Смяна на масло в автоматична кутия????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на масло в автоматична кутия????
Трябва ли и на какви километри се сменя маслото в автоматичната кутия на е46 318 143 коня фейслифта?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
принципно на кутиите пише на едни лепенки, че не се сменя маслото ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Най- общото мнение по "тукашните" форуми е че ако решиш да го сменяш на своя глава ( тъй като е Lifetime) е добре да го смениш преди 100 000 км иначе е много вероятно веднага след смяната да имаш проблеми с трансмисията и по добре да си караш както е.Аз имам още около 30 000 км до тази граница и макар да съм изчел доста неща по темата все още не съм решил дали ще го сменям.С две думи май няма еднозначен отговор...
I used to be schizophrenic, but we're ok now!!!
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
ако го смениш с оригиналното не виждам проблеми
от видни автомат фенове знам . че всички си го сменят на 80-100 хилки независимо от колата . И на мойта ръчна кутия пишеше лайфтайм ама като го смених определено се подобриха нещата...

- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Къде го смени и колко струва?
Sharo: на твойта транзмисия по различно ли стоят нещата, сменял ли си масло?
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
не пак не се сменяLino_Velev написа:Къде го смени и колко струва?
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Аз питах във Вари и ми казаха че се сменяло според тях на около 60 -70 000 и за работа взимат 80лв а самото масло филтър и гарнитура било незнам си колко и всичко излизало около 450 лв.
Самото масло до колкото помня беше 38лв/л и май беше 11л в кутията(във Вари казаха че не знаят и трябва да проверят ама не ги чаках) което ако е така цената ще отиде към 500 лв май.
И като им казах, че на моята, която е на 117000 не е сменяно никога ми казаха идвай да го сменяме и не споменаха че може да има проблем, но аз за сега не съм се засилил.
А да все пак да кажа аз съм 2004 320Д автомат. Незнам точния модел на кутията.
Самото масло до колкото помня беше 38лв/л и май беше 11л в кутията(във Вари казаха че не знаят и трябва да проверят ама не ги чаках) което ако е така цената ще отиде към 500 лв май.
И като им казах, че на моята, която е на 117000 не е сменяно никога ми казаха идвай да го сменяме и не споменаха че може да има проблем, но аз за сега не съм се засилил.
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
Lino_Velev написа:Аз питах във Вари и ми казаха че се сменяло според тях на около 60 -70 000 и за работа взимат 80лв а самото масло филтър и гарнитура било незнам си колко и всичко излизало около 450 лв.
Тука препоръчват да се сменя на 100к мили. Старата ми е36 беше автомат и беше на 188к мили и никога не бях сменял маслото.
Само разбери със сигурност колко литра събира трансмисията,
защото доколкото знам на автомата е 9л.

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2