Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Re: Масло за Е46
За 6 литра + маслен, въздушен и филтър купе (Не активен въглен) дадох 200 кинта. Не знам колко само маслото, ама мисля нещо около 120 лев.
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Да питам 330d, колко масло събира и какво масло предлагате за М57. Остават ми 3000км до смяната и се чудя какво масло да си взема..
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Stanimir330 написа:Да питам 330d, колко масло събира и какво масло предлагате за М57. Остават ми 3000км до смяната и се чудя какво масло да си взема..
7 литра точно. След наливането нивото е малко над средата на щеката. За вида на маслото трябва да изчетеш темата.

- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Колеги, някой карал ли е бензиново бмв с castrol gtx 5w40. тук някъде из форума четох, че то е bmw LL-01, и имало повече цинк и фосфор, ето го и мнението
Питам за м52туб25. Тук в БГ го няма май това масло но в ebay.de има. Иска ми се да сложа прилично масло на колицата и много се двуомя (най-вече се плаша от ментетата)
SpeedyMan написа:Стария магнатек беше лонг-лайф 98, с повече цинк и фосфор от сегашния. По тази причина новия е доста кофти за старите мотори. Едж турбо дизел 5В-40 е хидрокрек, хидрокрек е и магнатека.
Относно горенето на масло няма да има разлика с двете.
Иначе аз гледам да слагам ЛЛ98 или ЛЛ01, не им е намален цинка и фосфора.
Питам за м52туб25. Тук в БГ го няма май това масло но в ebay.de има. Иска ми се да сложа прилично масло на колицата и много се двуомя (най-вече се плаша от ментетата)
Някой да ме просветли или даде мнение за тези масла : http://www.dr-starke.eu/de/ . Някой кара ли с тях ? Дайте мнение колеги
Благодаря 

- pavkata320d
- Потребител
-
Здравейте колеги, може би е писано много по тази тема, но тъй като съм нов и не мога още да се оправя във форума въпросът ми е какво масло е за моята баварка - е46 320D 150HP Facelift? След като я взех и сложих Кастрол Магнатек 10в40 пълна синтетика ,обаче ми се струва че го гори, защото на мястото където я спирам няма следи от течове на масло единственият вариянт е да го гори или пък ако някой иска да помогне нека каже къде трябва да гледам за да разбера дали го хвърля от някъде или наистина го гори? Като го наливах побра точно 5 литра обаче от тогава насам съм изминал близо 11 000км и съм долял още литър.
П.С. колата съм я взел на 96 000 км миналата година (но не вярвам да е на толкова) възможно ли е 2002 година кола да е на толкова малко километри :? Сега е на 107 000 по компютър. Благодаря предварително за помоща.
П.С. колата съм я взел на 96 000 км миналата година (но не вярвам да е на толкова) възможно ли е 2002 година кола да е на толкова малко километри :? Сега е на 107 000 по компютър. Благодаря предварително за помоща.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
pavkata320d написа:Здравейте колеги, може би е писано много по тази тема, но тъй като съм нов и не мога още да се оправя във форума въпросът ми е какво масло е за моята баварка - е46 320D 150HP Facelift? След като я взех и сложих Кастрол Магнатек 10в40 пълна синтетика ,обаче ми се струва че го гори, защото на мястото където я спирам няма следи от течове на масло единственият вариянт е да го гори или пък ако някой иска да помогне нека каже къде трябва да гледам за да разбера дали го хвърля от някъде или наистина го гори? Като го наливах побра точно 5 литра обаче от тогава насам съм изминал близо 11 000км и съм долял още литър.
Според мен си сложил грешно масло. Дават за този мотор или 5/30 или 5/40. Аз карах с 5/30, колата ми е същата, като твоята, но за тази година си взех FUCHS TITAN GT1 5W-40, защото 5/30 лятото ми идва малко редичко, в гръцките жеги.
Поздрави и успех

- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
pavkata320d написа:Здравейте колеги, може би е писано много по тази тема, но тъй като съм нов и не мога още да се оправя във форума въпросът ми е какво масло е за моята баварка - е46 320D 150HP Facelift? След като я взех и сложих Кастрол Магнатек 10в40 пълна синтетика ,обаче ми се струва че го гори, защото на мястото където я спирам няма следи от течове на масло единственият вариянт е да го гори или пък ако някой иска да помогне нека каже къде трябва да гледам за да разбера дали го хвърля от някъде или наистина го гори? Като го наливах побра точно 5 литра обаче от тогава насам съм изминал близо 11 000км и съм долял още литър.
И аз карам същия мотор от година и половина и вече втора смяна с Castrol Edge 5w40 не го пипа въобще. Сменям го на 10к + всички филтри.
Последна промяна acidburn-525tds на 29 Фев 2016, 23:20, променена общо 1 път
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
Маслото ти не е с подходящия вискозитет за турбо дизел. Това не значи, че нещо ще се случи, но на следващата смяна не си прави ескперименти и заложи на Castrol Edge 5W-30 или 5W-40(или аналозите на другите марки). На 11000 км 1 литър се води нормално ако я настъпваш, но пък маслото ти е по-гъстичко и е съмнителен този разход. Хубаво е да провериш да не ти гори масло турбината. Възможно е колата ти да е на толкова малко километри, но е малко вероятно. За 15лв. отиваш в представител на БМВ и ти казват всичко, което се е случвало с този автомобил в сервизите на БМВ(ако изобщо е стъпвал там).

- pavkata320d
- Потребител
-
Благодаря много колеги - сменям го с 5в30 

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
pavkata320d написа:Благодаря много колеги - сменям го с 5в30
Автомобила събира 5.5 литра. За проверка при дилър за историята на автомобил се ходи с ключа и талона. Не се заплаща нищо.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
vvasilev1 написа:pavkata320d написа:Благодаря много колеги - сменям го с 5в30
Автомобила събира 5.5 литра. За проверка при дилър за историята на автомобил се ходи с ключа и талона. Не се заплаща нищо.
Ти пък. Кажи при кой представител става това без да се заплаща, че ми стана интересно. Мен ми казаха, че всяко влизане в сървъра на БМВ се заплащало и затова не можело безплатно.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Дару кар в София я провериха моята само с ключа даже талон не съм вадил, също така една стотинка не съм дал 

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
NGneer4eto написа:vvasilev1 написа:pavkata320d написа:Благодаря много колеги - сменям го с 5в30
Ти пък. Кажи при кой представител става това без да се заплаща, че ми стана интересно. Мен ми казаха, че всяко влизане в сървъра на БМВ се заплащало и затова не можело безплатно.
Кой ти го каза?
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Колеги дайте акъл
Купих 330и и стария собственик го е карал с 5w30
Според мен това е тънко масло за тоя мотор. Аз си мисля за 10w60 НО предвид минусовите температури дали е удачен вариянт ?