Опит за кражба.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Опит за кражба.
Любопитно ми е, при липса на патрон, как ще се отключи ако релетата за централното откажат (май е често срещан проблем -> виж тема)?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
1. Всъщност е доста рядко срещан проблем
2. Има достъп през багажника.
3. Мисля, че при задържан бутон на ключа за отключване дори и да не отключи - ще свали стъклото, за да се отключи през ръчката.
4. ... обаждаш се на приятел да разреши проблема

2. Има достъп през багажника.
3. Мисля, че при задържан бутон на ключа за отключване дори и да не отключи - ще свали стъклото, за да се отключи през ръчката.
4. ... обаждаш се на приятел да разреши проблема

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Тези дни си сложих аларма с пейджър за всичките състояния на колата, обемни датчици вътре и стабилно имобилайзерче. Освен това допълнително мотивирах крадците като не си поднових каското
Сега чакаме да видим к'ва ше я бъде.
Тя по принцип си седи в гараж..... Ще е голям смях ако ми я откраднат

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
sub_eleven написа:Тези дни си сложих аларма с пейджър за всичките състояния на колата, обемни датчици вътре и стабилно имобилайзерче. Освен това допълнително мотивирах крадците като не си поднових каскотоСега чакаме да видим к'ва ше я бъде.
А вариянта да ти заглушат сигнала на пейджъра, вече се продават мн такива устройства ........... ?!
Чувал съм, че от гараж най лесно се крадът - никой не ги безпокой!!!
И все пак искрено се надявам да не се стига до кражба!

- sub_eleven
- ентусиаст
-
armagedon01 написа:А вариянта да ти заглушат сигнала на пейджъра, вече се продават мн такива устройства ........... ?!
Чувал съм, че от гараж най лесно се крадът - никой не ги безпокой!!!
И все пак искрено се надявам да не се стига до кражба!
по принцип могат, но при мен пейджъра следи също дали има обхват - ще сигнализира, че е загубил.....а гаражът ми има СОТ, така че няма да са необезпокоени. Аз по-скоро го правих това за когато съм я оставил някъде навън в близост до мен.
Принципно не се правя на тарикат - ясно ми е, че с каско е по-добре, ясно ми е, че могат да я гепнат въпреки всичко, но си е криза, а това е една от антикризисните ми мерки

а една кола по-малко си е още по-антикризисно....

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
[/quote]
по принцип могат, но при мен пейджъра следи също дали има обхват - ще сигнализира, че е загубил.....а гаражът ми има СОТ, така че няма да са необезпокоени. Аз по-скоро го правих това за когато съм я оставил някъде навън в близост до мен.
Принципно не се правя на тарикат - ясно ми е, че с каско е по-добре, ясно ми е, че могат да я гепнат въпреки всичко, но си е криза, а това е една от антикризисните ми мерки
това в кръга на шегата...[/quote]
Не знаех, че има и такава опция при загуба на обхват
А то щом гаражът има и СОТ верно си е в пъти по трудно
Като цяло подкрепям антикризисните ти мерки

Не знаех, че има и такава опция при загуба на обхват

А то щом гаражът има и СОТ верно си е в пъти по трудно

Като цяло подкрепям антикризисните ти мерки

- sub_eleven
- ентусиаст
-
armagedon01 написа:Като цяло подкрепям антикризисните ти мерки
някой ден като осъмна без кола или пък като не си я намеря на някой паркинг и ми остане само пейджъра за спомен, пак ще си говорим

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Миналата седмица са думнали една 1чка от платен
паркинг с пазач,бариера,аларми и всякви други...
Колата е била застрахована ....
паркинг с пазач,бариера,аларми и всякви други...
Колата е била застрахована ....

