Светна бега

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Светна бега

Мнение от ludia » 01 Май 2010, 21:24

Колеги днес трябваше да мина по черен път а около 500метра при което минах след около час и половина си тръгнах и обратно 500м. в другата посока и като погледнах на таблото светнал бега. Карах доста бавно не съм закачил никъде, колата беше натоварена с 4-ма човека общо тегло 400кг. но те се разходиха 500м. понеже им казах че няма как да ги кача на черния път :mhihi:
Има ли някои идея защо може да е светнала лампата за бега или направо на диагностика да ходя.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

Слави
Аватар

Re: Светна бега

Мнение от © » 01 Май 2010, 21:51

буксата под шофьорската седалка- почистване, зануляване и си готов
може и друго да е, но това е най-вероятно по черните пътища

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Мнение от chocaseto85 » 01 Май 2010, 22:12

само чистиш грешката и си ти :) 2 мин работа :)ако искаш звънни ще помогна
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 01 Май 2010, 22:35

Не е задължително че ако се изчисти грешката всичко ще е ок-може и спиралата в седалката.Пусни на диагностика и ще ти покаже коя седалка не е ок и какъв е проблема ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 01 Май 2010, 22:36

ludia написа:Колеги днес трябваше да мина по черен път а около 500метра при което минах след около час и половина си тръгнах и обратно 500м. в другата посока и като погледнах на таблото светнал бега. Карах доста бавно не съм закачил никъде, колата беше натоварена с 4-ма човека общо тегло 400кг. но те се разходиха 500м. понеже им казах че няма как да ги кача на черния път :mhihi:
Има ли някои идея защо може да е светнала лампата за бега или направо на диагностика да ходя.

Kато изтриеш грешката и ако светне пак свиркай,имам схема с която за 4 лева всичко става ок.

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 01 Май 2010, 23:06

4лв,Обичам България.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Аватар

Мнение от ludia » 02 Май 2010, 10:34

Мерси много колега. Ще започна с триене и ако светне пак отивам на 4-тири лева и шише домашна от тази на дядо ми :)
Следващата седмица съм почивка и още понеделник се заемам.
А иначе ако има значение колата е фейслифтова и седалките са рекаро, надявам се това да не доведе до излишни пеоблеми.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 02 Май 2010, 12:07

ludia написа:Мерси много колега. Ще започна с триене и ако светне пак отивам на 4-тири лева и шише домашна от тази на дядо ми :)
Следващата седмица съм почивка и още понеделник се заемам.
А иначе ако има значение колата е фейслифтова и седалките са рекаро, надявам се това да не доведе до излишни пеоблеми.

Няма ;)
Схемата за 4 лева просто изолира проблемния датчик в пасажерската седалка ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Май 2010, 13:03

като че ли датчика в пасажерската седалка е проблемен само преди фейслифта
с такова впечатление съм останал
след това започва буксата под шофьорската седалка :mhihi:
направи една диагностика и ще ти покаже точно кое е проблемно при теб

Аватар

Мнение от ludia » 02 Май 2010, 17:00

© написа:като че ли датчика в пасажерската седалка е проблемен само преди фейслифта

Да при всичко което съм чел показва че преди фейса е проблемен този датчик, но за буксата не знаех че също дава проблем.
Утре ще звънна на някои колега които може да ми направи тази услуга с диагностиката ще му платя и се надявам да се оправи.
По между другото пътувам утре от Хасково за София та ако има колеги от Пловдив с кабел и лаптоп може да ми пишат на ЛС ако са свободни
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 04 Май 2010, 20:51

ludia написа:
© написа:като че ли датчика в пасажерската седалка е проблемен само преди фейслифта

Да при всичко което съм чел показва че преди фейса е проблемен този датчик, но за буксата не знаех че също дава проблем.
Утре ще звънна на някои колега които може да ми направи тази услуга с диагностиката ще му платя и се надявам да се оправи.
По между другото пътувам утре от Хасково за София та ако има колеги от Пловдив с кабел и лаптоп може да ми пишат на ЛС ако са свободни

Колега, аз имах същия проблем :bchug:
и като тегля чертата съм дал 70-лева за изчистване на грешки и прочие, накрая ходих при едни магьосници в Плевен и ми сложиха някаква джаджа да лъже копмпютъра и нямам проблем от тогава 6-месеца минаха!
Лошото е, че при тази ситуация при еветуален сблъсък ще се отвори аербега при всички случай, но по-добре да се отвори от колкото да не се отвори :driving:
Та не бързай и премисли нещата, колко ще дадеш и какво ще получиш

Аватар

Мнение от ludia » 05 Май 2010, 8:59

Един колега от форума ми писа ЛС. в което каза че ще ми оправи проблема за нула време. Звъннах му каза че е в Младост, запалих аз колата от Надежда и след 40мин. бях при него, след около 20 мин. откри че има грешка в пиро патрона на акумулатора "не достатъчно съпротивление"
Измерихме съпротивлението на неговия пито патрон на акумулатора 0.0 измерихме и моя 0.0 твърда връзка.
След което стигнахме до решението че или централата се е прецакала или кабелите до нея. Взе си ми 20лв. но работа не свършихме.
Сега имам ЛС. от още 2-ма колеги които ми казват да им звънна и ще го оправят.

