На мен също ми се видя добра сглобка и изработка, не изглежда евтино китайско както други такива модели дето сме виждали по-рано. Дисплея е малко лъскав - това малко ме притеснява и отразява повечко светлина.

Не избежно е това е колега,за това фолио на задния джам и града спи.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D 184к.с

Мнение от SheTrqa » 22 Авг 2014, 12:49

Колеги, поръчах си камера за задно виждане и чакам да дойде. Гледах доста материал за поставянето на камерата. Повечето хора връзват захранването към светлините за задна скорост. Аз обаче мисля да я вържа към постоянно захранване, за да мога да я пускам по всяко време. Мисля към осветлението на номера или към габаритите. Ще има ли проблем да е по този начин?
Второто, което искам да попитам - кабела от камерата до Dynavin-a от къде ще е най-добре да мине? От багажника в купето...и в купето през праговете ли е най-добрия вариант? И после като стигне кабела до таблото - под жабката някъде ли трябва да мине или...? Не съм много ориентиран, така че приемам всякакви съвети :)
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Авг 2014, 6:53

Доста трябва да си поиграеш да откриеш постоянен плюс. Габарити, светлини - всичко минава през лайт модула т.е. няма такъв плюс какъвто търсиш. По спомени аз я захраних от заключването, какъв кабел беше - забравил съм. Като вдигна капака обаче нямам камера / и не мога да гледам небето :mhihi: / Прекарването през маншона от задната светлина към багажника е истински ужас. Вземи грес иначе това няма минаване. Може да видиш по-напред в темата как сме се мъчили :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 23 Авг 2014, 11:22

Наскоро и аз слагах камера и беше истинска мъка с прекарването на кабелите през маншона.
Моята кола не е е46, друга марка , комби е и ударих бинго.
Оказа се, че на мотора за задната чистачка има 12 волта през контакт, тоест отървах се от прекарването и на токовия кабел през тесния маншон.
На е46 трябва да се претърси с мултицета, някъде из багажника може да се е скрил някой кабел с 12 волта през контакт :D
А камерата си е голям кеф!
Най накрая вече мога като паркирам някъде на задна, да спра колата на 2 пръста разстояние от колата зад мен пред същисаните погледи на минувачите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 23 Авг 2014, 20:42

хубаво де,като се хване постоянен + трябва винаги да я пускаш ти като караш назад-така ли е или не
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 23 Авг 2014, 22:42

Когато е вързана с постоянен +(през контакт) се включва автоматично като включиш на задна.
При Динавина независимо дали е с постоянен + или взима сигнал от задната, камерата винаги се включва автоматично в момента в който включиш на задна.
И другото предимство когато е с постоянен + е, че можеш по всяко време да я включваш да изкара образ на екрана от менюто на Динавина с бутона "Камера".
Напоследък ми прави кеф като шофирам из града да си зяпам на екрана какво се случва зад мен :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D 184к.с

Мнение от SheTrqa » 23 Авг 2014, 23:51

Аз принципно карам с постоянно включени габарити + къси светлини. Ако вържа камерата към някой габарит или към осветлението на номера - след като включа фаровете включвам и камерата и няма ядове. Би трябвало да работи нали...или бъркам някъде?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 24 Авг 2014, 9:59

Не виждам причина толкова много да ви затруднява прекарването на кабелите. Те през маншони и тесни пространства се прекарват с твърдо жило. За целта взимате една закачалка от химическо, изрязвате си достатъчно, изправяте я хубаво с клещи и ето ви жило. Към него кабелът се привързва с изолир и минава отвсякъде. Маншона го разкачате от двете страни, за да е по-лесно... Правил съм го много пъти!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 24 Авг 2014, 10:02

slitter написа:Не виждам причина толкова много да ви затруднява прекарването на кабелите. Те през маншони и тесни пространства се прекарват с твърдо жило. За целта взимате една закачалка от химическо, изрязвате си достатъчно, изправяте я хубаво с клещи и ето ви жило. Към него кабелът се привързва с изолир и минава отвсякъде. Маншона го разкачате от двете страни, за да е по-лесно... Правил съм го много пъти!

Плюс малко течен сапун по жилото и кабела и пей сърце :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 24 Авг 2014, 10:36

SheTrqa написа:Аз принципно карам с постоянно включени габарити + къси светлини. Ако вържа камерата към някой габарит или към осветлението на номера - след като включа фаровете включвам и камерата и няма ядове. Би трябвало да работи нали...или бъркам някъде?

По принцип е така, но вероятноста да ти се появи индикация за изгоряла крушка е доста голяма и ще трябва да се сложи голямо реле 30 или 40А.
А ние точно това гледаме да избегнем.

А за прекарването на кабела през маншона не забравяйте и друго:
Винаги на единия кабел ще има някаква букса, чинч или друго с подобен диаметър и веселбата с прокарването става по-голяма.
При някои камери на токовия кабел също има букса.
Вариант-2: Режем всички букси, прекарваме кабелите и после поим :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Авг 2014, 15:06

Точно буксата е проблема, то ако бяха кабели само нямаше да е толкова сложно. Но за да не срежеш AV кабела се налага да се мъчиш. Дайте някакво предложение за нова камера, че моята днес след една автомивка сдаде багажа :mhihi: Гледам, че няма много голям избор вече. Вие какви камери и от къде поръчахте?
Едно време имаше камери без диод за осветление т.е. с нормална крушка, но сега не ги откривам?

Колкото до камерите за обратно виждане, на всички коли които карам съм инсталирал такива - китайски или не, важното е да ги има. Сега като отказа не мога да карам назад :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 24 Авг 2014, 17:15

© написа:Точно буксата е проблема, то ако бяха кабели само нямаше да е толкова сложно. Но за да не срежеш AV кабела се налага да се мъчиш. Дайте някакво предложение за нова камера, че моята днес след една автомивка сдаде багажа :mhihi: Гледам, че няма много голям избор вече. Вие какви камери и от къде поръчахте?
Едно време имаше камери без диод за осветление т.е. с нормална крушка, но сега не ги откривам?

Колкото до камерите за обратно виждане, на всички коли които карам съм инсталирал такива - китайски или не, важното е да ги има. Сега като отказа не мога да карам назад :shock:

Едно време и аз имах камера, 2 различни вида смених, едната с IR диоди, а другата без. Лошото е че и двете се развалиха след известно време точно от проникване на вода... Иначе най-добра е картината а ако камерата е със CCD матрица.

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Авг 2014, 18:32

И аз постепенно замених другите със CCD и наистина се вижда по-добре. Проблема е, че в ибей вече има много по-малък избор ... даже почти никакъв. Продават се 5 камери за Е46. Колкото до водата - камера за 20-30лв като изкара 3-4 години е добре

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 24 Авг 2014, 19:46

© написа:И аз постепенно замених другите със CCD и наистина се вижда по-добре. Проблема е, че в ибей вече има много по-малък избор ... даже почти никакъв. Продават се 5 камери за Е46. Колкото до водата - камера за 20-30лв като изкара 3-4 години е добре

http://www.aliexpress.com/wholesale?Sea ... 0824094521
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46