Рециклиране на рейка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Рециклиране на рейка
Имам малък луфт в рейката и се чудя къде да я закарам колата за рециклиране на рейката.
Ако има колеги които са рециклирали рейка нека споделят къде са го правили и колко струва такава процедура.
Ако има колеги които са рециклирали рейка нека споделят къде са го правили и колко струва такава процедура.
- shopOFF
- Потребител
-
- Кара: BMW 323ci;E 60 530I
- Мечтае да кара: BMW F10 M
Re: Рециклиране на рейка
Зависи какво е износено колега някой немогат да се рециклират понеже са с пласмасов гребен и ако се износил няма как да се рециклира обаче има един болт мисля че не съм сигурен който мойе да се натегне за да обере луфта но това е много прецизно трябва при майстор.Иначе като цена на рециклиране около 200лв само рециклаж без сваляне и качване.
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Колега,аз се хванах да рециклирам рейка и само мъки след това..
И моята имаше луфт.Закарах я,уж я рециклираха,взеха ми 300 лева и започна да ми тресе волана.След като си изкара гаранцията - протече.
Закарах я пак и уж пак я направиха,но сега пък имам едно тропане като е навит волана на ляво или дясно и минавам по дупки.И волана продължава да тресе.Абе общо взето мисля,че това рециклиране е празна работа.Сега мисля да си взема някаква читава втора ръка.

The Power of Dreams!
Относно натягането, в сервиза отказаха да я натягат и казаха, че не е препоръчително.
Чудя се при това положение дали изобщо да я пипам рейката. Тя дори не тропа по неравности, просто усещам лек луфт във волана.
Чудя се при това положение дали изобщо да я пипам рейката. Тя дори не тропа по неравности, просто усещам лек луфт във волана.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
koziak написа:Относно натягането, в сервиза отказаха да я натягат и казаха, че не е препоръчително.
За последният месец съм рециклирал 2 рейки на е46 и една на Мазда Кседос.Излиза ти 200-220 лева със свалянето и ги нося в Техническият Университет .Добре работят и съм доволен

Преди малко си направих едно кръгче с колата и забелязах че при висока скорост волана много гадно олеква и при неравности помръдва.
Доста ме дразни това нещо и явно ще се рециклира.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Първо пробвай с леко притягане. Ако няма ефект - чак тогава рециклирай.
Si non confectus, non reficiat.
Изчетох хиляда неща за тези рейки и се вкарах в някакъв филм
Почвам да се замислям дали проблема не е в накрайниците и по сервизите да не могат да ги разберат.
Единственото което ме дразни в мойта рейка е че при висока скорост е адски лек волана и мърда по неравностите.
Нито ми тече рейката нито усещам потропване по неравности.
А това с натягането незнам как да стане, понеже предполагам трябва да вдигна колата, а пък в два сервиза вече отказват да натягат и ме убеждават да не се натяга. Аз ако го добарам тоя болт ще го натегна...

Почвам да се замислям дали проблема не е в накрайниците и по сервизите да не могат да ги разберат.
Единственото което ме дразни в мойта рейка е че при висока скорост е адски лек волана и мърда по неравностите.
А това с натягането незнам как да стане, понеже предполагам трябва да вдигна колата, а пък в два сервиза вече отказват да натягат и ме убеждават да не се натяга. Аз ако го добарам тоя болт ще го натегна...
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
koziak написа:Изчетох хиляда неща за тези рейки и се вкарах в някакъв филм![]()
![]()
Това е болта,който продължава от кормилният прът - точно на самата рейка! там се натяга но много леко примерно 10 градуса

- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
koziak написа:Преди малко си направих едно кръгче с колата и забелязах че при висока скорост волана много гадно олеква и при неравности помръдва.
И моята помръдваше колега,че даже колата се сейкаше леко.Натягане наистина не се препоръчва,защото може да вземе да затяга в в двете крайни положения,защото гребена се износва най-много в средата.Можеби,ако се притегне леко няма да има проблем.
The Power of Dreams!
...същата работа.
Твойта къде са я правили, да не ходим там?
Сега като я вдигнах и на колелото от шофорската страна го усетих луфта, ама дали е от накрайник или от рейката не мога да определя.
Като хвана колелото и го разклатя се усеща лек луфт. Според майсторите в сервиза това е рейката.
Сега като я вдигнах и на колелото от шофорската страна го усетих луфта, ама дали е от накрайник или от рейката не мога да определя.
Като хвана колелото и го разклатя се усеща лек луфт. Според майсторите в сервиза това е рейката.
С натягане според мене се закрепват нещата, но за време. После се разтропва още повече.
Чувал съм, че някъде в техническия били доста доста добри. След време съм решил и аз да ходя.
Относно купуването на рейка втора ръка... според мене всички си имаме такива.
Нова е една кофа пари. Лично на мен варианта с рециклирането ми се струва най-подходящ
Успех колега
Чувал съм, че някъде в техническия били доста доста добри. След време съм решил и аз да ходя.
Относно купуването на рейка втора ръка... според мене всички си имаме такива.
Нова е една кофа пари. Лично на мен варианта с рециклирането ми се струва най-подходящ
Успех колега

- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
koziak написа:...същата работа.
В Хасково,в двора на механото има един "майстор"...та там ходих аз.

Когато колата е на място усещаш ли луфт като мърдаш леко волана ляво/дясно ?Да нямаш някой накрайник разбит?При мен лявото колело наскоро започна да мърда така и се оказа,че вътрешният накрайник е разбит.
The Power of Dreams!
Ами усеща се леко като луфт или все едно волана ми е разхлабен.
Не съм напълно сигурен дали е рейка или накрайник и не ми се рискува.
Свързах се с тези: http://www.hydraulicsbg.com/, искат ми 100лв да я оправят.
Но докато не се убедя че е в нея проблема, няма да им я карам. 100лв иначе ми се стори доста приемлива цена.
Не съм напълно сигурен дали е рейка или накрайник и не ми се рискува.
Свързах се с тези: http://www.hydraulicsbg.com/, искат ми 100лв да я оправят.
Но докато не се убедя че е в нея проблема, няма да им я карам. 100лв иначе ми се стори доста приемлива цена.
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
Ами 100 лева е приемлива цена.И моят така се усещаше.Май си за рейка,ама защо не идеш при някой кадърен майстор,да провери отпред какво става и да ти каже със сигурност за рейка ли си, или за нещо друго. 

The Power of Dreams!
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4