Проблем с ПАЛЕНЕ , ПОМОЩ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw e46 320d

Проблем с ПАЛЕНЕ , ПОМОЩ

Мнение от outllaw » 14 Юни 2013, 16:37

Здравейте колеги , искам да се обърна към вас за малко информация имам следния проблем - ще започна от начало , ( колата е 320д 150кс фейслифт 2003 -та година )

До сега съм нямал такъв проблем , преди 1 седмица ми се развали турбото за 2-ри път в рамките на 1 месец както и да е, рециклирах го и дойде време да го слагам отидах при майстора при който си правя колата от 1 година уж е приятел на наще тва онва , сложи ми турбото той отивам да си взимам колата аз , тръгвам да въртя ключа само се чува един звук от сорта на " цък-цък '' връщам ключа пак запалвам пак ''цък - цък '' пак върнах ключа от 3-тия път запали и той вика ее стартера май е заминал ( много странно) тъй като никога не ми е правила такъв проблем дори и някакъв симптом да е показвала колата , точно след като ми смени турбото и започна да го прави това мисля че са бъзикнали нещо и незнам какво е то , тръгвам аз правя 2-3 обиколки в горната улица звъннаха ми по телефона и викам чакай ще загася за да говоря , след което свърших разговора тръгвам да паля въртя 1път 2 пъти 3 пъти ... 10 пъти неиска да пали само се чува звука (цък -цък ) извиках го да дойде да ми помогне , дойде той бутнахме колата запали обаче като я загаси неиска да запали от самосебе си само с бутане ставаше , вкарахме я пак в сервиза първо вика стартера отвори уж колата обажда ми се , вика еми не е стартер май някакъв си ( ЕЛ . МОТОР) звъни ми днеска вика ми немога да я оправя колата незнам какво е 2 дена се мъча , и много подозирам че нещо са направили и сега незнаят какво е то и немогат да го оправят " МОЛЯ ЗА ПОМОЩ " ? не ми се случва за 1ви път , бях дал да ми сменят носачи взимам я с сменени носачи гледам блокажите не работят лампичката свети ... ит.н , МОЛЯ ПОМОЩ ОТНОСТНО ПАЛЕНЕТО , ХОРА КОИТО ИМАТ ИДЕЙ ИЛИ СА ИМАЛИ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ НЕ САМО ПРАЗНИ ОТГОВОРИ . БЛАГОДАРЯ !!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Re: Проблем с ПАЛЕНЕ , ПОМОЩ

Мнение от tosh » 14 Юни 2013, 16:58

Това цъкане се получава когато акумулатора е слаб. Има защита която не позволява стартера да върти при слаб акумулатор. Зареди го или си купи нов ако този е заминал и си готов. За проба може да накараш някой да ти даде ток и ако запали 100% е това. Успех!
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Юни 2013, 17:38

Колега, вижте какво се случва с напрежението на колата, когато въртите стартера. Ако падне да кажем до 9.5В значи акумулатора трябва да се зареди или смени. Но състоянието на акумулатора най-добре се проверява със специализиран тестер. Ако според тестера е в изправност, трябва да се видят клемите на акумулатора за оксидация. Също така трябва да се види състоянието на кабелната обувка на проводника, който захранва стартера- ако е силно замърърсена, трябва да се обезмасли. Трябва да се провери и масата на двигателя. След всичките тези проверки, ако напрежението не се променя при опит за запалване, трябва да се провери стартера. Щом се чува ЦЪК значи шалтера работи, но не може да се завърти ротора. Това може да се дължи на износени или блокирали четки, замърсен или износен колектор, нагоряли контактни пластини в шалтера.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 14 Юни 2013, 17:46

Когато въртиш ключа и цъка така - таблото мига ли? Ако мига - акумулатора е фитка. Виж дали не са ти го подменили...
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от outllaw » 14 Юни 2013, 23:55

Здравейте , забравхи да спомена че майстора провери акумулатора с някаква мания и каза че не е от него , като завъртя ключа всичко по таблото свети като по нормално се едно нямам проблеми , музичката си тръгва дори и климатика но неможе да запали чува се само цък - цък ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 15 Юни 2013, 1:50

Пробвай с друг акумолатор и пак напиш дали е така.

Потребител
Аватар

Мнение от outllaw » 15 Юни 2013, 15:07

mitaka7 написа:Пробвай с друг акумолатор и пак напиш дали е така.