На мен лично не ми се вярва как може една централа да се прецака, или кабела да окъсее като той никога не е бил пипан, дори сигурно никога и акумулатора не е бил свалян.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 05 Май 2010, 9:08

Взел ти е 20лв ей така за едното нищо!?!? :banghead: :banghead: Не стига, че си се хванал от майната си да отидеш в Младост, резултат няма и той ти е взел 20лв!!! Не го знам кой е този "колега" от форума... но това просто не е редно. На негово място би ме било срам да взема и лев.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 05 Май 2010, 9:11

Мдам...поредния пример, че сме тук "за да си помагаме" :no:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 05 Май 2010, 10:33

Заглавие: Светна бега

ludia написа:
Колеги днес трябваше да мина по черен път а около 500метра при което минах след около час и половина си тръгнах и обратно 500м. в другата посока и като погледнах на таблото светнал бега. Карах доста бавно не съм закачил никъде, колата беше натоварена с 4-ма човека общо тегло 400кг. но те се разходиха 500м. понеже им казах че няма как да ги кача на черния път

Koлега, разполагам с оригинален диагностичен софтуер! Заповядай да проверим откъде идва проблема и не снемяй нищо предварително!!! Ако се решиш - 0886 315 315 Жоро

Eто ми го личното съобщение, което изпратих на колегата. Не съм казвал, че ще оправя проблема за нула време. Хубаво е човек да прави разлика между "диагностика" и "ремонт". Аз правя диагностика, а не ремонти и я правя за пари!!!
Аз съм колегата, при който дойде човека и аз съм прословутия скъпчия, който му е взел 20 лв., а не му е оправил проблема! Вижте какво ще ви кажа, някой ще си каже какво му струва??? Еми струва ми часовете и безсънните нощи, които прекарах пред копютъра, за да настройваме програмата да заработи навремето, а сега вие дърпате директно заедно с настройките и се радвате, струва ми стотиците часове, които съм прекарал в четене на литература, за да познавам програмата в детаили и за да знам какво правя, щото вие повечето не знаете и 10% от възможностите й, струва ми опита, който съм придобил с многото доволни останали, идвали при мен и които сега са ми приятели, струва ми кабелите, които съм купувал и сме ги пригаждали, за да заработят. Впоследствие се появи един пич от Пловдив, който започна да ги произвежда. Миналата седмица интерфейса беше на ремонт там и ми струва пари за ремонта. Прецака се ей така, както ти се е прецакал колега на тебе бега, без нищо! Струва ми отделно, времето, което отделих след работа, за да се газурча в колата ти - около 1.5 часа!!! И какво направих аз - сведох проблема ти до 2 възможности, но нека по-подробно да обясня:

Колегата имаше 2 проблема - пасажерската седалка естествено (посъветвах те как да си решиш проблема със седалката за 30 ст., понеже не си чел много форума - ето още кво ми струва, аз чета!!!) и грешка в пиропатрона при акумулатора. Поразглобух пиро патрона, прегледах буксите, замерих го, замерих и този на мойта кола, оказа се че си работи коректно патрона и сведох до 2 възможности - окабеляването или централата! Според мен 70%/30% = централа/окабеляване. Какво може да се се случило - много работи - студена спойка, изгоряла писта, съпротивление .... електроника!!! На мен как ми изгоря кабела (интерфейса) от нищото!!! Предложих да дойдеш друг ден, за да разкостиме колата, ако мислиш, че сам няма да се справиш, щото се свечеряваше! Ето това вече може да се нарече ремонт! Между другото предложението ми отпада при така стеклите се обстоятелства! Намери някой, който да работи за без пари, ако иска даже да ти купи и централата нова за 600-700лв. Са се сещам, че те насочих и към човек, който може да ти направи и централата, за да работи коректно на твойта кола, ако се решиш на втора употреба. Абе доста добре те консултирах мисля! Мисля, че си заслужих 20те лева. Но ако искаш ми се обади, за да се разберем къде да се срещнем, за да ти върна парите, щом си решил да ставаш игумен на плачковския манастир! Няма проблем 20 лв. няма да ме направят по-богат или по-беден, но знай, че съм си ги заслужил!

А вие невъспитани българи знайте, че slitter прави диагностика за пари!!! Запомнете го един път завинаги и това, че взимам пари не ме прави мошеник. Отраснал съм с един приятел, който до нас държи магазин за хранителни стоки. Като ида да си купа сирене не ми го дава за без пари, плащам си като всички останали! Вие не разбрахте ли че комунизма свърши преди 20 год.!!! Всеки работи за пари! Такава ни е културата. Основава се на парите. Аз съм вложил усилия и труд и искам да имам възвръщаемост! Така работи пазарната икономика. Нищо даром не съм поискал! Бъдете живи и здрави!

Следваща

Назад към E46