Демпферна шайба - проверявайте

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 12 Фев 2009, 12:12

Ами значи когато свалях отпред перката с дифузьора да си сменя ремъка и ролките...я пипах от видимата страна и е метална,4ерна явно е сменяна с такава втора ръка,защото пише на нея BMW 320d e46 с маркер,все едно е автоморга взета...та от видима 4аст е метална отзад като я барам пак е метална...каде се вижда тази гумената 4аст при вас...??Без да е свалена ролката вижда ли се тази гумената част?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 12 Фев 2009, 12:25

А Пламене...колкото до вибрациите,моите доста намаляха,когато смених обтяжното армотесьорче....нз ти дали си го сменял,но пробвай с него!!! ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 12 Фев 2009, 14:22

И него май ще сменям обаче аз разглобих едно от ТДС и вътре има само една пружинка май не е никакво амотрисъорче :D Иначе за другия колега гумета част е отпреде между двете железни кадето върви ремъка и кадето се стяга с болта то като го пипнеш е гума ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sashko*** » 12 Фев 2009, 18:35

plamen_hh написа:И него май ще сменям обаче аз разглобих едно от ТДС и вътре има само една пружинка май не е никакво амотрисъорче :D Иначе за другия колега гумета част е отпреде между двете железни кадето върви ремъка и кадето се стяга с болта то като го пипнеш е гума ;)
Пружина е , аз съм разглобявал точнo от 320d
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 12 Фев 2009, 22:58

Тогава от какво ще е така лошо да играе тая шайба нещо я напъва :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 12 Фев 2009, 23:02

Не то по принцип постоянно я напъва ремъка....но това,че е пружина нищо не решава...не е вечна...просто тя омеква и вече не упражнява такава сила като новата... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d
Мечтае да кара: самолет

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 25 Фев 2009, 20:57

мом4ета ас сам новобранец вав марката но от скоро имам и аз бмв 46 та при палене студено на топло се присвирва не6то като ремук та след катопро4етох за тая шаиба мисля4е и моито 6те има този проблем или шаиба или този амортосиор мерси ви за инфото много утре 6те проверя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с

Мнение от Sergo » 26 Фев 2009, 8:38

bojky написа:А Пламене...колкото до вибрациите,моите доста намаляха,когато смених обтяжното армотесьорче....нз ти дали си го сменял,но пробвай с него!!! ;)

Здравей, а това обтяжно амотрисьорче толкова големи вибрации ли поражда. Аз имам съмнения в тампоните ( ако не е демпфера да се надявам) но виждам че и амортосиорчето се обажда като паля колката сутрин. Възможно ли е вибрациите да са само от амортисьорчето?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 28 Фев 2009, 19:13

Относно амортисиорчето и вибрациите: днес махнах ремаците от шайбата и я палнах без ремаци(и естествено амортисиорчето не играе никаква роля),-колата продължи да се тресе като зил.

Сега относно моят проблемм:коалта се тресе като зил,-шайбата е здрава без закъсано или зацепено , тампоните на двг изглеждат да са добре. Когато гася двигателя освен разтрисането се чува и едно изскърцване. Когато повторя процедурата без ремаците пак се разртриса обаче не изсвирва.

Дали шайбата е за смяна?Тя има един луфт между двете и съставни шайби,-като бутна с отверката и напана леко и те се раздалечават,-но после се връщат?

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 05 Мар 2009, 22:46

И аз да се включа в групата. Вчера се скъса и моята, добре че поне ремъка остана на място, за да мога да я придвижа. Оказа се, че вече е сменяна веднъж. Ако съдя по датата на производство след 2006 година. Оригиналната е производство на Кортеко и я взех на цена около 300 лв, незнам колко е точно защото си купих и всички ролки, обтегачи и ремъците.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004

Мнение от Chichebiev » 08 Мар 2009, 16:51

Здравейте, днес и мен ме сполетя този проблем с тази шайба, като запалих и започна да се чува виене на охлабен ремък като дадеш газ и изчезва. Когато отворих капака се виждаше как е изпаднала на срани.

Та къжете къде да я закарам в София (Люлин) и от къде да си купя тази шайба? И какво друго се сменя освен шайбата?

п.с.Като цяло май съм разочарован от тези Е46, старата ми Е36 Coupe 320i 91g. не ме е оставяла никога а е на една камара години.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Апр 2009, 9:26

Някой има ли впечатление от марките Ханспрайс и Мило? Стават ли поне малко, боклуци би са или са пълни боклуци?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от brabusbg » 22 Апр 2009, 10:24

Нека споделя с вас и на мен какво се случи:
Още като си купих колата на втория месец скъса ремък. ОК - смениха ми го, след около 2-3 месеца отново го скъса, пак смяна! След още 2-3 месеца отново го скъса - през целия този период съм сменил шайбата на водната помпа, амортисьорчето, успокоителя, обтяжните ролки. Депферната шайба е сменена от първия собственик.
Та в крайна сметка и каквото и да сменях ремъка се късаша - през цялото това време винаги пресвирваше в ниски обороти.
Последно от два сервиза във Варна ми казаха че трябва да си сменя и демпферната шайба при условие че е здрава. причината за това била че гумата и била твърда и не обирала вибрациите - наистина ремъка сериозно се мяткаше точно в участъка обаче преди демпфера, което за мен беше нелогично да е от него. през цялото това време колата ми беше страшно шумна , със сериозни вибрации, тракаше от някъде - абе бях се побъркал.
Вкрайна сметка с мой приятел - който си е майстор но просто не е във Варна при мен разглобихме всички и се оказа че амортисьорчето почти не обтяга ремъка. И.. какво направихме - оригиналния ремък е с дължина 2030, сложихме ремък 2020 и... колата ми се промени тотално, просто се качих на нова кола, нито вибрации, нито скърцане - просто.... все едно карах нова кола.
Не знам защо се е получило така и трябваше да сложа по къс ремък от оригиналния.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Re:

Мнение от nedkoo » 27 Окт 2009, 16:19

[quote="V-max"]при мен пък тази шайба просто падна в движение , добре , че беше с 20км/ч и точно паркирах , та си останах паркиран в центъра на Варна :mhihi: :mhihi: Та една проверка никога няма да навреди :P Колега и на мен се слу4и това ама в центара на Париж спирам на сфетофара и се 4ува нещо как колата роди :ranting: Та да ви питам от бензинка Е46 става ли на дизелова Е46 тази демпферна шайба :cry: :help: :help: :help: :banghead:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Демпферна шайба - проверявайте

Мнение от Dimitroff » 27 Окт 2009, 17:46

Към колегата stilko - аз с едни Кортего-та какъв го ядох...иде реч за тампони на мотора!!
Ами, че то това не е гума, баси!!
Твърдиии, твърдииии...още като извадих кутията и майстора ми вика - ше има ядове с Кортего-от сега ти казвам!!
Имаше ядове - чак облегалките за главата се тресяха леко от вибрацийте - рекламация и нови от V-max оригинални - заспа работата!!
Та...имай си едно на ум с това Кортего... :confused:

ПредишнаСледваща

Назад към E46