Неправилно функциониране на оригинален ксенон?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
Неправилно функциониране на оригинален ксенон?
Здравейте, колеги. От известно време забелязах, че когато си пусна фаровете, е 46 2002г. , понякога единия фар не светва и ми дава индикация на таблото, че имам изгоряла крушка. След като ги изгася и после пак ги светна се оправя и свети. Сравнително рядко се случва и за сега ще чакам да се прецака тотално, но все пак искам да сондирам мнение тук . При компютърната диагностика с ИНПА ми изписва , че е имало грешка , но нищо конкретно само , че не е функционирал.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Неправилно функциониране на оригинален ксенон?
jonybravo_bg написа:Здравейте, колеги. От известно време забелязах, че когато си пусна фаровете, е 46 2002г. , понякога единия фар не светва и ми дава индикация на таблото, че имам изгоряла крушка. След като ги изгася и после пак ги светна се оправя и свети. Сравнително рядко се случва и за сега ще чакам да се прецака тотално, но все пак искам да сондирам мнение тук . При компютърната диагностика с ИНПА ми изписва , че е имало грешка , но нищо конкретно само , че не е функционирал.
Аз го имах същия проблем само, че с не оригинален ксенон спираше да свети едната крушка на тоблото светва индикацията и като изгася от ключа и включа светва и така кара, кара и пак. Проблема беше в баласта смених я и от тогава няма яд.
Разликата между моя и твоя е че моя е китайски а твоя е оригинален затова не мога да твърдя, че и при теб е от баласта но понеже проблема е еднакъв може да има общо.
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря,
И на мен ми се струва , че е така. Ако беше крушка или ще свети или не, а баласта не всеки път успява да направи достатъчно високо напрежение- така си мисля де
.
И на мен ми се струва , че е така. Ако беше крушка или ще свети или не, а баласта не всеки път успява да направи достатъчно високо напрежение- така си мисля де

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Първия 100% признак при оригинален ксенон, че ще си ходи е промяната на цвета към по-лилаво...после се започва със "незапалване" на крушката от раз...
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
като светна с/у стена и в горния край на светлината иам синя/лилава линия. А какво да прявя ако се развали (предполагам , че баластите се развалят), може ли да се сложи китайски баласт и да работи ?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
jonybravo_bg написа:като светна с/у стена и в горния край на светлината иам синя/лилава линия. А какво да прявя ако се развали (предполагам , че баластите се развалят), може ли да се сложи китайски баласт и да работи ?
Това с цвета е от крушката а това, че спира от време на време и като върнеш ключа и го пуснеш пак тръгва е от баласта.
Ще трябва да смениш и крушка и баласт.
Мисля, че ако сложиш кинайски ще трябва и баласта и крушката да смениш иначе няма да стане.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
jonybravo_bg написа:като светна с/у стена и в горния край на светлината иам синя/лилава линия.
Това е нормално - въпроса е като погледнеш срещу колата с оригинален ксенон да не лилавее.
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
колко ли струват крушка и баласт 

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Колега аз съм със оригинален ксенон и преди няколко месеца ми направи същата мизерия докато не спря нацяло да свети.Оригиналните баласти са космически скъпи и си сложих китаиски и се оправи работата.След един месе стана същата работа със другия баласт и него смених със китаиски и всичко стана 6.Колкото до крушките едната направо си изгоря от премиганияата и сложих една луксима а другата ми остана старата.Карах поне 6 месеца така и нямаше проблеми със нито една от крушките но цветовете се разминаваха във двата фара и преди няма и месец си купих от БМВ оригинални крушки филипс и сега всичко си е както преди успех :-)
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
Баластите ми са луксима и цената беше 150 лева единия.Доста играчка е докато се свали и слойи новия баласт.Крушките си ги взех от УСА за 200$ двете 4300 келвина колкото и е оригиналната.Иначе една крушка луксима Д2С е 80 лева. 

- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
благодаря за изчерпателния отговор. Значи слагам два китайски баласта с две оригинални крушки и фаровете ще са си като оригинални, ако съм разбрал правилно.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
Точно така колега :-) успех при смяната че не е лесна работа,аз ходих във стара загора в сервиз на пайнер да ми го правят.разбират момчетата но вземат малко по солено.Ако имаш път на там мога да те опътя,поне имат опит в сверата на ксенони :-) още веднъж успех 

- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
имах същия проблем и се оказа кру6ка,сменихя и всичко заспа.
Аз имам следният проблем с оригиналния ксенон на мойта е46 2001 г.Като пусна фаровете сутринта,за около 5 мин. светят нормално.След тва обаче започват да падат надолу,докато не останат в най-ниското си положение.Видимостта се намалява драстично.Ако някой има някаква информация по този проблем,ще му бъда благодарен да я сподели.
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
jonybravo_bg написа:Здравейте, колеги. От известно време забелязах, че когато си пусна фаровете, е 46 2002г. , понякога единия фар не светва и ми дава индикация на таблото, че имам изгоряла крушка. След като ги изгася и после пак ги светна се оправя и свети. Сравнително рядко се случва и за сега ще чакам да се прецака тотално, но все пак искам да сондирам мнение тук . При компютърната диагностика с ИНПА ми изписва , че е имало грешка , но нищо конкретно само , че не е функционирал.
и така а по късно започна да ми изгасва другия фар, след това започна да мига, а накрая светна лилаво и изгоря. Проблема със стартиране на левия се появяваше от време на време. След като смених крушките с такива от луксима на 5000 к проблема с мигане на десен фар изчезна , но нестартирането от време на време си остана. До колкото се информирах проблемен е стартера на крушката ( води се запалител, игнитор, не става дума за баласт) струва 180-200 лв има го само оригинален. Вариант е смяна на двата игнитора за да се провери дали проблема ще се прехвърли на другия фар, а след това покупка на нов игнитор. Монтажа е много разглобяване на целия фар има го описано на този адрес http://forum.e46fanatics.com/showthread ... ost8554679
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2