Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Софтуер
DIS разпознава ли автоматично колата? Опишете малко по-подробно какво не върви.
Rundev написа:Колеги,втори кабел и програми взимаме от склад 66 и немога да ги подкарам на уиндоус 7 и немога.Някой да помогне!Следвах инструкциите мотамо,после правих съчинения с познанията си,сменях номера на портове.........Всичко върви според плана,тругва диса и като вляза в кар мемори или където и да било и връзката не е осъществена.Някой сблъскал се с проблема да помогне че ми иде да направя като клипчето с лаптопа на във водата на плажа и после с дървото.
Пробвайте с рукия вариант, че по необясними причина английския и при мен не иска да влезе в кар и кей мемори, а навсякъде влиза. Руския обаче си влиза в кар и кей... ако става въпрос за същия случай, де!
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
omegaart написа:Rundev написа:Колеги,втори кабел и програми взимаме от склад 66 и немога да ги подкарам на уиндоус 7 и немога.Някой да помогне!Следвах инструкциите мотамо,после правих съчинения с познанията си,сменях номера на портове.........Всичко върви според плана,тругва диса и като вляза в кар мемори или където и да било и връзката не е осъществена.Някой сблъскал се с проблема да помогне че ми иде да направя като клипчето с лаптопа на във водата на плажа и после с дървото.
API тестовете минават ли ти ?
1. Start DIS and from the home screen choose the "Administration" button.
2. Choose the "Calibrating Touch Screen" option and enter the password to access the EasyDIS Configure-matic main menu. ( по принцип е 12345 )
3. Choose Option 1 (Configure EDIABAS Diaghead, logging).
4. From the next menu Choose Option 2 (Perform API Test).
5. If your setup passes the API Test, you will see a menu with options 0 to 14 (all in German), choose Option 0 -Abbruch (Abort).
6. If your setup does not display the menu in item 5 - your setup has failed the API Test and you will normally see an error like IFH-009 - Network connection.
Днес ще го пробвам,това не съм го пробвал и ще пиша.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
- NikVanov
- ентусиаст
-
На скрийншота проблемът е в login, a не в password. Някъде трябва да има файл /текстов или nfo/ как се хаква програмата.
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Прост интерпретатор за ОБД2 към РС232 подходящ за хора с елементарни познания по електроника и РС интерфейси:
http://web.comhem.se/bengt-olof.swing/o ... _cable.gif
Струва не повече от 1,20лв. и работи успешно на е39 с ИНПА по К-линия за връзка, която е двупосочна!
Успех!
http://web.comhem.se/bengt-olof.swing/o ... _cable.gif
Струва не повече от 1,20лв. и работи успешно на е39 с ИНПА по К-линия за връзка, която е двупосочна!
Успех!
след login: не пиши user, а само root и после май беше 12345 но не съм сигурен
И няма никакъв смисъл да го инсталира и да си губиш времето като го има готово
И няма никакъв смисъл да го инсталира и да си губиш времето като го има готово
- pickpocket
- Потребител
-
- Кара: E36 316 по табела
Имам въпрос към знаещите и незнаещите подариха ми кабели за диагностика мисля че са тези http://www.programatoribg.com/bmw_carsoft/index.htm та въпросът ми е следния както вече се досетихте мога ли да ги ползвам за дис-а или нещо требва да им се побългарява че тоя карсофт нещо май нестава за нищо то с мултицета е по добре както и да е благодаря на всички отзовали се предварително
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
От този комплект може да ползваш само .... нищо
т.е. само карсофт-а си върви през него.

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
omegaart написа:От този комплект може да ползваш само .... нищот.е. само карсофт-а си върви през него.
При нямане на друго пак върши няква работа ,чете ,трие грешки има там някоя екстра която активира,ти промени ли си вече оборотите ?
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Има ли някой сериозен човек който да разбира от ДИС и ИНПА да му дам едно разрешение със тимвюер да влезе да го настрои че със Рундев се мъчим вече от седмица и не става!Купих кабела от склад66 доиде си със ЦД инсталирано е всичко ДИС си върви инпа също обаче не иска да се свързва със колата.Ако има някой дори който е около нашия край (Сливен) идвам намясто със каса бира и компа под мишница!!!Ще чакам някой да се отзове на помощ. 

- NikVanov
- ентусиаст
-
А какво точно не върви с програмите? Давайте малко инфо, може да е нещо лесно поправимо.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Ами като тръгна да се свързвам със колата и ми излиза грешка и тожа е нещо за някакъв ЦД диск става вапрос че не е активен.