Педала на газта на чокан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Педала на газта на чокан

Мнение от Rundev » 11 Дек 2010, 15:23

Колеги откакто паднаха рязко температурите забелязвам драстична разлика в танка руди.Педала на газта стана твърд на чокан и когато я запаля студена като тръгвам и в движение все едно за пръв път се качвам на тази кола :shock: Придърпва при всяка смяна на скорост в момента на сменянето и след това няма проблем.Позагрее,позагрее и вече непридърпва но чокана под десния ми крак остава. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Re: Педала на газта на чокан

Мнение от Shamanek » 11 Дек 2010, 15:52

Не ти е нещо в ред. При мен педала си е еднакво мек и преди и сега. Друг е въпросът, че при мен доста пуши отзад и държи оборотите на 1к сега като я запаля при -4 градуса. Преди ги държеше веднага като запаля на 700 - 800. :conf:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 11 Дек 2010, 16:25

Shamanek написа:Не ти е нещо в ред. При мен педала си е еднакво мек и преди и сега. Друг е въпросът, че при мен доста пуши отзад и държи оборотите на 1к сега като я запаля при -4 градуса. Преди ги държеше веднага като запаля на 700 - 800. :conf:

Споко - и при мен е така :) ...яко чади сутрин :) Ама те комън-рейл-лите чадат повечко :dunno: :mrgreen:
Иначе за проблема - не е нормално - ако не получиш добри предложения за решението на проблема ти тук - отиди на майстор. И на мен ще ми е интересно на какво се дължи този проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 11 Дек 2010, 16:33

Rundev написа:Колеги откакто паднаха рязко температурите забелязвам драстична разлика в танка руди.Педала на газта стана твърд на чокан и когато я запаля студена като тръгвам и в движение все едно за пръв път се качвам на тази кола :shock: Придърпва при всяка смяна на скорост в момента на сменянето и след това няма проблем.Позагрее,позагрее и вече непридърпва но чокана под десния ми крак остава. :dunno:

Колега ще ме умориш с цветущите си изказвания. :mhihi:
Чокан не знам какво значи, но сигурно е твърд педала.
Газта на М43 е на жило и е хубаво да го погледнеш. Според мен няма къде да е другаде проблема освен в подаването на газта. А има вероятност и самия педал (пластмасата) да заяжда нещо (ако се е замърсило доста отдолу).
Аз промяна в студеното време не съм усещал на моя педал, .
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 11 Дек 2010, 16:39

А, колега да си чистил скоро дросел?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 11 Дек 2010, 19:20

vavilon написа:А, колега да си чистил скоро дросел?

Чистих миналото лято съмнявам се и аз да е това,също така преди месец някъде напръсках видимите части на жилото обилно със някакъв смазващ спрей на Valvoline.Вероятност случайно да се е позамразила смазката? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 11 Дек 2010, 20:05

Може и да е от тази глупост...

Превантивните неща винаги водят до проблем.... поне аз такива наблюдения имам.

Поразгледай и самия педал, може от там да запъва нещо
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 11 Дек 2010, 20:25

Shamanek написа:Не ти е нещо в ред. При мен педала си е еднакво мек и преди и сега. Друг е въпросът, че при мен доста пуши отзад и държи оборотите на 1к сега като я запаля при -4 градуса. Преди ги държеше веднага като запаля на 700 - 800. :conf:

Да, де, но ти си с дизел, а автора с бензин.
Ти си с потенциометър - той с жило... :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
Мечтае да кара: камила

Мнение от thejackal7 » 11 Дек 2010, 20:44

И мойта пуши колега 5-6 минутки след като запаля,за дизел говорим де.Иначе педала зиме лете все един и същ :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 11 Дек 2010, 23:15

Е от каде да знам от първия му пост, че е бензин

И мойта пуши колега 5-6 минутки след като запаля,за дизел говорим де.Иначе педала зиме лете все един и същ

Ама мойта пуши леко бял дим :ok: При теб сигурно е черен?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 11 Дек 2010, 23:37

Shamanek написа:Е от каде да знам от първия му пост, че е бензин

И мойта пуши колега 5-6 минутки след като запаля,за дизел говорим де.Иначе педала зиме лете все един и същ

Ама мойта пуши леко бял дим :ok: При теб сигурно е черен?

Колега остави дизелите намира.Редовните колеги знаят каква ми е колата и аз знам техните от редовните говоря :) Нищо лично темата не е дали пуши.Нищо непуши 6 точки е но педала е яко чокан от два дни откакто паднаха рязко температурите от 10 градуса на -1.Някакви други идеи освен жилото да се е затлачило или дросела да е спекъл? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 12 Дек 2010, 0:04

Самият педал.
Пластмасовия , нали има някакъв механизъм там отдолу.
Може той да е спекъл нещо

ПП: с тия печки отклониха темата :mhihi: танка руди го знаем с какъв матор е :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330D
Детайли за колата: E46 330D

Мнение от kuturak » 12 Дек 2010, 11:07

kriso85 написа:
Rundev написа:Колеги откакто паднаха рязко температурите забелязвам драстична разлика в танка руди.Педала на газта стана твърд на чокан и когато я запаля студена като тръгвам и в движение все едно за пръв път се качвам на тази кола :shock: Придърпва при всяка смяна на скорост в момента на сменянето и след това няма проблем.Позагрее,позагрее и вече непридърпва но чокана под десния ми крак остава. :dunno:

Колега ще ме умориш с цветущите си изказвания. :mhihi:
Чокан не знам какво значи, но сигурно е твърд педала.
Газта на М43 е на жило и е хубаво да го погледнеш. Според мен няма къде да е другаде проблема освен в подаването на газта. А има вероятност и самия педал (пластмасата) да заяжда нещо (ако се е замърсило доста отдолу).
Аз промяна в студеното време не съм усещал на моя педал, .

:OT: Само да вметна, че колегата може би има предвид чукан? :) Чокан е другото наименование на кочан (вътрешната част на мамула, за която се захващат зърната царевица).

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 12 Дек 2010, 14:17

Абе аз разбрах, че педала на газта е твърд... Рундев, верно вземи погледни самия механизъм, пробвай да раздвижиш жилото на ръка. Може да има смазка, която се спича от студа и да прави мизерии.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 12 Дек 2010, 22:45

Колега аз имах същия проблем но лятото,в следствие дори ми блокира педала на газта изцяло.Почти на 90% съм сигурен че имаш нагар отзад на дросела и от там идва целия проблем не е жилото според мен но все пак можеш да пробваш преди да предприемеш действие по сваляне на самия дросел... пробваи да раздвижиш наръка директно лоста на дросела който се опъва от жилото ако се движи леко не е виновен дросела остава проблем с жилото или вътре самия педал нещо да ти задържа.А казах лоста който ти дърпа жилото понеже моята е с темпомат и има разлика в лостчето на дрослеа което се опъва от жилото разликата е че тук има още едно жило за темпомата а на тези които няма темпомат има една пластмасова полуокръжност върху която лежи жилото за газта ако ти си без темпомат завърташ тази "пластмасова полуокръжност" и ще разбереш веднага къде е проблема.
Изображение

Следваща

Назад към E46