Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
g0dkratos написа:Аз бих заложил на първото комби, въпреки че въобще не съм фен на комбита, но изглежда много наточена.Относно Х, защо да трябва да го избягва?Според 4х4 е доста по сигурно и приятно през зимата от колкото само задно.Аз лично съм каръл е90 х драйв и е много приятно, не мислиш за нищо просто натискаш и се кефиш.![]()
Незнам колко си карал ,но аз имам X drive,после при Е46 няма нииищо общо с X drive освен буквата X

Задното е доста по повратливо и предивдимо зимата ...Х-а винаги иска хубави 4 гуми ама не с грайфер на 3-4 години а наистина гуми - да ще те извади от пряспа факт-тръгва без да се замисля ,но задното е по-приятно зимата.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
Gqbriel написа:g0dkratos написа:Аз бих заложил на първото комби, въпреки че въобще не съм фен на комбита, но изглежда много наточена.Относно Х, защо да трябва да го избягва?Според 4х4 е доста по сигурно и приятно през зимата от колкото само задно.Аз лично съм каръл е90 х драйв и е много приятно, не мислиш за нищо просто натискаш и се кефиш.![]()
Незнам колко си карал ,но аз имам X drive,после при Е46 няма нииищо общо с X drive освен буквата X,отделно мога да поспоря колко е по-сигурно,първо че се кара мнооого различно от задно а и като ти поднесе Х-а летиш с бясна скорост в дърво или канавката (не е като да нямам опит и с 2те
).
Задното е доста по повратливо и предивдимо зимата ...Х-а винаги иска хубави 4 гуми ама не с грайфер на 3-4 години а наистина гуми - да ще те извади от пряспа факт-тръгва без да се замисля ,но задното е по-приятно зимата.
Не казвам че системите са едни и същи а просто че е 4х4.До колкото знам задното предаване също иска 4 хубави гуми.

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Gqbriel написа:Не само М имат и 330i имат също
Опционално и всички дизели имат възможност за рингове -> http://realoem.com/bmw/partxref.do?part ... series=E46

А за комбито не го отказвайте човека, аз откакто се качих на такова друго вече не гледам, та кой знае може и при него така да се получи

- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
- Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
maikooo написа:Gqbriel написа:Не само М имат и 330i имат също
Опционално и всички дизели имат възможност за рингове -> http://realoem.com/bmw/partxref.do?part ... series=E46![]()
А за комбито не го отказвайте човека, аз откакто се качих на такова друго вече не гледам, та кой знае може и при него така да се получи

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
drago_bs
До колкото забелязвам комбитата нямат газ а седана има.От там спестяваш минимум 1500лв. Ако идеш с 11000 или 11500 в джоба при продавача на седана е доста възможно да го изкушиш. Едва ли не го гложди съмнението,че 12к са си доста за Е46,съобразено с нашия пазар,нищо че е 330 с газ.Все пак има доста липси в оборудването за тази цена,подгрев,ел.седалки,навигация,харман кардон или поне Hi-Fi пакет,ксенон.
Едва ли някой ще оспори,че Е46 Х не е по-проходимо от Е46 само със задно (при еднакви гуми),но имат основание споровете дали е достатъчно за да си залужава заради повечето килограми,по-големия разход на гориво,повечето рискове в окачаването(поради повечето и по-скъпи елементи в него). Няма да се впускам в повече подробности има си тема за Х-овете,много полезна според мен.
До колкото забелязвам комбитата нямат газ а седана има.От там спестяваш минимум 1500лв. Ако идеш с 11000 или 11500 в джоба при продавача на седана е доста възможно да го изкушиш. Едва ли не го гложди съмнението,че 12к са си доста за Е46,съобразено с нашия пазар,нищо че е 330 с газ.Все пак има доста липси в оборудването за тази цена,подгрев,ел.седалки,навигация,харман кардон или поне Hi-Fi пакет,ксенон.
Едва ли някой ще оспори,че Е46 Х не е по-проходимо от Е46 само със задно (при еднакви гуми),но имат основание споровете дали е достатъчно за да си залужава заради повечето килограми,по-големия разход на гориво,повечето рискове в окачаването(поради повечето и по-скъпи елементи в него). Няма да се впускам в повече подробности има си тема за Х-овете,много полезна според мен.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
и после пак гледаме кенефи от джамбази, а съм сигурен, че на колегата с тая красота никой не му е звъннал
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=391015
п.с. не ми е приятел, не рекламирам

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:и после пак гледаме кенефи от джамбази, а съм сигурен, че на колегата с тая красота никой не му е звъннал
Е ти какво очакваш,да му счупят телефона ли ? 8500 лева за седан 320д и то преди фейса .

