Колеги помагайте !!! монтаж на HARMAN/KARDON***

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330d черна излитаща
Мечтае да кара: е90 М3 limousine

Колеги помагайте !!! монтаж на HARMAN/KARDON***

Мнение от Alpinab3 » 13 Фев 2011, 15:52

Става въпрос за харман / кардън за е46 седан,някой да има случайно инсталация и да знае кой може да ми я монтира? :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Последна промяна Alpinab3 на 13 Фев 2011, 22:22, променена общо 1 път

®BMW®

Слави
Аватар

Re: Колеги помагайте !!!

Мнение от © » 13 Фев 2011, 17:53

Harman Kardon в заглавието, че ако излезе добра да се намира лесно в последствие

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 13 Фев 2011, 21:38

Питай колегата mirafiori :yes:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Re: Колеги помагайте !!! монтаж на HARMAN/KARDON***

Мнение от vvaskoo » 14 Фев 2011, 2:46

Филма е голям , според мен не си заслужава . Бях събрал около 90% от частите нужни за ретрофит-а но в последствие се отказах . А и също така Х/К далеч не е от най-добрите аудио системи .

И да не съм ОФФ

Не съм 100% дали за седана е същото на за купе трябва да се набавят
Предни колони
Предни Пищялки
Нови дръжки на предните врати с Х/К лого
Колоните на задните кори
Задните колони
Капаците на задните колони с Х/К лого
Буфер за багажника
Усилвател
И нови кабели за всички колони .
Изображение

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Мнение от Stefan_666 » 14 Фев 2011, 10:57

Колега vvaskoo нищо не си споменал за копчето от което се задейства (това до ASC-то).
Тези неща дали няма да може да се набавят от някоя мома англичанка на части :mhihi: И какви ли ще са цените?За буфера и усилувателя е ясно, че ще се правят инсталации, но за стандартните говорители не е ли същата инсталация.Хубаво ще е да има снимков материал на нужните неща и евентуално на монтажа.Според мен това е много добро начинание, вярно че не е най-добрия звук, но оригиналното си е оригинално :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 14 Фев 2011, 13:04

Stefan_666 написа:Колега vvaskoo нищо не си споменал за копчето от което се задейства (това до ASC-то).
Тези неща дали няма да може да се набавят от някоя мома англичанка на части :mhihi: И какви ли ще са цените?За буфера и усилувателя е ясно, че ще се правят инсталации, но за стандартните говорители не е ли същата инсталация.Хубаво ще е да има снимков материал на нужните неща и евентуално на монтажа.Според мен това е много добро начинание, вярно че не е най-добрия звук, но оригиналното си е оригинално :bowdown:

Да вярно съм забравил за бутона на централната конзола . Всички кабели трябва да се сменят , не само тези за буфера и усилвателя . Относно частите нямам идея в БГ как са цените , но тук цялата Х/К система варира от £250-400
Изображение

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Мнение от Stefan_666 » 14 Фев 2011, 13:11

Има ли данни каква е реалната мощност на стандартната система и каква е тя при HARMAN/KARDON?Като брой говорители наличието на суббуфер ли различава двата варианта и бутончето на централната конзоло само включва/изключва буфера или има и друга функция?

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 14 Фев 2011, 13:44

titto написа:Питай колегата mirafiori :yes:

няма
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 14 Фев 2011, 18:58

Не знам колко е голям филма с инсталацията но крайният вариянт си заслужава на 100%.
П.П.От английската мома е малко вероятно да стой на нея,по-вероятно е да е продадена ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 14 Фев 2011, 23:43

martin_g60 написа:Не знам колко е голям филма с инсталацията но крайният вариянт си заслужава на 100%.
П.П.От английската мома е малко вероятно да стой на нея,по-вероятно е да е продадена ;)

И кое по точно толкова си заслужава на 100% ? Да дадеш един куп пари за оригинален Х/К , да го монтираш , да разбереш че далеч не е нищо особено и да се чувстваш тъпо ли ? Слушал съм и Х/К и афтермаркет аудио и 2те през оригиналният HU . Колоните мисля че бяха 16см rockford fosgate + х2 16:9 навряни в оригиналната бас каса на Х/К + усилвател , около £150 му беше излязло всичко и повярвай чуваше се пъти по-добре от прехваленият Х/К и изглеждаше не по малко оригинално .
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 15 Фев 2011, 0:45

Ок малко :OT:
Кажете за буфера на Хармана при купе как е,че искам да си ъпдейтна музичката?Знам,че са 2 елипси в елипсовиден бокс, който се монтира под кората,ама има ли от нея изходи или си бие само в багажника?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 15 Фев 2011, 1:04

100imenov написа:Ок малко :OT:
Кажете за буфера на Хармана при купе как е,че искам да си ъпдейтна музичката?Знам,че са 2 елипси в елипсовиден бокс, който се монтира под кората,ама има ли от нея изходи или си бие само в багажника?

С вграден оригинален усилвател е . А усилвателя няма никакви изходи , само оригинална БМВ букса . Дори и да го вържеш към оригиналната система съмнявам се много да изкараш добър звук с него .
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 15 Фев 2011, 2:51

Не не мисълта ми беше друга дали звука от говорителите в буфера влизат в купето през (решетки) на кората или просто е монтиран към ламарината и се чува през седалките и кората?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 15 Фев 2011, 3:28

100imenov написа:Не не мисълта ми беше друга дали звука от говорителите в буфера влизат в купето през (решетки) на кората или просто е монтиран към ламарината и се чува през седалките и кората?

Просто си е монтиран отзад на ламарината , няма специални решетки
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 15 Фев 2011, 14:08

vvaskoo написа:
martin_g60 написа:Не знам колко е голям филма с инсталацията но крайният вариянт си заслужава на 100%.

И кое по точно толкова си заслужава на 100% ? Да дадеш един куп пари за оригинален Х/К , да го монтираш , да разбереш че далеч не е нищо особено и да се чувстваш тъпо ли ? Слушал съм и Х/К и афтермаркет аудио и 2те през оригиналният HU . Колоните мисля че бяха 16см rockford fosgate + х2 16:9 навряни в оригиналната бас каса на Х/К + усилвател , около £150 му беше излязло всичко и повярвай чуваше се пъти по-добре от прехваленият Х/К и изглеждаше не по малко оригинално .

Въпрос на вкус.Колата ми е за всеки ден и нямам желание да изглеждам като кола на West Coast.Аз не съм я слагал а я търсих така готова така че да 100% разлика има и съм много доволен.Дали си заслужава да се монтира,зависи от човека но кеф за без пари няма ;)

Следваща

Назад към E46