колеги помагаите турбина - капут 320 Д 136 кс
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
колеги помагаите турбина - капут 320 Д 136 кс
здравеите колеги някои да продава турбина за бмв 320 д 136 кс 2000 г., че снощи моита направо гръм. днес закарай колата на майстор и като свали маркучите вътре всичко беше счупено 

Станислав Стоянов
гр. Кюстендил
гр. Кюстендил
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Re: колеги помагаите турбина - капут 320 Д 136 кс
Всичко се продава,колега
.Не прибързвай с покупката на нова турбина,сигурно не се издържа и секунда да понасяш мисълта,че колатат ти е разпарчосана и off,но първо разгледай различни оферти,че цените варират с много левове,виж и в и-бей,абе въобще поинтересувай се малко ако не си мислил за турбина досега.За е46 2000 не са чак толкова скъпи.Успех.

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колегата zoti е прав - ако имаш финансовата възможност за ново - вземи ново, но не бързай!
Провери за цени, искай отстъпка (в тази криза всичко е на договорка!), но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО искай и гаранция! (ако го купуваш от България)
На старата ми Е46ца смених турбина и се бях засилил да рециклирам моята...после помислих трезво и си намерих нова, оригинална с 2 години гаранция!
Ще вземеш някоя втора ръка и ако не дай Боже след 2-3-4 месеца се скапе пак...какво правиш?
Пак втора ръка, пак сваляне на старата, слагане на новата, пак масла...сметката набъбва повече от нова турбина
Провери за цени, искай отстъпка (в тази криза всичко е на договорка!), но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО искай и гаранция! (ако го купуваш от България)
На старата ми Е46ца смених турбина и се бях засилил да рециклирам моята...после помислих трезво и си намерих нова, оригинална с 2 години гаранция!
Ще вземеш някоя втора ръка и ако не дай Боже след 2-3-4 месеца се скапе пак...какво правиш?
Пак втора ръка, пак сваляне на старата, слагане на новата, пак масла...сметката набъбва повече от нова турбина

е добре ако рециклирам не става ли. какво вие мнението за рециклирането
Станислав Стоянов
гр. Кюстендил
гр. Кюстендил
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Много неизвестни има при рециклирането - в какво състояние е твоята турбина, дали перките са задрали в корпуса, дали се е изметнала оста, има ли изпочупени или назъбени лопатки... Самият ремонт вече се определя от това в какво състояние ти е турбото - най-добрия вариант е само смяна на маслените втулки (при положение, че всичко останало е перфектно). Тука вече опираш до момента с качеството на самия труд - дали майстора е на кеф (жена му му е пуснала харабията вечерта) и го е направил добре, дали пък твойто турбо се е оказало последната капка в чашата на недоволството и го е направил като за Бог да прости... А пък може да се окаже, че твоята не подлежи на рециклиране - тогава пак си за ново.
Лично аз ако ми опре това до главата ще светя нон-стоп на главата на майстора и ще гледам всички данни от тестовете на турбото - ако всичко му е наред бих го рециклирал. Ако има много отклонения - ново.
Лично аз ако ми опре това до главата ще светя нон-стоп на главата на майстора и ще гледам всички данни от тестовете на турбото - ако всичко му е наред бих го рециклирал. Ако има много отклонения - ново.
Si non confectus, non reficiat.
мми колега моито мисля че е добре щето нито масло пускаше калата варвеше добре просто изглежда геометрията мие заяждала и нее могло да изпуска излишното налягане и сее пренатоварило и затова даде фира
Станислав Стоянов
гр. Кюстендил
гр. Кюстендил
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
И това също е решение!
http://cgi.ebay.de/Turbolader-Turbo-BMW ... 1c142e1d01
http://cgi.ebay.de/Turbolader-Turbo-BMW ... 1c142e1d01
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Не е зле.....1000 и малко......за оригинална турбина ли става въпрос,че тоя швабски.......
Ами ,колегата с проблема....май дискусията за рециклиране отпада......така де,за 300 лв разлика не си заслужава 

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
zoti написа:Не е зле.....1000 и малко......за оригинална турбина ли става въпрос,че тоя швабски.......Ами ,колегата с проблема....май дискусията за рециклиране отпада......така де,за 300 лв разлика не си заслужава
Само при положение, че това турбо от линка е оригинално....
Si non confectus, non reficiat.
Тая турбинка от линка е рециклирана. А и искат да им пратиш твоята в замяна. Иначе още 150 евро отгоре. 

- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
dimodi написа:Тая турбинка от линка е рециклирана. А и искат да им пратиш твоята в замяна. Иначе още 150 евро отгоре.
Да така е! Моята я взех преди около 8 месеца и върнахме една на парчета!Питах предварително, казаха че може....интересува ги кожуха/тялото/ другото всичко се влага ново!Незнам, но предпочитам да се доверя все още на немците отколкото на българите в това!
Тогава под 1000 евро нямаше нови!Имам 1 година гаранция, като ако стане нещо разходите по пращане и получаване са за тяхна сметка на територията на ЕС.
Ако имаше това http://cgi.ebay.de/BMW-Turbolader-318d- ... 4cef78f7e9 ...... тогава може би нямаше да се замисля...незнам...

Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
колеги аз моита я рециклирах за 800 лв вчера я сложих и за сега всичко е наред. а иначе тарсих нова даси купя ама е много пари намерих на едно място за 1800 лв ама някаква куче марка оригиналната ми казаха че щее поне с 1000 лв по скъпа. такаче тоя варианнт отпадна апак втора употреба несе знае колко е читава затова я рециклирах. то от моита остана само външната част всичко др е ново
Станислав Стоянов
гр. Кюстендил
гр. Кюстендил
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
къде ти я правиха,че 800 множко идва
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
ми в софия в орландовци в един сервиз за турбини доста хора ми го похвалиха и реших по добре дая рециклирам щото за втора рака ми искат пак толко
Станислав Стоянов
гр. Кюстендил
гр. Кюстендил
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2