Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Напоследък наизлезнаха най-различни работещи версии на Гармин Стрийт Пилот за Андроид.
Някой с андроидски Динавин успя ли да го подкара Гармина?
Някой с андроидски Динавин успя ли да го подкара Гармина?
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
acho-bacho написа:мой приятел си сложи такова устройство и е много доволен от него. Казва, че не е имал никакви проблеми до сега. На мен също ми се видя добра сглобка и изработка, не изглежда евтино китайско както други такива модели дето сме виждали по-рано. Дисплея е малко лъскав - това малко ме притеснява и отразява повечко светлина.
Не избежно е това е колега,за това фолио на задния джам и града спи.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Колеги, поръчах си камера за задно виждане и чакам да дойде. Гледах доста материал за поставянето на камерата. Повечето хора връзват захранването към светлините за задна скорост. Аз обаче мисля да я вържа към постоянно захранване, за да мога да я пускам по всяко време. Мисля към осветлението на номера или към габаритите. Ще има ли проблем да е по този начин?
Второто, което искам да попитам - кабела от камерата до Dynavin-a от къде ще е най-добре да мине? От багажника в купето...и в купето през праговете ли е най-добрия вариант? И после като стигне кабела до таблото - под жабката някъде ли трябва да мине или...? Не съм много ориентиран, така че приемам всякакви съвети
Второто, което искам да попитам - кабела от камерата до Dynavin-a от къде ще е най-добре да мине? От багажника в купето...и в купето през праговете ли е най-добрия вариант? И после като стигне кабела до таблото - под жабката някъде ли трябва да мине или...? Не съм много ориентиран, така че приемам всякакви съвети

Доста трябва да си поиграеш да откриеш постоянен плюс. Габарити, светлини - всичко минава през лайт модула т.е. няма такъв плюс какъвто търсиш. По спомени аз я захраних от заключването, какъв кабел беше - забравил съм. Като вдигна капака обаче нямам камера / и не мога да гледам небето
/ Прекарването през маншона от задната светлина към багажника е истински ужас. Вземи грес иначе това няма минаване. Може да видиш по-напред в темата как сме се мъчили 

Наскоро и аз слагах камера и беше истинска мъка с прекарването на кабелите през маншона.
Моята кола не е е46, друга марка , комби е и ударих бинго.
Оказа се, че на мотора за задната чистачка има 12 волта през контакт, тоест отървах се от прекарването и на токовия кабел през тесния маншон.
На е46 трябва да се претърси с мултицета, някъде из багажника може да се е скрил някой кабел с 12 волта през контакт
А камерата си е голям кеф!
Най накрая вече мога като паркирам някъде на задна, да спра колата на 2 пръста разстояние от колата зад мен пред същисаните погледи на минувачите
Моята кола не е е46, друга марка , комби е и ударих бинго.
Оказа се, че на мотора за задната чистачка има 12 волта през контакт, тоест отървах се от прекарването и на токовия кабел през тесния маншон.
На е46 трябва да се претърси с мултицета, някъде из багажника може да се е скрил някой кабел с 12 волта през контакт

А камерата си е голям кеф!
Най накрая вече мога като паркирам някъде на задна, да спра колата на 2 пръста разстояние от колата зад мен пред същисаните погледи на минувачите

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
хубаво де,като се хване постоянен + трябва винаги да я пускаш ти като караш назад-така ли е или не

Когато е вързана с постоянен +(през контакт) се включва автоматично като включиш на задна.
При Динавина независимо дали е с постоянен + или взима сигнал от задната, камерата винаги се включва автоматично в момента в който включиш на задна.
И другото предимство когато е с постоянен + е, че можеш по всяко време да я включваш да изкара образ на екрана от менюто на Динавина с бутона "Камера".
Напоследък ми прави кеф като шофирам из града да си зяпам на екрана какво се случва зад мен
При Динавина независимо дали е с постоянен + или взима сигнал от задната, камерата винаги се включва автоматично в момента в който включиш на задна.
И другото предимство когато е с постоянен + е, че можеш по всяко време да я включваш да изкара образ на екрана от менюто на Динавина с бутона "Камера".
Напоследък ми прави кеф като шофирам из града да си зяпам на екрана какво се случва зад мен

- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Аз принципно карам с постоянно включени габарити + къси светлини. Ако вържа камерата към някой габарит или към осветлението на номера - след като включа фаровете включвам и камерата и няма ядове. Би трябвало да работи нали...или бъркам някъде?

