Проблем, тресене на волана при спиране
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- miroman4o
- Потребител
-
- Кара: 330xd (M57N)
Проблем, тресене на волана при спиране
Автомобилът е 330xd (M57N)
Проблемът е следният, при по висока скорост, осбено когато пътя е по неравен при леко натискане на спирачката волана започва да тресе лошо, когато стъпя сериозно на спирачките изчезва.
Един майстор ми каза че е от криви дискове чест бил този проблем при е46, пилнахме ги на стенд и проблема изчезна за 2 седмици, след това сложих нови дискове с накладки, пак проблема изчезна за месец и после пак се появи.
И така си ремонтирам следствието а не причината и не мога да разбера от какво се кривят тези дискове, някакав луфт в кормилното управление, рейка, кормини накрайници, идея си нямам от какво може да е. Някой ако е имал подобен проблем да сподели какво, къде, колко?
Проблемът е следният, при по висока скорост, осбено когато пътя е по неравен при леко натискане на спирачката волана започва да тресе лошо, когато стъпя сериозно на спирачките изчезва.
Един майстор ми каза че е от криви дискове чест бил този проблем при е46, пилнахме ги на стенд и проблема изчезна за 2 седмици, след това сложих нови дискове с накладки, пак проблема изчезна за месец и после пак се появи.
И така си ремонтирам следствието а не причината и не мога да разбера от какво се кривят тези дискове, някакав луфт в кормилното управление, рейка, кормини накрайници, идея си нямам от какво може да е. Някой ако е имал подобен проблем да сподели какво, къде, колко?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Проблем, тресене на волана при спиране
Kaк са въздуховодите ?
Случайно да си слагал М техник предна броня ?
Случайно да си слагал М техник предна броня ?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И да си погледнеш тампоните на носачите.
Si non confectus, non reficiat.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Zagy написа:И да си погледнеш тампоните на носачите.
Заги, нямаше ли случай когато един АБС не работи правилно и като спираш изкривява дисковете на колата

- Zagy
- нафтения
-
Нямам спомен за такава тема, но тоя случай ми се струва крайно невероятен... 

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
При продължителното спиране не се ли нагряват дисковете, да кажем колегата ако кара като мен ръчка и после яко набиване на спирачки. Знам че така накладките си заминават доста бързо но все пак, аз само 100 - 200 метра да имам за ръчка и няма да пропусна
и винаги набивам спирачките в последния момент 

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Krasimir19 написа:При продължителното спиране не се ли нагряват дисковете, да кажем колегата ако кара като мен ръчка и после яко набиване на спирачки. Знам че така накладките си заминават доста бързо но все пак, аз само 100 - 200 метра да имам за ръчка и няма да пропуснаи винаги набивам спирачките в последния момент
Да така се кривят дискове най-яко ама трябва да си много настоятелен. Колегата димитрофф по горе е питал за въздуховодите към дисковете дали са налични? Те охлаждат дисковете и масово при смяна на предната броня с такава мтех. после не се слагат тези въздуховоди...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- miroman4o
- Потребител
-
Не я карам газ-спирачка, с оригинална броня съм. Най мразя такива проблем, сменяш сменяш и все не е това проблема, ще трябва да пиля и чисто новите дискове след като оправя проблема.
- Zagy
- нафтения
-
Да не би да ти запичат нещо спирачните цилиндри на някое от предните колела? В смисъл - при леко натискане цилиндъра закача някъде заради неравномерното усилие - накладките не контактуват по цялата повърхност - имаш биене. При силно натискане голямото налягане преодолява закачането и цилиндрите уплътняват всичко - накладките опират на 100% - нямаш биене.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега проблема е в дисковете отвсякъде.Предполагам си взел някои ментета и затова са изкарали толкова малко.Вземи си хубави дискове и ще забравиш за случая.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Абе, незнам с какви дискове караш, но аз съм виждал с очите си, как цяла партида на текстар се оказва кривондел!!! За нови дискове говоря...
- miroman4o
- Потребител
-
Значи проблема си го имаше с оригиналните дискове, както казах след пилене се оправи за извесно време но после пак се появи, същото стана и с новите дискове АТЕ, в началото нямаше тресене след време отново същото положение. Ясно е че тресенето е от дисковете но какво ги криви е въпроса, май ще започна проверката от нещата към които ме насочи Zagy
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Е добре де не си ли личи дали са натискали накладките диска равномерно?Иначе съм виждал гадни накладки как изяждат дисковете за норматив,явно вместо феродо са били само желязо.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Колега, аз също подкрепям теорията на Zagy, но доколкото разбрах ти се кривят и двата предни диска, а ако е така причина може да е и в маркучите или спирачанта течност
По този повод може да провериш дали ти се нагряват еднакво дисковете, след като покараш колата слез и пипни джантите дали са еднакво нагряти и съответно колко.
Другият вариант е накладките са жестоки боклуци. Новите накладки които сложи каква марка са? И старите какви бяха? Обърни внимание дали накладките не оставят следи по диковете, надлъжни каналчета.

Другият вариант е накладките са жестоки боклуци. Новите накладки които сложи каква марка са? И старите какви бяха? Обърни внимание дали накладките не оставят следи по диковете, надлъжни каналчета.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Покарай малко повече,за да се напаснат хубаво накладките към дисковете!И при мен беше така и то поне 2000км!После заспаха!!!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2