БМВ -316i , 1.9 , 105 к.с. , 2000 г. -скоростна кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
БМВ -316i , 1.9 , 105 к.с. , 2000 г. -скоростна кутия
Здравейте !
Имам следния проблем , като влючвам скоростия лост на втора предавка / по-често когато колата не е загряла / лоста изключва и се връща обратно , като издава стържещ звук . Това нещо го прави само при включване на втора предавка и не винаги , но напоследък все по-често го прави . Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и ако е моля да ми обясни за какво става въпрос ?
Имам следния проблем , като влючвам скоростия лост на втора предавка / по-често когато колата не е загряла / лоста изключва и се връща обратно , като издава стържещ звук . Това нещо го прави само при включване на втора предавка и не винаги , но напоследък все по-често го прави . Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и ако е моля да ми обясни за какво става въпрос ?
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: БМВ -316i , 1.9 , 105 к.с. , 2000 г. -скоростна кутия
Колега виж дали имаш масло в скоростната кутия и изобщо сменяно ли е ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Честно казано не съм проверявал дали има масло в скоростната кутия
/ колата я имам от година и половина / , но още утре ще проверя това нещо .
/ колата я имам от година и половина / , но още утре ще проверя това нещо .
Днес ми провериха нивото на маслото в скоростната кутия и казаха , че трябва да се долее около 300 мл. и понеже маслото е оригиналното и не е сменяно / колата е на 150 000 км / било по - добре да се смени цялото . В сервиза нямаха подходящото масло и за това ще трябва да изчакам да им го доставят . Надявам се с това да ми се реши и проблема .
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Неискам да съм лош пророк но силно се съмнявам да промениш нещо със смяна на маслото...изклч. от скорост обикновено не е свързана с липса на масло а с износването на вкл. елементи в твоя случай вероятно на втора предавка.. .успех 

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
аз го имам същия дефект .. от 5 години , нито се влошава , нито се оправя . Друга кутия , повече от 150лв не трябва да даваш за скорости.

Може и да не се оправи този дефект със смяната на маслото , но понеже на дневен ред стой въпроса или да долея масло или да го сменя то това ще бъде първата стъпка . Проблема е , че съм от провинцията / Мездра / и тук няма такова масло МТФ-ЛТ3. Някой може ли да ме упъти откъде може да си намеря такова масло 1,2 л или 2.0 л и на каква цена ?
Колега маслото го има само при официалните представители на марката. Дава се наливно на по 100гр най малко и е към 54лв литъра. Същото е за smg кутиите
. Съвет от мен.... Търси кутия защото това няма да се оправи със смяна на маслото! Кутията ти побира 1.1л но ще хвърлиш 60 лв на вятъра. По добре нова кутия за 100тина лв! Успех!

Смених маслото , но проблема с втора скорост си остана . Консултирах се с един майстор и той каза , че сигурно синхронизатора на втора скорост се е износил и трябва да се смени .
Проверих този синхронизатор нов струва 128 лв. , а за работата по разглабянето и сглабянето на скоростната кутия ми искат от 200 до 320 лв / различни майстори /. Моля , ако някой е правил подобен ремонт на скоростната кутия да сподели своя опит .
Проверих този синхронизатор нов струва 128 лв. , а за работата по разглабянето и сглабянето на скоростната кутия ми искат от 200 до 320 лв / различни майстори /. Моля , ако някой е правил подобен ремонт на скоростната кутия да сподели своя опит .
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Майстора ти е прав за синхронизатора колега ,както и колегите които по нагоре споменаха
че смяната на маслото нищо няма да промени. Най вероятно имаш износване на леглата за
съчмите които удържат 2-ра предавка включена.
Виж на схемата № 22 с поддетайли 4,5,6 и № 19 . Би следвало там да е проблема.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL11&mospid=47628&btnr=23_0719&hg=23&fg=15&lang=ru
Аз карам същата 316-ка и слава богу засега с кутията ми всичко е О.К. , но също ми се въртят разни
мисли в главата за смяна на маслото в кутията ,макар че го водят лайфтайм-демек не се сменя .
Въпрос към колегите от Бургас - къде другаде освен при дилърите може да се купи масло МТФ-ЛТ2 илиЛТ3.
И още едно питане - дайте координати за майстор който е на "ТИ" с баварците и работи на нормални цени качествено.
Става въпрос за смяна на уплътнителния семеринг на ск. кутия където влиза щангата за превключване на скоростите.
Около него е поомаслено при мен и не искам да сменям маслото в скоростите преди да съм сменил този уплътнител .
За № 14 от схемата става въпрос .
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL11&mospid=47628&btnr=23_0234&hg=23&fg=15&lang=ru
че смяната на маслото нищо няма да промени. Най вероятно имаш износване на леглата за
съчмите които удържат 2-ра предавка включена.
Виж на схемата № 22 с поддетайли 4,5,6 и № 19 . Би следвало там да е проблема.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL11&mospid=47628&btnr=23_0719&hg=23&fg=15&lang=ru
Аз карам същата 316-ка и слава богу засега с кутията ми всичко е О.К. , но също ми се въртят разни
мисли в главата за смяна на маслото в кутията ,макар че го водят лайфтайм-демек не се сменя .

И още едно питане - дайте координати за майстор който е на "ТИ" с баварците и работи на нормални цени качествено.
Става въпрос за смяна на уплътнителния семеринг на ск. кутия където влиза щангата за превключване на скоростите.
Около него е поомаслено при мен и не искам да сменям маслото в скоростите преди да съм сменил този уплътнител .
За № 14 от схемата става въпрос .
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL11&mospid=47628&btnr=23_0234&hg=23&fg=15&lang=ru
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
GENATAff написа:Смених маслото , но проблема с втора скорост си остана . Консултирах се с един майстор и той каза , че сигурно синхронизатора на втора скорост се е износил и трябва да се смени .
Колега доста несериозно е някой да ти определи диагнозата предварително без да е разглобил агрегата....реално синхронизатора е първото нещо което заминава,но за да имаш изключване от скорост вероятно имаш още неща които не са наред,може би самите вкл. елементи като муфа и "каретка" която не съм наясно при тези скоростни кутии дали не е изработена със зъбното колело на 2-ра предавка......бих те посъветвал да се приготвиш за по сериозен ремонт от този който си описал по горе...или да отидеш на вариант ск.кутия 2-ра употреба естествено от доверен човек който ти дава гаранця че всичко в нея е ок....мисля че цените ще са доста по приемливи , успех

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Колега- не се занимавай с ремонт те съветвам- не знаеш дали ще ти го направят качествено и със сигурност ще ти е много по-скъпо от кутия на старо..И за да те зарадвам- за 318 скоростите са същите като на е36, а в Продава има много за по 100, 200 лева. Можеш да ме провериш в реалоем естествено за справка 

- xteem
- Потребител
-
- Кара: e60 530d
Колега и аз имах същия проблем и го реших като си взех скоростна кутия втора ръка, защото с ремонта излиза мнго скъпо 

Може ли някой да ме насочи откъде да си намеря скоростна кутия втора употреба но изправна , защото ако се окаже и тя с някакъв дефект тогава какво правя ...........
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
GENATAff написа:Може ли някой да ме насочи откъде да си намеря скоростна кутия втора употреба но изправна , защото ако се окаже и тя с някакъв дефект тогава какво правя ...........
Разгледай раздел "Продава"
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2