Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i
ilia1984 написа:Някой карали с brc sequent 24 с инжектори apache? Имали доволни от тази уредба?Да попитам някой знае ли колко са времената на Бензиновите инжектори на М43TU и дали rail apache които за 3 ома ще станат за този двигател ?
Монтирах BRC Sequent 24 BRC инжектори в BRC-Пловдив минах вече 200 км. на бензин ми харчеше 10 на сто градско сега вече е 12,5 отива към 13 и това без климатик ! Според мен това е висок разход някой слагал ли е BRC Sequent 24 на М43TU и колко му е разхода ? На какво може да се дължи този висок разход на газ

Здрасти колега разхода е толкова и аз съм със същата газова уредба Brc Sequent 24 ,градско 12 извън града 8,5 а да попитам светва ли ти чека че при мене дава грешка 171 ако някой знае нещо по въпроса нека помогне.Мерси
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Слагах скоро на едно 318 газ и по спомен след 1000км като дойде да го погледна, разхода който ми казаха е 8,5-9 извън градско и 12-13 чисто градско
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
joro3230 написа:Здрасти колега разхода е толкова и аз съм със същата газова уредба Brc Sequent 24 ,градско 12 извън града 8,5 а да попитам светва ли ти чека че при мене дава грешка 171 ако някой знае нещо по въпроса нека помогне.Мерси
Колеги този разход е висок при градско 10 бензин на газ трябва да е 11-12 не повече при система Sequent 24 ! И аз се чудя защо е толкова висок разхода ако сега ми дава градско 12,5 газ на 100км то лятото с пуснат климатик ще стане 14 ! И зимата там някаде ще стигне което вече е прекалено висок разход ! Явно нещо бг монтажници бъркат но не знам какво! Иначе изпаритя е Genius 1200 инжектори BRC 2 ома колата се държи добре ускорява както на бензин превключва си нормално на газ без тресене не се усеща кога превключва и т.н само разхода ми се струва висок и се чудя дали да я донасроят !
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
ilia1984 написа:Колеги този разход е висок при градско 10 бензин на газ трябва да е 11-12 не повече при система Sequent 24 ! И аз се чудя защо е толкова висок разхода ако сега ми дава градско 12,5 газ на 100км то лятото с пуснат климатик ще стане 14 ! И зимата там някаде ще стигне което вече е прекалено висок разход ! Явно нещо бг монтажници бъркат но не знам какво! Иначе изпаритя е Genius 1200 инжектори BRC 2 ома колата се държи добре ускорява както на бензин превключва си нормално на газ без тресене не се усеща кога превключва и т.н само разхода ми се струва висок и се чудя дали да я донасроят !
Sequent-та не е нещо кой знае какво че чак пък чудеса да се случват с разхода.
20% по-висок разход си е напълно приемлив, за тази стара като идеи система която дори няма мап за вакума в смукателите.
Аз си чудя и как са ти я настоили от първия път, защото при секуента обикновенно се посещава сервиза няколко пъти.
Общо взето само инжекторите от цялата система си заслужават цената според мен.
Имам кабела и софта за всички системи на БРЦ ако искаш пиши едно ЛС за да ти я погледна как работи.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Някъде по темите за газифициране имаше един колега където беше сложил инжектори за 1800сс на м43б19 и беше споделил, че с това разхода му на газ е паднал на 10/100 градско ... все пак, ако е за придвижване не е лош вариянт, нали идеята на газта е икономия така поне разходите са още по ниски. Споделете бензиновите помпи при включване на инжекциона, продължават ли да ви въртят горивото в резервоара или се изключват с цел да не горят...
Последна промяна spower на 29 Май 2012, 11:23, променена общо 1 път
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
meraklia_pz написа:Аз изминах около 12к километра на газ с Lovato съм и ми струваше 980 лева. сложих го февруари месец. Бутилката ми е 40 литра и събира 32 литра, зареждал съм само от Лукойл. Първоначално сложих дюзи за 1.9 мотор и ми гореше около 11-12 градско, смених ги за 1.8 мотор и ми падна на около 10 градско, за Извън града нормално каране съм падал на 7.8, но това е при много галене на педала иначе нормално ми е около 8.5-9/100 л. това при скорост 90-120км - това е при условие си карам и не искам никой да е пред мен, изпредварвам доста често. Иначе вчера при ръчка 130-160км/ч ми даде разход 10.4 Филтъра беше се запушил с графит, даже и тръбичката преди него на около 10 000 км, изчистих го само и това е без проблем. Много зависи и е много индивидуално относно газовото, лично аз го сложих още преди да регистрирам колата. За 10 000 км и вече парите за него са избити и карам на половин цена. Не мога да говора за техническите характеристики на цилиндри, бутала свещи и т.н. и тяхното износване, но да не се заблуждаваме, че и горивата са с хубаво качество, така че ако караш с боклук, то поне да бъде по-евтиният. Това разбира се и лично мнение и не ангажирам никой с него. Аз лично съм доволен и за мен това е най-добрият и алтернативен начин за нашите условия. Поздрави
В тази тема съм го чел ето го и мнението

