Смяна на двг от Е46 320Д към 330Д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Смяна на двг от Е46 320Д към 330Д
Идеята е от някоя колица, продавана на части да се купи мотора M57n +ECU+скоростите+дифа+задното окачване и да се сложи в друго е46, което е имало m47n мотора....въпроса е възможно ли е, някой правил ли е подобен келешлък и какви пари чини горе-долу операцията....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Смяна на двг от Е46 320Д към 330Д
Всичко е възможно, колега...въпроса е дали няма да ти дойде по-евтино да продадеш 20-ката и да си вземеш 30ка.
Иначе...колега от форума (V-max) докато имаше 330d се беше запалил да и бодва втора турбина както е при 335d .
Иначе...колега от форума (V-max) докато имаше 330d се беше запалил да и бодва втора турбина както е при 335d .
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
То че може, може но не мисля че ще ти е ефтино.... слушай колегата Димитрофф
- alexsch
- ентусиаст
-
е да де, ама иначе моята 320-ка си ми харесва много! има си всякакви джаджи по нея...някак не ми се ще да се разделям с колицата. пък и ми е голям сантимент...просто ми се иска по-силно моторче ако може....ако не може- здраве...
my mods:
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Всичко може ама дали си струва е въпроса.
Помисли, че освен мотор, скорости и диф ще трябва да смениш и окачването и спирачките.
Колко ще излезе - еми зависи как ще намериш частите и кой и за колко ще ти направи суапа + едни Х пари, който не си предвидил
И както каза Димитров накрая може и да ти излезе по-скъпо отколкото да направиш суап на цялата кола
няма да имаш кола Х време докато смениш всичко + евентуални бъгове след това
и след всичко това имаш правено 330д, което трябва да оправиш документално в КАТ и т.н. и като тръгнеш да го продаваш ше има - "ама то това е правено, кой знае защо и какъв му е случая"
Всичко е въпрос на конкретна ситуация, за мен не си струва, за тебе може и да е ОК
Помисли, че освен мотор, скорости и диф ще трябва да смениш и окачването и спирачките.
Колко ще излезе - еми зависи как ще намериш частите и кой и за колко ще ти направи суапа + едни Х пари, който не си предвидил

И както каза Димитров накрая може и да ти излезе по-скъпо отколкото да направиш суап на цялата кола

няма да имаш кола Х време докато смениш всичко + евентуални бъгове след това
и след всичко това имаш правено 330д, което трябва да оправиш документално в КАТ и т.н. и като тръгнеш да го продаваш ше има - "ама то това е правено, кой знае защо и какъв му е случая"
Всичко е въпрос на конкретна ситуация, за мен не си струва, за тебе може и да е ОК

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
alexsch написа: има си всякакви джаджи по нея......
Колега, принципно 30-ките излизат доволно оборудвани от към екстри (не, че няма постни - то даже такива се подбират от автокъщите, за да им излезне по-добра печалба).
Мулти волан, рекаро, подгрев, ксенон...изобщо не са рядкост при Е46 330d...навигация, не чак толкова, но пък едва ли ще те спре липсата и да купиш хубава кола с останалите основни екстри и силен мотор

П.с. Въпросната хубава кола с екстри и силен мотор...не е евтина, но ще ти спести ужасно много нерви по майстори, време без кола, непредвидени разходи и т.н. ако се решиш на конверсия само на мотор в твоето купе...имай го в предвид.
Повечето от нас (потребителите в този форум) в един или друг момент са се замисляли за смяна само на мотор...практиката обаче показва, че колегата преди мен е прав - не само хабиш пари, нерви и време, а като решиш да продаваш колата...удряш дооооста греди!
Хубав ден от мен.
- alexsch
- ентусиаст
-
....абе аз като си помисля само колко неври и ходене по автокъщи и по горублянски търгаши изхабих докато преди 3г. си търсех 320-ката....не ми се прави същото упражнение отново. искаше ми се да намеря отнякъде донор от англ. например- и да купя всичко от него. после някой, който да знае какво и как се прави да извъши конверсията....иначе и аз преди като четях за подобни смели начинания- винаги казвах: по-добре не. ама сега.....де да знам де...чудя се още. няма ли някой дето да го е правил това упражнение да каже?! има читави англичанки 330д на по 7000 лева вече.....
my mods:
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
alexsch написа:.... читави англичанки 330д на по 7000 лева вече.....

Добре...значи за 7 бона я вземаш цялата, разпродаваш това-онова за 4-5 и ти излиза 3(мотор, еку, спирачки +++++) .... + 2-3 за сервиз + още хиляда непредвидени и после ще чакаме да пуснеш тема и да се похвалиш.
Ако мислиш, че си прав - конверсията ще ти излезе към 5к лева (умишлено съм завишил!).

Какво чакаш в такъв случай?
П.с. Нали всички сме чували, че за 1500-2000лева обръщат волани на англичанки - защо не дадеш 9 и не си купиш 330ка с ляв волан направо (след обръщане на волана) ....
- alexsch
- ентусиаст
-

вземам я за 7к
продавам това-онова за 10к
остава ми всичко необходимо +3к горница
от тия 3к - давам 2к за трансплантация
моите карантии ги продавам и тях за 3к
и после съм два месеца на морето с две 18-годишни разпоретини и новата 330-ка

my mods:
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
alexsch написа::mhihi:не, бе- моята сметка е малко по-различна
вземам я за 7к
продавам това-онова за 10к
остава ми всичко необходимо +3к горница
от тия 3к - давам 2к за трансплантация
моите карантии ги продавам и тях за 3к
и после съм два месеца на морето с две 18-годишни разпоретини и новата 330-ка
що не го каза тва в началото още? така и аз съм навит

даже може и аз да направя един такъв суап, ше дойда с тебе на море и твойте 2 и мойте две разпоретини може да си ги менкаме

ПС темата става за страхотни истории вече

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
какви са тия неща за 10к дето ще ги продадеш от кола купена за 7к ,те хората да не ядат доматите с колците 

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Хи хи
веселяци
вземи 1 англичанка ,смени дирекцичта и мести всичко лъскавко от твойта на нея и си 6

вземи 1 англичанка ,смени дирекцичта и мести всичко лъскавко от твойта на нея и си 6

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
gocho_ написа:Хи хивеселяци
Това е най-добрия вариант, ако наистина решиш да правиш нещо. Плюс, че ще продадеш и твойта кола и все си мисля, че ще ти остане някаква горница.
Si non confectus, non reficiat.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Zagy написа:gocho_ написа:Хи хивеселяци
Това е най-добрия вариант, ако наистина решиш да правиш нещо. Плюс, че ще продадеш и твойта кола и все си мисля, че ще ти остане някаква горница.
м-да и един английски мармот завива десни волани в станиол

е са темата става смяна на дирекция и гледай кво става - имаше разни майсторЕ дето твърдяха, че няма проблем ама нещо май още не са обърнали нищо или поне не са се похвалили
И аз изобщо не съм сигурен, че като купиш 330 и му обърнеш волана и продадеш 320-ка ше излезнеш напред

то ако беше така след няколко подобни интервенции и ето ти М3 ...

...
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2