Трудно затварящо се ел. стъкло. ЗА КЛЮЧ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d Touring 2002г.
- Мечтае да кара: нещо M-ково
Трудно затварящо се ел. стъкло. ЗА КЛЮЧ
Колеги колата е 2002г. - фейса. Въпросът ми е следния : страничното стъкло на шофьорската врата се затваря с големи мъки (ел. стъкло) Толков бавно и трудно, че му помагам с ръка понякога, защото иначе спира все едно е срещнало пречка и трябва да натискам копчето втори път. Направи ми впечатление, че в дъждовен ден стъклото си вървеше добре. Предполагам, че проблема е в уплътненията - може би са много сухи
Вие какво ще кажете, как мога да реша проблема ?

Последна промяна Anh1 на 03 Яну 2012, 20:12, променена общо 1 път
ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: Трудно затварящо се ел. стъкло.
Уплътненията където се плъзга стъклото имат власинки, с времето тези власинки падат и стъклото почва да трие по гума и дефакто се залепя, от това може да се движи бавно. Хубаво е да отстраниш този проблем, за да не изгори някоя машинка, или да се скъса жило или ролка на самия механизъм.
Силикон спрей може да помогне временно.
- Efrozina
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d 150к.с.
Аз имах същият проблем, до преди няколко дни, когато прозореца просто си остана отворен и едвам го издърпахме до към средата. Според майстора това било слабо място на модела и чест дефект, взеха ми 83 лв. и го оправиха, сега върви съвсем гладко и доста по-бързо.
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
Retrofit написа:Уплътненията където се плъзга стъклото имат власинки, с времето тези власинки падат и стъклото почва да трие по гума и дефакто се залепя, от това може да се движи бавно. Хубаво е да отстраниш този проблем, за да не изгори някоя машинка, или да се скъса жило или ролка на самия механизъм.
какво е дълготрайното решение на проблема ? Предполагам смяна на уплътненията ?

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Реторичен въпрос 

- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
Retrofit написа:Реторичен въпрос
благодаря

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Погледни и механизма - повдигачи, ролка, жило - може и отам да е проблема.
Si non confectus, non reficiat.
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Погледни и механизма - повдигачи, ролка, жило - може и отам да е проблема.
не се връзва да е от там, защото когато вали дъжд и си тръгва нормално стъклото

и аз имам същият проблем, но все не остава време да погледна какво се случва. Не съм забелязал дали при мокро време върви по-бързо обаче
Ще пиша тези дни, ако реша да я отворя вратата.

- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
ifcho написа:и аз имам същият проблем, но все не остава време да погледна какво се случва. Не съм забелязал дали при мокро време върви по-бързо обаче![]()
сега остава някой да продава такива уплътнения ?

и мойта врата го прави проблема ,даже с скьрцане и понекога спира на средата.
ходих по майстор,той смаза уж но проблема си стои.Решението според него било смяна на некой механизми и си е цифра.
ходих по майстор,той смаза уж но проблема си стои.Решението според него било смяна на некой механизми и си е цифра.

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
да не би да ти е проблема в регулатора на повдигача- това е едно нещо, в което е закрепено жилото дето движи стъклото нагоре-надолу...с времето това легло дето е хванато жилото към него се изронва и ефекта е точно както го описваш. решението е или ново или две свински опашки. това със свинските опашки съм го пробвал лично и смея да твърдя, че работи! има много писано в западните форуми по тоя въпрос- потърси
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
alexsch написа:да не би да ти е проблема в регулатора на повдигача- това е едно нещо, в което е закрепено жилото дето движи стъклото нагоре-надолу...с времето това легло дето е хванато жилото към него се изронва и ефекта е точно както го описваш. решението е или ново или две свински опашки. това със свинските опашки съм го пробвал лично и смея да твърдя, че работи! има много писано в западните форуми по тоя въпрос- потърси
Заги е спец на тези неща.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
на 90 процента съм сигурен че е счупен някой от водачите свали стъклото до половината и го хвани с ръка и пробвай да го вдигнеш нагоре от единия край после и от другия и ако мърда от ляво или от дясно там ти е проблема т.е от там дето мърда водача е счупен.
Имал съм го този проблем вдига се трудно защото като е счупен единия водач при опит да вдигнеш стъклото то тръгва накриво и един вид заклинва нагоре и затова се движи бавно.
Ако водачите са здрави като го вдигаш с ръка нагоре не трябва да мърда стъклото.
Имал съм го този проблем вдига се трудно защото като е счупен единия водач при опит да вдигнеш стъклото то тръгва накриво и един вид заклинва нагоре и затова се движи бавно.
Ако водачите са здрави като го вдигаш с ръка нагоре не трябва да мърда стъклото.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2