Помощ Пробем със сензор на кормилната уредба
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: neshto nad 400HP
Здравейте колеги, търсих из темите но не намерих нищо , не ми работи контрола за стабилността, карам Е46 320д туринг, закарах я на един познат да ми закачи колата за компютъра да проверим дали е някоя грешка, но се оказа че 80% е сензор на кормилната уредба, на таблото ми светят в жълто светлината за ръчната и за стабилноста. Та искам да знам дали наистина е възможно да е от това и колко струва отстраняването на повредата ако е сензор.

Което не ме убива, ме прави по силен!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Помощ Пробем със сензор на кормилната уредба
Проблема ти е в датчик на АBS-а...и кажи на твоя приятел-диагностицик да седне да почете малко...
За проблем като твоя използвай търсачката с "датчик ABS проблем" .
За проблем като твоя използвай търсачката с "датчик ABS проблем" .
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
а можеш ли да ми кажеш колко струва долко горе, и да ми препоръчш някои сервиз които знае с какво се захваща,защото всеки казва аз ще отстраня проблема, а краиния резолтат почти винаги завършва с неуспех или предизвикване на друг проблем
Последна промяна hades40 на 29 Авг 2010, 23:47, променена общо 1 път
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
да но пък АБС-а си ми работи, пробвах да сменя дисковете и наклатките смених ги и тях и датчиците на наклатките но не е и от това, и наистина повярвах че проблема може да е някои от сензорите на кормилната уредба колко може да струват тез сензори да му се невиди 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
hades40 написа:Здравейте колеги, търсих из темите но не намерих нищо , не ми работи контрола за стабилността, карам Е46 320д туринг, закарах я на един познат да ми закачи колата за компютъра да проверим дали е някоя грешка, но се оказа че 80% е сензор на кормилната уредба, на таблото ми светят в жълто светлината за ръчната и за стабилноста. Та искам да знам дали наистина е възможно да е от това и колко струва отстраняването на повредата ако е сензор.
Колега найстина имаш такъв датчик и той стои на волана под корите и служи за опрделяне степента на завиване на волата и най-често светва ако не е направен добър реглаж до колкото съм запознат трябва да е сложен на определен градус и се следи с определена програма и след това се прави същинския реглаж с накрайниците.
Скоро имах такъв проблем но с една е39-ка и постоянно светваше жълтата лампа както при теб и на диагностика изкарваше този датчик като проблем и то след като изчистя грешката и в движение завивам на ляво или на дясно и понеже не показва коректно датчика записваше го като грешка.
Аз го пратих колегата в Бош сервиз и те знаеха за този проблем когато им обясних и първо центроваха волана според показанията на датчика и след това реглаж и вече го няма този проблем.
Ето му цената на датчика в ДАРУ
Номенклатурен номер : 37146781436
Описание : СЕНЗОР ПОЛОЖЕНИЕ НА ВОЛАНА NML SS.32306793632
Ед.цена (с ДДС) : 357.68 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
А ето го и къде седи на схемата е с номер 16
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
колега наясно ли си дали е46 трябва да втвърдява на волана при висока скорост ,а при ниска с пръстчето да въртиш !?
на мен ми е еднакво ,демек бая дървен е тоя волан при маневриране и доколкото знам ,много колеги реват затова.
на мен ми е еднакво ,демек бая дървен е тоя волан при маневриране и доколкото знам ,много колеги реват затова.

- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
gocho_ написа:колега наясно ли си дали е46 трябва да втвърдява на волана при висока скорост ,а при ниска с пръстчето да въртиш !?
Не, Е46 няма тази екстра. Екстрата ако се не бъркам е "Active Steering".
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
hades40 написа:да но пък АБС-а си ми работи, пробвах да сменя дисковете и наклатките смених ги и тях и датчиците на наклатките но не е и от това, и наистина повярвах че проблема може да е някои от сензорите на кормилната уредба колко може да струват тез сензори да му се невиди
Колега, преди време ми изчистиха грешката и при първите 500м ми светнаха отново дрете лампи ( за ръчната и за контрола на стабилността в жълт цвят) но тогава отидох при друг "специалист" и ми каза,че или АБС системата или сензора на наклатките, вярно бяха ми и изнопсени задните наклатки и дискове.Смених ги отидох при един приятел да ми закачи колата за компютъра и ми каза, че почети е сигурен, че е от сензор на волана, казами че са 2, единия е от горната страна а другия от доланата, и че този от горната е лесен за отремонтиране но другия от доло може да ми излезе "солено" и реших да се посаветвам и с вас, токувиш попадна и на някои друг потарпевш от същата садба.Та това е, ако можеш да ми да деш адреса на твоя сервиз на бош или някои друг ще сам много благодарен за което.
Благодаря още веднъж.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Колега аз съм със същия проблем от известно време и ме дразни много.На диагностика ми казаха същия датчик.Ти оправи ли си твоя и как?Благодаря предварително.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
SaRsEmA написа:Колега аз съм със същия проблем от известно време и ме дразни много.На диагностика ми казаха същия датчик.Ти оправи ли си твоя и как?Благодаря предварително.
Брееее Яска,наистина имало такова нещо бе.......