Не виждам причина толкова много да ви затруднява прекарването на кабелите. Те през маншони и тесни пространства се прекарват с твърдо жило. За целта взимате една закачалка от химическо, изрязвате си достатъчно, изправяте я хубаво с клещи и ето ви жило. Към него кабелът се привързва с изолир и минава отвсякъде. Маншона го разкачате от двете страни, за да е по-лесно... Правил съм го много пъти!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
slitter написа:Не виждам причина толкова много да ви затруднява прекарването на кабелите. Те през маншони и тесни пространства се прекарват с твърдо жило. За целта взимате една закачалка от химическо, изрязвате си достатъчно, изправяте я хубаво с клещи и ето ви жило. Към него кабелът се привързва с изолир и минава отвсякъде. Маншона го разкачате от двете страни, за да е по-лесно... Правил съм го много пъти!
Плюс малко течен сапун по жилото и кабела и пей сърце

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
SheTrqa написа:Аз принципно карам с постоянно включени габарити + къси светлини. Ако вържа камерата към някой габарит или към осветлението на номера - след като включа фаровете включвам и камерата и няма ядове. Би трябвало да работи нали...или бъркам някъде?
По принцип е така, но вероятноста да ти се появи индикация за изгоряла крушка е доста голяма и ще трябва да се сложи голямо реле 30 или 40А.
А ние точно това гледаме да избегнем.
А за прекарването на кабела през маншона не забравяйте и друго:
Винаги на единия кабел ще има някаква букса, чинч или друго с подобен диаметър и веселбата с прокарването става по-голяма.
При някои камери на токовия кабел също има букса.
Вариант-2: Режем всички букси, прекарваме кабелите и после поим

Точно буксата е проблема, то ако бяха кабели само нямаше да е толкова сложно. Но за да не срежеш AV кабела се налага да се мъчиш. Дайте някакво предложение за нова камера, че моята днес след една автомивка сдаде багажа
Гледам, че няма много голям избор вече. Вие какви камери и от къде поръчахте?
Едно време имаше камери без диод за осветление т.е. с нормална крушка, но сега не ги откривам?
Колкото до камерите за обратно виждане, на всички коли които карам съм инсталирал такива - китайски или не, важното е да ги има. Сега като отказа не мога да карам назад

Едно време имаше камери без диод за осветление т.е. с нормална крушка, но сега не ги откривам?
Колкото до камерите за обратно виждане, на всички коли които карам съм инсталирал такива - китайски или не, важното е да ги има. Сега като отказа не мога да карам назад

© написа:Точно буксата е проблема, то ако бяха кабели само нямаше да е толкова сложно. Но за да не срежеш AV кабела се налага да се мъчиш. Дайте някакво предложение за нова камера, че моята днес след една автомивка сдаде багажаГледам, че няма много голям избор вече. Вие какви камери и от къде поръчахте?
Едно време и аз имах камера, 2 различни вида смених, едната с IR диоди, а другата без. Лошото е че и двете се развалиха след известно време точно от проникване на вода... Иначе най-добра е картината а ако камерата е със CCD матрица.
И аз постепенно замених другите със CCD и наистина се вижда по-добре. Проблема е, че в ибей вече има много по-малък избор ... даже почти никакъв. Продават се 5 камери за Е46. Колкото до водата - камера за 20-30лв като изкара 3-4 години е добре
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
© написа:И аз постепенно замених другите със CCD и наистина се вижда по-добре. Проблема е, че в ибей вече има много по-малък избор ... даже почти никакъв. Продават се 5 камери за Е46. Колкото до водата - камера за 20-30лв като изкара 3-4 години е добре
http://www.aliexpress.com/wholesale?Sea ... 0824094521

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!