Здравей колега , колата не е при мене вмомента , но майстора още като направи този проблем и първо я провери с някакъв апарат и каза че акумулатора е ок , но и аз се сещам че като завъртя ключа на контакт и няма никакви проблеми всичко си светва нормално , дори и климатика тръгва , акумулатора ми беше доста силен едва ли да е от него

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 15 Юни 2013, 20:38

outllaw написа:

Здравей колега , колата не е при мене вмомента , но майстора още като направи този проблем и първо я провери с някакъв апарат и каза че акумулатора е ок , но и аз се сещам че като завъртя ключа на контакт и няма никакви проблеми всичко си светва нормално , дори и климатика тръгва , акумулатора ми беше доста силен едва ли да е от него

Колега, като чуваш това цък-цък светят ли ти фаровете? Ако светят- акумулатор.
И съвет от мен: ако искаш дълъг живот на акумулатора при палене гледай да нямаш включени консуматори- фарове, радио, туби, усилватели, запалки, парно и т.н. За стартиране на студен мотор се изисква доста ТОК (предполагам ти е измерил НАПРЕЖЕНИЕТО с мултицета и това е). Също така се мери и плътността на киселината.
Същото важи и преди да загасиш колата- угаси консуматорите преди да загасиш автомобила. Малко или много е от значение. Всеки, карал руска соц машина ще ме разбере!
п.п. Не ме хокайте с постове от сорта "ти самолет ли караш, та правиш всичките процедури?"
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от outllaw » 15 Юни 2013, 23:55

SHTILL написа:
outllaw написа:

Колега, като чуваш това цък-цък светят ли ти фаровете? Ако светят- акумулатор.
И съвет от мен: ако искаш дълъг живот на акумулатора при палене гледай да нямаш включени консуматори- фарове, радио, туби, усилватели, запалки, парно и т.н. За стартиране на студен мотор се изисква доста ТОК (предполагам ти е измерил НАПРЕЖЕНИЕТО с мултицета и това е). Също така се мери и плътността на киселината.
Същото важи и преди да загасиш колата- угаси консуматорите преди да загасиш автомобила. Малко или много е от значение. Всеки, карал руска соц машина ще ме разбере!
п.п. Не ме хокайте с постове от сорта "ти самолет ли караш, та правиш всичките процедури?"

Здравей , искаш да кажеш че дори и да го е измерил с мултицета не означава че акумулатора не е на ред ли ? смисъл това нещо отчете че е окей , има ли вероятност да показва че е окей и да не е , защото като гледам всички ми казвате за акумулатор освен 1 колега ;д които спомена и други признаци , ако сте толкова сигурни в акумулатора ще отида до сервиза и ще я взема ,моя майстор каза днеска че я е оставил в някакъв специлиазиран сервиз :д ... нарпаво вече и аз незнам кво да направя неискам да ме бавят 3 дена за да разберат някакъв калпав проблем

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 16 Юни 2013, 16:33

Защо не пробвахте с друг акумулатор или да подадете ток от друга кола?Така е най сигурно да се локализира проблема ако е от акумулатора.
И лампите на системите също светят от слаб акумулатор!Също така след като си сменил носачите може да иска калибрация сензора на волана и от там пак ти светят лампите за системите за стабилност.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Потребител
Аватар

Мнение от outllaw » 18 Юни 2013, 19:01

Здравейте , нека да напиша резултатите , вчера се чух с майстора каза че е взех колата от специлиазирания сервиз в който я беше закарал , от там са му казали че няма никакъв проблем колата при тях палила постоянно и само дето са я разглобявали , и той ми каза дори че я е покарал вика гасих я палих я няма проблем , и с една дума проблема остана назад , а на въпроса защо е правила така няма отговор . :Д , Благодаря ви се пак колеги ! поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 18 Юни 2013, 20:53

Понеже е хубаво да го има в тази тема - акумулатор не се мери с мутлицет! Мери се с товарна вилка :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 19 Юни 2013, 8:21

Във форума има много отзивчиви колеги които помагат,доколкото могат.За съжаление има консуматори,които не си правят труда да напишат какъв е финала на проблема след решаването му.

Потребител
Аватар

Мнение от outllaw » 19 Юни 2013, 21:45

stoimenov_1958 написа:Във форума има много отзивчиви колеги които помагат,доколкото могат.За съжаление има консуматори,които не си правят труда да напишат какъв е финала на проблема след решаването му.

Здравей колега , това нещо свързано с мене ли е ? защото ако не си видял аз съм споменал какво е станало . ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donpatrona » 20 Юни 2013, 13:03

Не вярвам да не си се интересувал, в кой "специализиран сервиз" ти е карал колата... това цък - цък не се оправя от самосебе си ...
Варианта с акумулатора все още важи... ;-) поразпитай ... ако не си все още ;-)

Следваща

Назад към E46