- hades40
- кандидат ентусиаст
-
SaRsEmA написа:Колега аз съм със същия проблем от известно време и ме дразни много.На диагностика ми казаха същия датчик.Ти оправи ли си твоя и как?Благодаря предварително.
Колега, не сам го оправил все още,поради една доста неприятна цена която ми искат тука в испания(1500-2500е)следващия месец се прибирам с колата в БГ и ще я закарам в Дару Кар да ми дадат някаква цена,надявам се да е по-прилична. Иначе за да мина преглед и да не ме дразнят лампите, разглобих таблото и залепих по 2 парчета черен изолирбан на сяка лампичка и сега така си карам от няколко месеца, без лампа за ръчната и без контрол за стабилността.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Пичове, ако проблема ви е в този сензор - STEERING ANGLE SENSOR - то той се адаптира (обучава). 
Напишете в google-то "adaptation steering angle sensor e46" ... и четете. Адаптацията (обучаванате) става както "механично" (т.е. от сорта завърти волана наляво, надясно, карай с 50 км/ч ... алабала), така и с диагностика.

Напишете в google-то "adaptation steering angle sensor e46" ... и четете. Адаптацията (обучаванате) става както "механично" (т.е. от сорта завърти волана наляво, надясно, карай с 50 км/ч ... алабала), така и с диагностика.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Rundev написа:Брееее Яска,наистина имало такова нещо бе.......и що за глупост е......ако изкарам всичката ненужна електроника и всякви следящи сензори сонди за какви ли не глупости като тая тука сигурно колата ще олекне със 300 кг и разхода от 12-13 ще падне на 5 градско
За тази група на предпочитания си има друг модел на БМВ - Е30, без разхода естествено

Или тъгуваш за LADA 1300S

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
pazokolarov написа:Rundev написа:Брееее Яска,наистина имало такова нещо бе.......и що за глупост е......ако изкарам всичката ненужна електроника и всякви следящи сензори сонди за какви ли не глупости като тая тука сигурно колата ще олекне със 300 кг и разхода от 12-13 ще падне на 5 градско
За тази група на предпочитания си има друг модел на БМВ - Е30, без разхода естествено
Или тъгуваш за LADA 1300S
Сега разбрах защо "всеки бмв ентусиаст,рано или късно си купува е30"

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
hades40 написа:SaRsEmA написа:Колега аз съм със същия проблем от известно време и ме дразни много.На диагностика ми казаха същия датчик.Ти оправи ли си твоя и как?Благодаря предварително.
Колега, не сам го оправил все още,поради една доста неприятна цена която ми искат тука в испания(1500-2500е)следващия месец се прибирам с колата в БГ и ще я закарам в Дару Кар да ми дадат някаква цена,надявам се да е по-прилична. Иначе за да мина преглед и да не ме дразнят лампите, разглобих таблото и залепих по 2 парчета черен изолирбан на сяка лампичка и сега така си карам от няколко месеца, без лампа за ръчната и без контрол за стабилността.
Колега оправиш ли го моля пиши и сподели какъв е бил проблема че направо моята кола вече не мога да я трая със тези две лампи които светят.Междо другото те са три лампата ми на накладките и тя не иска да гасне при положение че съм сменил всички датчици на накладките и самите накладки.Нещо много гадни са тия датчици,поне да можех да ги сменя и да се оправи пък то диагностики обучения истории.Колега ще чакам отговор с нетърпение.Успех и ако има някакво раздвижване при мен ще споделя.Утре ще я чистя вътре макр че не заслужава много много и ще цъкна снимка.Още веднъж успех.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2