проблеми след зареждане с гориво
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
проблеми след зареждане с гориво
привет колеги. преди 2 дни се наложи да ходя до летище софия. в това няма нищо лошо естествено. до тогава нямах никакви проблеми с колата. на връщане от летището реших да заредя бензин на лукоила веднага на излизане от летището. до тук отново нищо лошо и нередно. след около 10 километра при спиране на един светофар усетих колата как претресе за малко. помислих си, че не съм натиснал на време съединителя. при потегляне отново почна да претриса и се задави. и този път го отчетох като моя грешка. това обаче продължи и на следващите светофари, рекох си е бива да правя от време на време грешки, но чак пък толкова едва ли. в следващите 10 километра колата почна да претриса все повече, дори и на място. интересното е че все пак държи стабилно ниските си обороти. набира малко по-трудно и няма такъв "ряс" както преди. усещането е малко по-добре от колкото като ти изгори бобина (така го казвам, защото ми е изгаряла бобина и на таблото светна лампичката с двигателчето). сега на таблото нищо не свети. в това състояние колата е и до днес.
задавам следният въпрос преди да се вкарам във филми с неизвестен сценарий и край, а именно....дали е възможно това да се дължи на некачествено гориво заредено на бензиностанцията?
до края на седмицата ще изхабя налятото гориво от предишният път и ще заредя, но този път ще и сложа 98 и дано да има подобрения......силно се надявам колата да се оправи с новата зарядка щото иначе лошо.....
задавам следният въпрос преди да се вкарам във филми с неизвестен сценарий и край, а именно....дали е възможно това да се дължи на некачествено гориво заредено на бензиностанцията?
до края на седмицата ще изхабя налятото гориво от предишният път и ще заредя, но този път ще и сложа 98 и дано да има подобрения......силно се надявам колата да се оправи с новата зарядка щото иначе лошо.....

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: проблеми след зареждане с гориво
Кофти гориво трябва да е, колега. Пробвай да сипеш някоя добавка за почистване в тоя бензин и виж дали няма да помогне.
Si non confectus, non reficiat.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Не чакай,ами зареди до горе с 100 октана ОМВ или ЕКО и ще се оправи!Или източваш или наливаш до горе 100 октана!Да не стане по-лошо! 

Странна работа! Кво толкова може да са наляли тия??? Аз постояно сипвам от Лукоил и до сега не съм имал проблеми! Дори смятам, че горивото им е по-добро от на ОМВ, щото ми дава по-добър разход! Говоря за 95! Освен да не са го оставили да се отаи и да са вкарали мизерии вътре, друго не мога да се сета. По принцип съм чувал, че като се зареди бениностанция трябва да преседи горивото известно време, за отаяване, ама не съм вещ много!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Хммм, 3 години карам с ОМВ 95 обикновен, и сега наскоро на 2-пъти налях от Лукойл пак 95 и не съм доволен от горивото им
То зависи и от коя бензиностанция се зарежда де 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
колега това за отаяването е вярно трябват няколко часа ако са бързали да не загубат клиенти или са ти объркали горивото както на мен един пат и са сложили нафта
- taba4ko
- ентусиаст
-
аз сипвам предимно и само на лукоила, но за първи път използвам тази тяхна бензиностанция. и преди ми се е случвало колата да не се чувства добре след зареждане по други бензиностанции, но сега е нещо фрапиращо. ако са ми объркали горивото нямаше да измина толкова километри понеже в резервоара имах малко и тогава му натресках 20 литра.....

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Честно казано аз бих източил резервоара и да продухам системата с една добавка после
наляли са ти няква злоба и заслужават сега да отидеш и да им събориш бензиностанцията
а ако си пазиш касова бележка може да ги направиш на гъз (то като се замисля аз никога не съм вземал такава
)

Tрудно доказуемо колега! Ще трябва експертиза дали това е причинено от горивото. Ако наистина е така, все още колегата няма кой знае какви щети и съответно ще е само хамалогия, разправия и харчове! принципно винаги съм ЗА търсенето на правата, но понякога е безсмислено!
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Зареждал съм много пъти точно на тази бензиностанция и не имало и помен от проблеми с горивото. Поне не и с 98, 95 не съм зареждал.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
rve написа:Зареждал съм много пъти точно на тази бензиностанция и не имало и помен от проблеми с горивото. Поне не и с 98, 95 не съм зареждал.
Ама никога не е късно да направят...нали така

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
rve написа:Зареждал съм много пъти точно на тази бензиностанция и не имало и помен от проблеми с горивото. Поне не и с 98, 95 не съм зареждал.
На твоя звер грехота е да сипваш 95

ПП:Извинявам се за

- starterwrc
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: М3 Е46
Е това вече е стресиращо. Сменяш с хубави масла, филтри, авточасти и най-накрая едно обикновенно зареждане в бензиностанция ти прецаква колата! Възмутен съм! Досега 2г. слагам само от Shell и съм доволен от техните горива! Дано не ги прецакат!
- taba4ko
- ентусиаст
-
да така е. предстои ми в съботата да и сменям масления въздушния и горивния филтър заедно с маслото и преди това ще я заредя с 98 пак от лукоила но от друга бензиностанция. до сега за 4 години и аз не бях имал проблеми с качеството на горивото специално от лукоила. надявам се след горепосочените мероприятия да се оправят нещата.
е така е ама вече излиза малко дебело заради цената на горивото иначе нямаше изобщо да коментирам това
shark1986 написа:На твоя звер грехота е да сипваш 95
е така е ама вече излиза малко дебело заради цената на горивото иначе нямаше изобщо да коментирам това

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2