Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Ами той плеъра нов е 750лв http://www.alpine.bg/p/Products/digital ... /ixa-w404r и поддържа всичко което ми трябва за една сериозна аудио система,а мултирол врътката е най хубавото и удобно нещо което може да съществува в един плеър 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
sas_88 написа:Ами той плеъра нов е 750лв http://www.alpine.bg/p/Products/digital ... /ixa-w404r и поддържа всичко което ми трябва за една сериозна аудио система,а мултирол врътката е най хубавото и удобно нещо което може да съществува в един плеър
Сподели като можеш какво точно се изрязва отзад ..
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
Изрязва се капака на радиаторчето за парното и се преправя лостчето,което командва клапите за духане в краката!Аз съм така вече от 2 години и съм много доволен!Само,че при мен целия монитор е падащ панел 

meraklia_pz написа:Здравейте
За около 2 и 10 месеца откакто съм с навигациятатази старата с Win 6 с вградения тунер.
Имах един проблем с тъч скрийн-а, но беше още в гаранция и го оправиха.
Вчера да ви кажа започна да се държи странно.
Слушах музика от USB и работещ GPS навигация.
И изведнъж екрана стана бял и музиката спря. Спрях го, пуснах го - пак същото. Оставих го да почине малко и пак го пуснах, нещата се оправиха. Оставих го да слушам само музика без да използвам навигация. Картинката на дисплея се развали т.е. все едно не е настроен канал, но музиката продължаваше да свири. Изгасих го и го пуснах пак, оправи се.
Предполагам, че е прегрява нещо, от моделите с допълнителен вентилатор отзад е. Той си работи, но явно не стига охлаждането или.... не знам.
Някой да е имал подобен проблем или някакви предположения ???
Поздрави
Георги
ако имаш firmware за WinCE може да го флашнеш и ще се оправи
и на мен ми се е случвало с предишната навигация и мисля че проблема е само в уиндоса
иначе наистина при старите се чува повече този вентилатор, при андроид все едно го няма
- sas_88
- ентусиаст
-
desoxr написа:Изрязва се капака на радиаторчето за парното и се преправя лостчето,което командва клапите за духане в краката!Аз съм така вече от 2 години и съм много доволен!Само,че при мен целия монитор е падащ панел
С какъв плеър си?
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
sas_88 написа:desoxr написа:Изрязва се капака на радиаторчето за парното и се преправя лостчето,което командва клапите за духане в краката!Аз съм така вече от 2 години и съм много доволен!Само,че при мен целия монитор е падащ панел
С какъв плеър си?
Пайнер!
- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i 98
© написа:meraklia_pz написа:Здравейте
За около 2 и 10 месеца откакто съм с навигациятатази старата с Win 6 с вградения тунер.
Имах един проблем с тъч скрийн-а, но беше още в гаранция и го оправиха.
Вчера да ви кажа започна да се държи странно.
Слушах музика от USB и работещ GPS навигация.
И изведнъж екрана стана бял и музиката спря. Спрях го, пуснах го - пак същото. Оставих го да почине малко и пак го пуснах, нещата се оправиха. Оставих го да слушам само музика без да използвам навигация. Картинката на дисплея се развали т.е. все едно не е настроен канал, но музиката продължаваше да свири. Изгасих го и го пуснах пак, оправи се.
Предполагам, че е прегрява нещо, от моделите с допълнителен вентилатор отзад е. Той си работи, но явно не стига охлаждането или.... не знам.
Някой да е имал подобен проблем или някакви предположения ???
Поздрави
Георги
ако имаш firmware за WinCE може да го флашнеш и ще се оправи
и на мен ми се е случвало с предишната навигация и мисля че проблема е само в уиндоса
иначе наистина при старите се чува повече този вентилатор, при андроид все едно го няма
Здравейте, отново !
След по-подробно наблюдение стигнах до следните заключения:
1. Вентилатора е свързан посредством термостор KSD-01F H055 ̊C - включва и изключва вентилатора при темп. </>55 ̊C
2. Вентилатора работи, но в първите 5-10 сек вади странен звук и после звука се оправя. Но върти от самото начало не работи на късо или да превърта перката или нещо такова. За смяна струва около 10 долара. Модел - DFS251012M 1.3W
3. При работа на климатроника от 22 ̊С в кухината, където се слага навигацията е 36.2 ̊С. Това е за около 30 мин работа на колата.
4. Навигацията с пуснато NAVI и музика от USB и сила на звука около 20 за около 5 мин стигна темп. 64.3 ̊С без охлаждане с отворен горен капак на навигацията.
Евентуални мерки за решение:
1. допълнителен вентилатор PM4010D12HSL с термистор KSD-9700 50 ̊C да се инсталира допълнително на гърба на навигацията. Мисля си, че няма да има кой знае каква разлика. Комфорта в купето ще се намали, защото ще има допълнителен шум от вентиалтора. Мисля да взема захранване от запалката.
2. НЯкакъв допълнителен охладител за по-добро охлаждане. По-трудно ще стане, защото трябва да е спецефична форма.
3. Изолационен материал, който да спира температурата от въздуховодите под/над навигацията. Няма да има кой знае каква разлика си мисля. А и не мога да измисля какъв точно материал и от къде да го взема.
4. Допълнителен Усилвател за намаляване на натоварването на крайното стъпало на Навигацията. Това си мисля, че е най-удачно. Предложете някой в Пловдив и околността, който може да ми свърши работа или някой който е правил тази манипулация да сподели. Покупка на усилвател, поставяне и свързване с навигацията.
Това е за сега. Относно модела. Ами с WinCE 6.0 знам че е. Модела с вградения ТV тунер.
Относно флашване - не съм запознат, ако може да споделите