пс. Аз продавам същия цвят 28ца купе 2 класи отгоре над този седан като оборудване ,екстри ,доработки,вид и смея да твърдя състояние,с 18ски мкови джанти и бонус автоматик за тези пари

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Atanas328 написа:Е ти какво очакваш,да му счупят телефона ли ? 8500 лева за седан 320д и то преди фейса .Без харман кардънче,сръчни седалки ,навигацията възможно най-малката ,колкото бог да прости. Пакета е почти пълен ,но не изцяло пълен.Огледалата са си стоковите.Има и готини неща по-колата,изглежда изпъната,но нищо кой знае колко впечатляващо.За този модел около и над 7000 лв. е абсолютния максимум и ако ще се търси максимума наистина трябва да е нещо специално
.
пс. Аз продавам същия цвят 28ца купе 2 класи отгоре над този седан като оборудване ,екстри ,доработки,вид и смея да твърдя състояние,с 18ски мкови джанти и бонус автоматик за тези пари
///м огледала на седан

преди фейса

ръчни седалки , като минус

и аз не обичам дизели, но е факт, че се търсят и то много...
колата е топ, особено , ако направи сериозен коментар, а това ти, какво продаваш не мисля, че е точния момент за сравнение

п.с. да не говорим, че в допълнителното описание има НАД 2к похарчени

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Atanas328 написа:vicho написа:и после пак гледаме кенефи от джамбази, а съм сигурен, че на колегата с тая красота никой не му е звъннал
Е ти какво очакваш,да му счупят телефона ли ? 8500 лева за седан 320д и то преди фейса .Без харман кардънче,сръчни седалки ,навигацията възможно най-малката ,колкото бог да прости. Пакета е почти пълен ,но не изцяло пълен.Огледалата са си стоковите.Има и готини неща по-колата,изглежда изпъната,но нищо кой знае колко впечатляващо.За този модел около и над 7000 лв. е абсолютния максимум и ако ще се търси максимума наистина трябва да е нещо специално
.
То е ясно, че не си запознат с цените, но поне си направи труда да отвориш някои сайт и да видиш как вървят колите. За 7 хилки ако ми изкараш с тия всичките екстри който си ги изброил ти ги вадя на момента. За 7 бона най-много да набараш някои по-читава колица и после да дадеш поне още 1,5-2 хилки да я стегнеш с зимни гуми с джанти, масла, филтри, каско, регистрации и т.н и т.н. и т.н. списала е дълъг, че не се трае даже се надвишават 2 бона и накрая като дръпнеш чертата си дал ПОНЕ 9 хилки за що годе стегната кола.

Ами,специално за тебе си направих труда да прегледам в момента цените,да не би пък случайно да съм изостанал как вървят седаните 320 д 2001-2002.
Не видях,нищо различно от това което казах.Най-евтините са по 4500 , най-много се продават на цена между 5500 и 6500 и оттам нагоре до 7000,7500 са доста малко обявите.Въпросният седан от форума стои на върха в класирането по цена заедно с още 3-4 надценени като него.
Съгласен съм ,че не трябва да се търси най-евтиното ,защото после ще излезе скъпо,по скоро нещо малко над средната цена бих посъветвал да се търси,но не и най-високата,просто си е надценка за един м пакет дето е 800-900 лева с боядисването,черен таван и салон алкантра и изброени консумативи сменени колата да струва 2 бона отгоре на идентична такава.
Не видях,нищо различно от това което казах.Най-евтините са по 4500 , най-много се продават на цена между 5500 и 6500 и оттам нагоре до 7000,7500 са доста малко обявите.Въпросният седан от форума стои на върха в класирането по цена заедно с още 3-4 надценени като него.
Съгласен съм ,че не трябва да се търси най-евтиното ,защото после ще излезе скъпо,по скоро нещо малко над средната цена бих посъветвал да се търси,но не и най-високата,просто си е надценка за един м пакет дето е 800-900 лева с боядисването,черен таван и салон алкантра и изброени консумативи сменени колата да струва 2 бона отгоре на идентична такава.
Atanas328 написа:Ами,специално за тебе си направих труда да прегледам в момента цените,да не би пък случайно да съм изостанал как вървят седаните 320 д 2001-2002.
Те само втория чифт джанти + гуми, каското, смененото турбо и съединителя са над 3к.
Та айде да не се гледат само крайните цени, а и какво се включва. Щот ако вземеш "нов внос" за 5,5к и ако вкераш парите вкарани в обявата ще чукнеш доста над 9к.
Пък ти си се запознавай с пазара.
Колата е добра само дето не търся дизел.
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: E46 320D
2002
Здравейте момчета,колата е моя и е фейс и М-пакета е пълен и оригинален.Ето и вин код:FYOOO74
- hotride
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Колега, много важи колата.
Ще ви кажа как се случиха при мен нещата. 2004та 320д седан, 6 800 лв. я платих, средна цена на фона на пазара. Няма М пак, рекаро, нави и т.н., но на мен не ми и трябват. Трябва ми здрава и пазена кола. Колкото и читава да намерите и да купите 100% ще ви излезнат разходи за ремонти, ако не веднага то като я покарате месец два, все пак са коли на по 10-15 години... Отделно застраховки, винетки и т.н. Грубо при мен дойдоха около 1500, но за момента знам, че всичко и е ОК... паля и карам. Мойто мнение е, че и за 5 500 и за 8 500 може да уцелиш, читава кола. Въпроса е като я вземеш дали ще имаш мерак да я правиш, каквото и да й се счупи, защото 100% нещо ще излезне, а и предпочитам да дам повече пари и да е направена отколкото някой гроб, който след ремонти и догаждания пак ще стъпи на парите на другата, но ще висиш по сервизи и ще си губиш времето.

- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
колеги може ли мнение за тази кола и по точно да попитам 318д комонрейл ли е или е с ГНП като предния модел
http://www.mobile.bg/11428254961421834
http://www.mobile.bg/11428254961421834