Проблем с двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с двигателя
Здравейте,
преди малко се прибрах от път. Докато карах по магистралата и забелязах, че колата взе много да пуши и да губи мощност ! Колата е е46/ 320d/ 150hp/ комби.
Моля посъветвайте ме къде да отида за проблема !
преди малко се прибрах от път. Докато карах по магистралата и забелязах, че колата взе много да пуши и да губи мощност ! Колата е е46/ 320d/ 150hp/ комби.
Моля посъветвайте ме къде да отида за проблема !
Re: Проблем с двигателя
И как да те посъветват, като само ти си знаеш коя е магистралата и къде си се прибрал
Попълвайте си коректно профилите - във ваш интетес е

Попълвайте си коректно профилите - във ваш интетес е
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Дано не ти заключат темата
Трябваше да пробваш с търсачката, много е вероятно да намериш отвогор на въпроса си.
Какъв цвят е пушека? Постоянно ли пуши или само като й подадеш газ? Температурата на мотора как е? Така както си го описал, май ти заминава турбината.

Какъв цвят е пушека? Постоянно ли пуши или само като й подадеш газ? Температурата на мотора как е? Така както си го описал, май ти заминава турбината.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Извинявам се за пропуснатото инфо имах предвид за София ! Пушекът е черен и излиза като подам газ на 1800 оборота.
- klls
- Потребител
-
- Кара: Audi A8
- Мечтае да кара: самолет
и аз така на магистралата ..
при мен беше пеперудки и оттам едни ремонти едно чудо и завършак турбо ...

- Zagy
- нафтения
-
fishbone написа:Извинявам се за пропуснатото инфо имах предвид за София ! Пушекът е черен и излиза като подам газ на 1800 оборота.
Рязко ли стана? Ако е така си провери турбопътищата - може да се е пръснал някой от маркучите, може да се е откачила бързата връзка, а може да се е пробил и кулера...
Si non confectus, non reficiat.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
А по принцип нормално ли е да припушва като натискаш рязко педала?
Примерно съм забелязал, че като си карам на 5та или 4та спокойно и трябва да изпреваря някой, натискам здраво педала и в задното огледало виждам един лек припушек, ама не точно черен пушек, по-точно един такъв сив може би или поне така ми изглежда.
Та това нормално ли е по принцип?
Примерно съм забелязал, че като си карам на 5та или 4та спокойно и трябва да изпреваря някой, натискам здраво педала и в задното огледало виждам един лек припушек, ама не точно черен пушек, по-точно един такъв сив може би или поне така ми изглежда.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
makaveli316 написа:А по принцип нормално ли е да припушва като натискаш рязко педала?
В рамките на нормалното е да припушва черно (така да го кажем, иначе това си е знак, че има неправилно изгаряне в известна степен, но може да е причинено от много неща, дори от кофти гориво). Но сивото вече е на масло. Бута ли ти го?
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Dirty M5 driveR написа:makaveli316 написа:А по принцип нормално ли е да припушва като натискаш рязко педала?
В рамките на нормалното е да припушва черно (така да го кажем, иначе това си е знак, че има неправилно изгаряне в известна степен, но може да е причинено от много неща, дори от кофти гориво). Но сивото вече е на масло. Бута ли ти го?
Трябва да го проверя и ще пиша.
А иначе как е най-добре да проверя нивото на маслото? Някой казват преди да запалиш, други обратното....

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Zagy
- нафтения
-
Според мен колата си пуши черно - просто при висока скорост докато видиш пушека в огледалото той вече бая се е разсеял и ти изглежда сив. Печките при сритване обогатяват доста сместа, за да развъртят хубаво турбото, за да дръпне по-лесно колата 

Si non confectus, non reficiat.
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
Колеге провери да не ти се е измъкнала ,или спукала трабата към кулера.Аз имах подобен случай преди време исе оказа измкната траба .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
makaveli316 написа:А иначе как е най-добре да проверя нивото на маслото? Някой казват преди да запалиш, други обратното....
Първо се увери, че колата не е под наклон, че някои хора много се шашкат като видят че им липсва доста масло, или пък нивото е над MAX-а

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Zagy написа:Къде е Ванката с боба?
Едва се сдържам

Автора - погледнете всички маркучи и съединения по турбопътищата!
При изпушване - има ли съпътстващ звук ? (фссс) или нещо подобно?
Вариантите са много и Zagy е прав за боба...маркуч от турбо пътищата, дебитомер, турбина и т.н.
Най-добрия вариант е да се закачи колата за една диагностика, за да се види какви грешки е отчела, а след това да се видят живите данни в движение, за да може да се каже със сигурност на какво се дължи.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Сипи си хубава нафта и пробвай пак
после мисли за диагностика

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2