от свинята лебед не става...
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Абе хора в Сф още ли се краде?Аз мислех като ида към столицата да се домъкна с печката ама като ви слушам така и ме отказвате нещо 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Да бе, ужас, то и аз другия месец като се прибера, мисля да отскоча до София при едни приятели ама......дано има платен паркинг някъде близо там, иначе ще ме е шубе.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
makaveli316 написа:Да бе, ужас, то и аз другия месец като се прибера, мисля да отскоча до София при едни приятели ама......дано има платен паркинг някъде близо там, иначе ще ме е шубе.
Те повечето са платени вече

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
Аре, и аз да се оплача...
В 4:30 през нощта онази вечер ми звъни телефона - някаква мацка от Първо РПУ: "Разбили са ви колата и са хванали извършителите! Моля слезте долу при колегите!"
Слизам аз долу и гледам на един келеш са му сложили гривните и няколко ченгета до него. Като отидох до колата видях, че 2 прозореца са счупени - предния ляв и задния десен при багажника от страната на акумулатора (понеже е комби). Първо си помислих, че са искали да ми крадат касата с усилвателя... но не можех да разбера още какво липсва, понеже не трябваше да пипам докато криминална полиция не си свърши работата. Впоследствие хванаха и втория извършител. Единият преди по-малко от месец бил излязъл от затвора.
След като си свършиха работата по колата отворих да гледам щетите - разбита малката жабка до волана и свободно висящ кабел, минусовата клема на акумулатора изключена. Включих клемата и вкарвам ключа да паля - таблото светва, всичко ОК и като завъртам да паля - ку*. Стартера въобще не върти. Стана ми ясно, че нещо липсва (колата е 320d - 150 к.с.). И така до 8 часа сутринта полицаите от криминална полиция обходиха целия район, сантиметър по сантиметър и по едно време единия от бакшишите, които бяха хванали за свидетели дойде и ми вика: "Ходи там да видиш някакъв електронен блок намериха, на него пише БМВ." Отивам аз при полицаите и им ги питам какво става и те ми казват, че това може да не е от мойта кола, а да си е тяхно, с което палят откраднати коли. А аз съм почти убеден, че е моя. След разговор по телефона с колегата Dimitroff стана ясно, че това е EWS модула, който взеха за веществено доказателство и сега направо ми се реве, защото чак след делото ЕВЕНТУАЛНО могат да ми го върнат!
Кажете ми какво мога да направя? Има ли някой, който препрограмира EWS модули? 

В 4:30 през нощта онази вечер ми звъни телефона - някаква мацка от Първо РПУ: "Разбили са ви колата и са хванали извършителите! Моля слезте долу при колегите!"
Слизам аз долу и гледам на един келеш са му сложили гривните и няколко ченгета до него. Като отидох до колата видях, че 2 прозореца са счупени - предния ляв и задния десен при багажника от страната на акумулатора (понеже е комби). Първо си помислих, че са искали да ми крадат касата с усилвателя... но не можех да разбера още какво липсва, понеже не трябваше да пипам докато криминална полиция не си свърши работата. Впоследствие хванаха и втория извършител. Единият преди по-малко от месец бил излязъл от затвора.
След като си свършиха работата по колата отворих да гледам щетите - разбита малката жабка до волана и свободно висящ кабел, минусовата клема на акумулатора изключена. Включих клемата и вкарвам ключа да паля - таблото светва, всичко ОК и като завъртам да паля - ку*. Стартера въобще не върти. Стана ми ясно, че нещо липсва (колата е 320d - 150 к.с.). И така до 8 часа сутринта полицаите от криминална полиция обходиха целия район, сантиметър по сантиметър и по едно време единия от бакшишите, които бяха хванали за свидетели дойде и ми вика: "Ходи там да видиш някакъв електронен блок намериха, на него пише БМВ." Отивам аз при полицаите и им ги питам какво става и те ми казват, че това може да не е от мойта кола, а да си е тяхно, с което палят откраднати коли. А аз съм почти убеден, че е моя. След разговор по телефона с колегата Dimitroff стана ясно, че това е EWS модула, който взеха за веществено доказателство и сега направо ми се реве, защото чак след делото ЕВЕНТУАЛНО могат да ми го върнат!