Проблем с новата ми кола :(
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Проблем с новата ми кола :(
Здравейте,
От скоро се сдобих с Е46 320Д 99 136 коня
Карал съм преди това голф тди 110 коня 2001, микра 1.5 дци.. и какви ли не дизели но такова чудо не !
Предполагам имам проблем с колата защото дори на първа.... докато се включи турбото, колата едвам едвам върви ! На втора изобще не ще да поеме... Включи ли турбото нещата коренно се променят и колата наистина си върви нормално... но ме притеснява!
Та въпроса....
Така ли е при всички с такива двигатели.... или просто имам проблем!
Ходих на диагностика и ми казаха че всичко е ок... но аз твърдо не вярвам че това е възможно да е толкова зле докато включи това турбо. Колата започва да върви едвам след 2000 оборота.
От скоро се сдобих с Е46 320Д 99 136 коня
Карал съм преди това голф тди 110 коня 2001, микра 1.5 дци.. и какви ли не дизели но такова чудо не !
Предполагам имам проблем с колата защото дори на първа.... докато се включи турбото, колата едвам едвам върви ! На втора изобще не ще да поеме... Включи ли турбото нещата коренно се променят и колата наистина си върви нормално... но ме притеснява!
Та въпроса....

Така ли е при всички с такива двигатели.... или просто имам проблем!
Ходих на диагностика и ми казаха че всичко е ок... но аз твърдо не вярвам че това е възможно да е толкова зле докато включи това турбо. Колата започва да върви едвам след 2000 оборота.
- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
не се коси, няма пробалем, вкарвай го в обороти и ще е наред.
при мен турбото се включва на 1700 оборота.
при мен турбото се включва на 1700 оборота.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
е не .... докато се включи турбото, колата имам чувството че се карат тези 136 коня, кой да я дърпа !
Просто е невъзможно да е толкова зле !
Все пак прегледах доста теми във форума... и другата седмица отивам за нов катализатор, да изчиста АГР-то, да сменя клапана за регулиране на турбото... ако не ги мързи да ми сменят и демферната шайба.... и ако не се оправи.... да знаете че се продава
! Много е лачена 

Все пак прегледах доста теми във форума... и другата седмица отивам за нов катализатор, да изчиста АГР-то, да сменя клапана за регулиране на турбото... ако не ги мързи да ми сменят и демферната шайба.... и ако не се оправи.... да знаете че се продава

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
Re: Ïðîáëåì ñ íîâàòà ìè êîëà :(
mili4uk написа:Çäðàâåéòå,
Îò ñêîðî ñå ñäîáèõ ñ Å46 320Ä 99 136 êîíÿ
Êàðàë ñúì ïðåäè òîâà ãîëô òäè 110 êîíÿ 2001, ìèêðà 1.5 äöè.. è êàêâè ëè íå äèçåëè íî òàêîâà ÷óäî íå !
Ïðåäïîëàãàì èìàì ïðîáëåì ñ êîëàòà çàùîòî äîðè íà ïúðâà.... äîêàòî ñå âêëþ÷è òóðáîòî, êîëàòà åäâàì åäâàì âúðâè ! Íà âòîðà èçîáùå íå ùå äà ïîåìå... Âêëþ÷è ëè òóðáîòî íåùàòà êîðåííî ñå ïðîìåíÿò è êîëàòà íàèñòèíà ñè âúðâè íîðìàëíî... íî ìå ïðèòåñíÿâà!
Òà âúïðîñà....
Òàêà ëè å ïðè âñè÷êè ñ òàêèâà äâèãàòåëè.... èëè ïðîñòî èìàì ïðîáëåì!
Õîäèõ íà äèàãíîñòèêà è ìè êàçàõà ÷å âñè÷êî å îê... íî àç òâúðäî íå âÿðâàì ÷å òîâà å âúçìîæíî äà å òîëêîâà çëå äîêàòî âêëþ÷è òîâà òóðáî. Êîëàòà çàïî÷âà äà âúðâè åäâàì ñëåä 2000 îáîðîòà.
Èìàì ÷èñòî íîâ äåáèòîìåð,îáàäè ñå

0896633007
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
V-max написа:виж и дебитомера, той ги праи такива поразии![]()
Бях на диагностика.... гледаха и дебитомера и казаха че работи идеално ! Разбира се на място.. незнам дали има разлика колата като се движи или не ....
Другото което забелязвам е че колата върви нормално от 2000 оборота до към 4000... след това пак глъхне на някъде... но това по-скоро го приемам за нормално...
Преди да я взема... всички ми я хвалеха (не точно тази а принципно модела) колко много вървял...
Истината е че трябва да направя едно кръгче с някоя друга... за да видия в крайна сметка дали в моята е проблема или принципно са така...
Давам за пример Голф 1.9 TDI
Може да е 110 коня... но на ниски обороти (преди турбото) вървеше не 2 пъти... а 5 пъти повече.. и нямаше глъхнене

Незнам... първи впечатления от E46... за съжеление лоши.. дано се оправят нещата !
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Виж катализаторите, като работи колата и форсираш леко дали излизат свободно газовете, въздушния филтър сигурно вече си го сменил. По принцип не трябва да е толкова куца, ако не откриеш иди във "Вари2000" на ботевтрадско там поне и друг път са виждали такива коли.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
kopchev написа:Ми ако си от софия ела да тестваш мойте и да видиш дали е същото.
Много ще съм ти благодарен... пиши ми на ЛС едно телефонче.... и ако ти е удобно след 18.00

- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Просто виж като някой я форси дали газовете излизат на силна струя, като от прахосмукачка , понеже ауспуха е кривнат надолу обикновено дига прахоляк от земята. На един познат му беше запушен катализатора и отзад едва издишаше на пресекулки, има голяма разлика.
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колега и мойто май има някакви проблеми с вървежа, другата седмица сигурно ще го карам на сервиз да видат как е положението, но още от самото начало нещо се не ми стигаше !!! Има някаква тромавост, в ниските няма никой, във високите и там няма никой ( все пак е дизел ) и има някаква междинна зона между 2000- 4000 оборота където що годе бива , ама е далече от това, което ми се иска!! Дано да има някакъв проблем та да се оправи и да почне да върви повече !! Некой с 325 TDS ще ме оглозга ( стига да е читав ). И примерно при потдържане на постоянна скорост, колата ми прикецва , получава се някакво много неприятно биене
!!! Струва ми се, че бавно развърта турбото, примерно от 1-ва, като вкарам 2-ра и дам газ се получава един престой преди да се усети да закачи .... 

- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
Колега,сигърен съм,че имаш проблем................Търбо да,ама и репди тва си върви много добре колата.Виж за нагар във всмукателните колектори!!!
Expect The Unexpected & Everything Is Possible
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2