Новите навигации ако не се лъжа са без вентилатор.
Давайте предложения, че съм я разглобил и не искам да я сглобявам и разглобявам, че щипките за лайсните се чупят при всяко поставяне и сваляне

Поздрави
Георги
- sas_88
- ентусиаст
-
Имам ето такъв.Идеално се скрива някъде под таблото 2х35 вата е.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
sas_88 написа:Имам ето такъв.Идеално се скрива някъде под таблото 2х35 вата е.
Как се връзва към говорителите ?
Защото навигацията си е с оригинална букса на BMW и от там праща за говорителите.
Явно ще трябва да ги махна от въпросната букса и да се вържат през усливателя по 3 на канал, но тогава ще има разминаване с настройките с разпределяне на силата по каналите от навигацията ?!
- sas_88
- ентусиаст
-
meraklia_pz написа:sas_88 написа:Имам ето такъв.Идеално се скрива някъде под таблото 2х35 вата е.
Защото навигацията си е с оригинална букса на BMW и от там праща за говорителите.
Явно ще трябва да ги махна от въпросната букса и да се вържат през усливателя по 3 на канал, но тогава ще има разминаване с настройките с разпределяне на силата по каналите от навигацията ?!
Да ще има разминаване,ако те бърка това.Буксата винаги може да се преправи,само ми е интересно навито какви изходи има отзад?
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
meraklia_pz написа:sas_88 написа:Имам ето такъв.Идеално се скрива някъде под таблото 2х35 вата е.
Колега ти така и не сподели каква е навигацията

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
[quote="©"]Тъй като вече са факт продажбите в България на това алтернативно устройство (от Babuna), предлагам в тази тема да обсъждаме впечатленията си от него - проблеми, трикове и всякакви други въпроси.

Ползвам снимките на Слави от 1-ви пост
Ето такава е колега

Ползвам снимките на Слави от 1-ви пост
Ето такава е колега

- sas_88
- ентусиаст
-
Снимка отзад на входовете и изходите дай.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Днес си пописах малко с ///AVIN (Това мисля е устройството което направиха фанатиците,същите който създадоха М3еволюшън фърмуера за дайнавин)До един месец излиза нов модел с доста подобрения.Това е настоящият им модел:
https://avinusa.com/bmw-e46-full-androi ... ystem.html
Устройството ще е с Андроид 4.2.Мултитъч дисплей с резолюция 1200x600 и друядрен процесор 1гб рам.Устройството ще струва 890долара.Беше ми направена и оферта ако го поръчам сега,ще ми бъде таксувано по сегашната цена на старият модел.Гледам ,че предлагат блутут обд адаптер и изрично ги попитах дали работи с друг такъв и ми отговориха,че няма проблем.Единственият му недостатък е,че не се предлага цифров тунер. Между другото устройството е съвместимо с радар детектор валентин1 и информацията се показва на дисплея.Огромният + на устройството е,че радио, DVD, CD, USB , Bluetooth, NAVI всичко се изпълнява в рамките на Android платформата!
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1012546
http://www.youtube.com/watch?v=sd4JxfB7ODM
https://avinusa.com/bmw-e46-full-androi ... ystem.html
Устройството ще е с Андроид 4.2.Мултитъч дисплей с резолюция 1200x600 и друядрен процесор 1гб рам.Устройството ще струва 890долара.Беше ми направена и оферта ако го поръчам сега,ще ми бъде таксувано по сегашната цена на старият модел.Гледам ,че предлагат блутут обд адаптер и изрично ги попитах дали работи с друг такъв и ми отговориха,че няма проблем.Единственият му недостатък е,че не се предлага цифров тунер. Между другото устройството е съвместимо с радар детектор валентин1 и информацията се показва на дисплея.Огромният + на устройството е,че радио, DVD, CD, USB , Bluetooth, NAVI всичко се изпълнява в рамките на Android платформата!
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1012546
http://www.youtube.com/watch?v=sd4JxfB7ODM

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
И ся ко прайм?Ше пишем или ше се черпиме?
Някой с подобен проблем като мен,да сподели как го разрешил?Показва го на всички функции с видео,ако се пусе от под меню няма проблем,но ако натисна директно тв функция или сложа диск и се появява тоя шит.

Някой с подобен проблем като мен,да сподели как го разрешил?Показва го на всички функции с видео,ако се пусе от под меню няма проблем,но ако натисна директно тв функция или сложа диск и се появява тоя шит.