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Добре, има ли смисъл в крайна сметка ....
и аз съм с 318 м43 - с скорост 100-110 магистрала Софиа-Бургас-София по колонка е 5.9 - около 15 ст /км (бензин, карано на темпомат)
ако гори 8.6 газ с същата скорост - 10.5 ст / км
Дали има смисъл цялата хамалогия . Прости сметки показват, че след 30 000 км извънградско (спестени 1350 лв.) - колкото горе долу излиза един читав инжекцион БРЦ с читави инжектори, които да изкарат 100 000 км (така рекламират уж ...)
Колко е разхода на другите колеги с ГИ на този мотор, само съм чувал че горели по 7 извънградско, но досега никои не е потвърдил.
Да , по евтино е , но дали има смисъл от всичките тези ходове....
и аз съм с 318 м43 - с скорост 100-110 магистрала Софиа-Бургас-София по колонка е 5.9 - около 15 ст /км (бензин, карано на темпомат)
Дали има смисъл цялата хамалогия . Прости сметки показват, че след 30 000 км извънградско (спестени 1350 лв.) - колкото горе долу излиза един читав инжекцион БРЦ с читави инжектори, които да изкарат 100 000 км (така рекламират уж ...)
Колко е разхода на другите колеги с ГИ на този мотор, само съм чувал че горели по 7 извънградско, но досега никои не е потвърдил.
- nikolay.peshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60
Да докладвам малко данни за разхода след наблюденията ми.
Имам около 3000км навъртяни откакто съм на газ.
В града (София) разход над 10л. на 100км. засега не съм имал. Може да е от условията, в които карам - до работа и обратно (около 5-6 км, колата кара 1-2км на бензин) и вечерта същото се повтаря. Като цяло повече 10-15 мин. задръствания не се връзват. Средно за една седмица из града около 100км. Всяка събота и неделя извън града - разход около 8-8.5л на 100км скорост 130-140км/ч. и чести изпреварвания.
В града (София) разход над 10л. на 100км. засега не съм имал. Може да е от условията, в които карам - до работа и обратно (около 5-6 км, колата кара 1-2км на бензин) и вечерта същото се повтаря. Като цяло повече 10-15 мин. задръствания не се връзват. Средно за една седмица из града около 100км. Всяка събота и неделя извън града - разход около 8-8.5л на 100км скорост 130-140км/ч. и чести изпреварвания.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
nikolay.peshev написа:Да докладвам малко данни за разхода след наблюденията ми.
Колега стига сте писали глупости четете малко! аз като минавам 4-5 км градско сигурно ми харчи 5 на 100 газ

Е това вече трябва да е в раздел майтапиveskot написа:Добре, има ли смисъл в крайна сметка ....

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Изънградско 38,8л.газ/412км. =9,4л./100км. Като включва: 2 човека и багаж; гр.Чирпан, прохода-Каваклийка, Казанлък-София (подбалканският път) и малко градско (3 дена в София). С леко спазване на ограниченията и скорост 100-110, рядко 130-140. Т.е. не съм галил педала на газта!
Този преход е за 4-те почивни дни. Колата не е била в постоянна работна температура за тези километри.

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Да, и аз имах такъв преход през празниците и мойте числа излизат същите.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Последно засичане след 800км на газ
Пловдив ЕКО газ гръцка !
градско 12 на сто газ
смесено 10 на сто газ 60/40
за мен все още е висок разхода но за българските условия 12 на сто газ е добро постижение с оглед на качеството на горивото в България ! Вчера поисках сертификат от ОМВ за техният "макс моушъл" 100 след дълго лутане ми показаха едно доста размазано копие на сертификат за гориво издаден от неизвесна фирма в България нямаше и помен от австрийски сертификати

Пловдив ЕКО газ гръцка !
градско 12 на сто газ
смесено 10 на сто газ 60/40
за мен все още е висок разхода но за българските условия 12 на сто газ е добро постижение с оглед на качеството на горивото в България ! Вчера поисках сертификат от ОМВ за техният "макс моушъл" 100 след дълго лутане ми показаха едно доста размазано копие на сертификат за гориво издаден от неизвесна фирма в България нямаше и помен от австрийски сертификати

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Ако карате на година над 30000км. си заслужава ГИ,а тия които карат по 10-15000км.не си заслужава!!!И тия коментари от рода "Сложих си газова и разхода ми падна сравнение със бензина" и "На газ ми гори 6-7л/100"Може да кандидаствате за рекордите на гинес 

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
shark1986 написа:Ако карате на година над 30000км. си заслужава ГИ,а тия които карат по 10-15000км.не си заслужава!!!И тия коментари от рода "Сложих си газова и разхода ми падна сравнение със бензина" и "На газ ми гори 6-7л/100"Може да кандидаствате за рекордите на гинес
странно ,но факт аз съм с е36ца м43 ,и градския разход на газ ми е по нисък от този на бензин(НО ,има едно НО,което се изразява в това ,че колата докато мине 30 градуса се кара на бенз и е нормално да ти е по нисък разхода на газ от този само набензин,но никой не си смята изгорения бензин за 1-2-3км,извън градско е същия като бензин

пс; а разход от 5,9ако колегата ми го докаже на м43б18 на е46 получава една нетъркаляща се бутилка лично от мен

Добре, има ли смисъл в крайна сметка ....
за това изказване говоря,имам 2ма колелеги с е46ци едната е дизел 136кс,другата фейс 150кс команрейл,еми заедно пътуваме и феслифтовата със 120км средна скорост се орорва с този разход 5,9л иначе по борд го докарва 5 5,4 ама реалността е друга